Rulleisolering & Formstykker

Fleksibel isolering med Knauf og Isover

I loftsrum og boligens øvrige kroge, kan det være svært og ineffektivt at benytte traditionelle isoleringsbatts. Rulleisoleringen og formstykkerne du kan købe hos Bygma er mere effektive og praktiske. Afhængig af situationen, sikrer de at isolering kommer helt ud i krogene og passer ind hvor traditionelle isoleringsløsninger ikke gør.

Både bedre lysabsorbering og lavere varmeregning

Rulleisolering og formstykker bidrager til at sikre et sundere indeklima, de har lydabsorberende egenskaber og reducerer udgifterne til din varmeregning.

Med en god isoleringskniv tilpasser du nemt rulleisoleringen til hjørnerne, mens formstykkerne typisk passer let ind i hulrum i skillevægge og tagkonstruktionen ud fra målene på din trækonstruktion.

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  Formstykker til isolering af loft

  Vil du videre mere om rulleisolering

  Rulleisolering er det fleksible isoleringsmateriale til gør-det-selv projekterne, hvor formstykker eller traditionelle batts ikke tilbyder den samme fleksibilitet.

  Der skal ikke meget uisoleret plads til, før kulden trænger ind eller lyd trænger igennem. Derfor er vigtigt at være opmærksom og vælge den rette isolering for at undgå uisolerede områder.

  Situationer hvor rulleisolering er et godt valg

  I de fleste tilfælde er traditionelle isoleringsbatts det bedste valg, når du skal isolere boligen.

  Der er dog flere situationer, hvor rulleisoleringen har sine fordele:

  • Når du isolerer områder, der er svære at komme til, såsom lave lofter eller omkring rør og konstruktioner hvor rørskåle ikke er tilstrækkelige.
  • Når du renoverer og efterisolerer mindre områder, hvor rulleisoleringen er nemmere at håndtere og der ikke er krav om at du fjerner den eksisterende isolering.
  • Når du skal spare på budgettet. Rulleisolering er en billig investering og kan hjælpe med at efterisolere oversete huller og kroge.

  Det er vigtigt at overveje bygnings specifikke isoleringsbehov og krav, når man vælger mellem rulleisolering og almindelig isolering. Henvend dig eventuelt i din lokale Bygma, hvor vi gerne hjælper dig med at vurdere dine behov og give anbefalinger. Find din lokale Bygma.

  Du kan også læsere mere i vejledningen om energioptimering og sparetips til boligen. Her kan du bl.a. læse om rørskåle, forsatsvinduer og hvordan du finder strømtyvene i dit hjem.

  Husk sikkerhed og forholdsregler

  Når du arbejder med glasuld og mineraluld er sikkerheden vigtig.

  Mineraluldsprodukter frigiver mineralfibre, hvoraf de større fibre fremkalder kløe og udslæt, fordi de skærer i huden. Fibrene kan også irritere øjnene. De mindste fibre kan sågar irritere gluftvejene, som især mærkes som stoppet næse og svie i næse og hals.

  Formstykker til isolering i skillevæg

  Formstykker letter dit arbejde

  Formstykker tilbyder en fast isolerende plade. Pladerne monteres typisk i ydervægskonstruktioner, loftsrum og skillevægge hvor formstykkerne let passer ind mellem træværket.

  Formstykkernes faste mål gør, at du i mange tilfælde får en lettere og tættere isolering, uden særlig håndtering eller tilpasning.

  Situationer hvor formstykker er et godt valg

  Der er mange fordele ved at vælge formstykker over traditionelle batts og rulleisolering.

  • De er utrolig lette at håndtere og placere som isolering mellem fagene i lofter og skillevægge
  • Du kan beskære dem, så de passer præcist til dit byggeri, mens almindelige batts ofte følger standardstørrelser, der måske ikke passer når du efterisolerer.
  • Pladerne er også velegnede til at forsegle revner og luftlækager omkring vinduer og døre, hvilket forbedrer energieffektiviteten og reducerer risikoen for træk.
  • Pladerne har i nogle tilfælde en højere R-værdi (et mål for termisk modstand) end batts, hvilket betyder, at de giver bedre isolering.
  Spar penge og materialer: Mængden af rester er oftest lavere når du arbejder med formstykker end hvis du skal tilpasse ruller.

  Formstykker kræver også sikkerhed

  Også med formstykker er sikkerhed vigtig. Mineraluldsprodukter frigiver mineralfibre, hvoraf de større fibre fremkalder kløe og udslæt, fordi de skærer i huden. Fibrene kan også irritere øjnene. Og de mindste fibre irriterer luftvejene, som især mærkes som stoppet næse og svie i næse og hals.

  Forkert isolering og fugtproblemer

  Vær også opmærksom på, at for meget eller forkert isolering kan give udfordringer med fugt og skimmel. Kontakt derfor Bygma.dk, hvis du er i tvivl hvordan og hvor meget du skal isolerere.

  Inspiration og varer til isolering

  Dampspærre fra Bygma

  Damspærre supplerer isoleringen

  Se udvalget af dampspærrefolie og tilbehørsprodukter til effektiv dampspærre i boligen.

  Isolering til gulve, vægge og lofter

  Isolering til vægge og lofter

  Se udvalget af isolering til vægge, loftet, gulvet, og efterisolering.

  Byggeplader fra krydsfiner til OSB plader

  Byggeplader hos Bygma

  Se hele udvalget i gipsplader, OSB, krydsfinér og MDF velegnet til alt fra loftsplader til nye skabe.