Trykimprægnerede stolper

Holdbar kvalitet til træterrassen, carport og hegn

Trykimprægneret træ kendetegnes ved høj holdbarhed i hårde omgivelser. I udvalget af trykimprægnerede stolper finder du NTR-AB klassificerede træstolper, der er et organisk alternativ til pæle og stolper i stål eller komposit.

De firkantede 4 x 4 stolper i udvalget er særligt velegnede til havehegn, carport eller hvis du skal bygge en hævet træterrasse. De to typiske mål du har brug for er 75 x 75 mm stolper og 100 x 100 mm stolper, som fås i længder op til ca. 360.

Hvis du søger 125 x 125 mm eller andre mål, føres de med stor sandsynlighed i din lokale Bygma. Bygma.dk er begrænset til de mål og størrelser, som vi fører landsdækkende. Find din lokale Bygma.

 

 

Trykimprægneret stolpe

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

  4x4 træstolpe samlet i hegn

  Holdbarhed til dit næste byggeprojekt

  Stolper til hegn, træterrassen og carporte fås i mange forskellige materialer, herunder stål, aluminium, metal, komposit og fibercement, der hver især har deres fordele og ulemper.

  Firkantede stolper i trykimprægneret træ er ofte det bedste og letteste til projekterne. Træet er nemt at tilpasse undervejs før og under byggeriet, er mere økonomisk og NTR A klassificeringen sikrer dig at træet har en lang holdbarhed, når det bruges og vedligeholdes korrekt.

  Korrekt dybde ved nedgravning af stolper

  I forbindelse med hegn, tørrestativer, renovationsskjul og carporte er det letteste og hyppigste at grave træstolperne direkte ned i jorden.

  Udover at du skal bruge trykimprægneret træ, er det også vigtigt at du graver træstolpen mindst 90 cm ned i jorden, for at være helt sikker på at nå frostfri dybde. 

  Udendørs er stolperne udsat for vind og vejr. Derfor er det vigtigt at du kontrollerer at jordbunden er fast og stabil. Er der meget muld eller sandjord i underlaget, skal du grave stolperne længere ned end 90 cm for, at være sikker på at de står stabilt.

  Tip: Gør arbejdet lettere for dig selv ved at købe et Fiskars pælebor.

  Opnå større stabilitet med nedstøbning

  Fordi sammensætningen af jorden kan variere meget, vil du opleve en markant mere stabil konstruktion ved at støbe rundt om stolperne.

  I Bygmas udvalg af cement finder du flere produkter, der er egnet, hvis du ønsker større stabilitet. Ofte er nedstøbning af hegnet et direkte krav i forhold til stormskader.

  Obs: Vær opmærksom på, at stolperne har ordentlig kontakt med bunden før du påbegynder støbning. Stop ca. 10 - 20 cm fra jordens overflade for, at sikre at vandet kan trækket væk. På den måde sikrer også, at du let kan dække det hærdede lag pænt til og give evt. græs eller blomster tilstrækkeligt underlag at gro i.

  Stolpebærere er et andet sikkert valg

  Færdigstøbte betonelementer og stolpebærere er det sikre valg, til dig der vil have en stærk og stabil konstruktion.

  Løsningen med at sænke betonstolper ned i jorden, er dog også mere krævende end at sænke de trykimprægnerede stolper direkte i jorden

  Ved at benytte stolpesko kommer træstolperne aldrig i direkte kontakt med jorden, hvorved du ikke behøver benytte trykimprægnerede stolper. Beton elementerne kan du selv støbe eller købe færdiglavede.

  Skal jeg bruge 100 x 100 stolper eller 75 x 75 stolper?

  Rigtig mange forhold afgør om du skal vælge 100 x 100 stolper eller de mindre 75 x 75 mm kvadrat. 

  Som udgangspunkt bør du tage udgangspunkt i 100 x 100 mm til hegn, carport eller under træterrassen. Er du i tvivl om valg af mål, anbefaler vi du tager kontakt til din lokale Bygma og får grundig vejledning med afsæt i netop dit byggeprojekt.

  Find din lokale Bygma her

  Leder du efter h-stolper eller andre 4 x 4 stolper?

  Påtænker du at udskifte eller bygge nyt hegn, anbefaler vi at du gennemser hele udvalget af hegnsløsninger.

