VVB_logo_RGB_FINAL_HVID.png

3 HOLD 3 BROER
7 TIMER 1 VINDER

Verdens Vildeste Brobyggere

Verdens Vildeste Brobyggere er Danmarks første brobygningskonkurrence, hvor 45 unge lærlinge, studerende og elever dyster om at bygge spektakulære broer på tid forskellige steder i landet.

VVB_tekst_billede_001.jpgVVB_tekstbanner_002.jpg

Brobygning, uddannelsesmesse og folkefest

Verdens Vildeste Brobyggere er brobygning, uddannelsesmesse og folkefest i ét. Konceptet byder på nervepirrende brobygning, kaffe- og madboder, live musik og karrieretips til unge, der overvejer en karriere som brobygger.2023 deltager handelselever

2023 er første år hvor handelselever, deltager sammen med de øvrige studerende. Hos Bygma stiller vi med Theis Heinrich Klausen – som er 2. årselev i vores proff-forretning i Hjørring.

Theis’ opgave er at stå for budgetlægning, materialevalg, indkøb og planlægning af leverancer, samt kontrol af de forbrugte mængder i samarbejde med de øvrige på buebro-holdet, herunder en anden handelselev. Projektet blev skudt i gang i februar; selve broen skal bygges den 2. juni.


”Jeg er stolt over at være udpeget til at deltage i projektet” siger Theis, der er bosat i Aalborg. ”Jeg er ikke bare med for at være med; jeg går ind med det mindset, at mit hold skal vinde konkurrencen. ”Vi er enige om at det skal være en flot og æstetisk bro, og at vi gerne vil skille os ud. Det bliver en kæmpe udfordring at være tovholder på gruppens arbejde, men også meget lærerigt at arbejde så tæt sammen med andre faggrupper. Det ser jeg som en stor gave at få lov til at prøve, allerede i min elevtid”.Elever_paa_broen.jpg

Bygma har valgt at være en aktiv del af Verdens Vildeste Brobyggere som sponsor på trælastmaterialerne. Det har vi gjort, fordi vi mener det er en fælles brancheopgave at sikre at flere unge får øjnene op for, hvad man kan med en erhvervsuddannelse. Verdens Vildeste Brobyggere bringer flere faggrupper sammen og skaber fokus på værdien af at tage alle med tidligt i processen. Det taler ind i Bygmas ambitioner om at være tæt på kunderne og at være en aktiv sparringspartner.

Vi har en klar holdning til bæredygtighed. Alt træ fra Bygmas lagre kommer fra certificerede skove. Derved sikrer vi, at det stammer fra ansvarligt forvaltede skove og er lovligt fældet. Se meget mere her: baeredygtighed.bygma.dk/

Byggebranchen ikke er for amatører og derfor går vi op i at sikre kvalitetsmaterialer og dokumentation og at minimere spild, så Verdens Vildeste Brobyggere faktisk bliver Verdens Vildeste Brobyggere!

Grundtanken med Verdens Vildeste Brobyggere er at synliggøre, hvad man kan med en erhvervsuddannelse, og at hylde og demonstrere den faglærtes afgørende rolle i samfundet.

Verdens Vildeste Brobyggere vil få erhvervsuddannelserne til at fylde mere i danskernes bevidsthed og nuancere synet på de håndværkere, som hver dag sørger for, at landet hænger sammen.

Det langsigtede formål med Verdens Vildeste Brobyggere er at få flere unge til at søge ind på en erhvervsuddannelse.

Denne opgave kan de ikke løfte alene, og derfor samarbejder arrangørerne med en stor partnerkreds, bestående af en lang række uddannelsesinstitutioner, kommuner, virksomheder og organisationer, der hjælper med at realisere missionen.

Til Verdens Vildeste Brobyggere arbejder lærlinge, handelselever, bygningskonstruktører- og ingeniørstuderende tæt sammen i et tværfagligt forløb. Her er alle uundværlige, hvilket er kernen i Verdens Vildeste Brobyggere: at vise, hvad unge kan skabe i et stort fællesskab, og at det netop er i faglighedernes samspil, at styrken ligger.Partnere 2023
VVB_bygma_logo.png