  Her har vi samlet både stolpehatte, hegnsbrædder og alternativer til traditionelle hegnsmaterialer i træ, herunder havelåger, glashegn, systemhegn samt planker stolper i komposit.

  Tip: Det er også under havehegn du finder h-stolper.

  Se hele udvalget af hegn og tilbehør.

  Trykimprægnerede sternbrædder fra Bygma

  NTR-mærkning af træ

  Når du handler hos Bygma.dk eller i vores byggecentre, er du altid i sikre hænder. Vi sælger trykimprægneret træ mærket af Nordisk Træbeskyttelses Råd (NTR), som sikrer en lang holdbarhed på dit træ.

  Udover den høje kvalitet, som NTR sikrer, er træet også imprægneret med midler, der er godkendt af Miljøstyrelsen. Du kan derfor også bruge det med god samvittighed, da det er til mindst mulig fare for mennesker og de dyr, der befinder sig i din have.

  Kvalitet og holdbarhed til professionel træbeklædning

  Professionel træbeklædning, uanset om det er som forskallingsbrædder, sternplader, reglar eller lægter, kræver træ, der har en lang holdbarhed udendørs.

  Derfor stiller vi høje krav til kvalitet, så du er sikret en holdbarhed på mellem 20 og 30 år, så du trygt kan bruge træet i ambitiøse og professionelle udendørs projekter.

  Hvis du samtidig vælger trykimprægneret træ, der er NTR mærket, bør du være sikker på at få korrekt trykimprægneret træ med lang holdbarhed.

  Der anvendes forskellige NTR-mærkninger, som angiver, hvor modstandsdygtigt det trykimprægnerede træ er. Mærkerne tildeles efter, hvor længe og under hvilket tryk træet har opholdt sig i imprægnerings tanken, samt hvilken imprægneringsmetode, der har været anvendt i processen.

  NTR AB til facadebeklædning, terrassebrædder og hegn
  Træet er anvendeligt til eksempelvis facadebeklædning, terrassebrædder og hegn, hvor regnvand kan løbe af, og materialet ikke har kontakt med jord.

  NTR A til stolper med jordkontakt
  Træet kan anvendes til konstruktioner med direkte jordkontakt som for eksempel lodrette stolper til carporte, hegn og plankeværk.

  NTR M til badebroer og kajanlæg
  Træet kan holde til konstant kontakt med eksempelvis havvand og er således velegnet til eksempelvis badebroer og kajanlæg.

  NTR Gran til hegn og facader, ligesom NTR AB
  Trykimprægneret træ er primært fyrretræ, men der er også en særlig imprægnering for gran. NTR Gran-mærket træ kan for eksempel bruges til hegn og facader. Anvendeligheden svarer til NTR AB-mærket træ. Træet holder altså ikke til direkte jordkontakt.

  Alternativer til brunimprægneret eller klassisk trykimprægneret træ

  Især med tanke på miljøet er det ikke altid en fordel at benytte trykimprægneret træ.

  En lang række naturlige træsorter har rigtig gode naturlige egenskaber, der beskytter dem mod vind og vejr. Bl.a. lærk, douglas, rødgran og eg er derfor gode alternativer til udendørs brug, uden at være blevet trykimprægneret.

  Her anbefaler vi dog altid, at du spørger vores kundeservice om råd og vejledning. De naturlige træsorter har forskellige brugsklasser afhængig af dit projekt.

  Udover at valg af træsort har indflydelse på holdbarhed, kan du med fordel også overfladebehandle dit træ.

  En god træolie og træbeskyttelse yder en effektiv beskyttelse når det gælder terrassebrædder, tagkonstruktionen i din carport eller dit hegn - men ikke til stolper der skal i jord, her anbefaler vi kun trykimprægneret træ.

  Mere til dig der kigger på træstolper

  Udvalg af havehegn i træ hos Bygma

  Alt til dit hegn

  Hos Bygma finder du et stort udvalg i stolper, stolpehatte, hegnsbrædder og systemhegn.

  Bangkirai terassebrædder på trappe

  Alle typer terrassebrædder

  Skal du bygge terrasse fører vi et stort udvalg i terrassebrædder af højeste kvalitet.

  Udvalg af trapezplader til tage

  Trapezplader

  Gennemsigtige trapezplader er fantastiske til både udestue, carport og overdækning og findes i stort udvalg.