Vibrationsdæmpende handsker virker.

Men du skal se dig godt for!

Vibrationsdæmpende handsker mindsker risikoen for ”hvide fingre”. Men forkerte handsker kan gøre mere skade end gavn.

Vær opmærksom på de skadelige frekvenser

Traditionelle frekvenser mellem 8-16 Hz har været betragtet som mest skadelig. Dette afspejles også i den gældende EN standard (ISO10819 og ISO5349) for vibrationshandsker.
Desværre viser nyere forskning, at risikoen for at udvikle ”hvide fingre” er højest fra 30 Hz og op til 300 Hz. Og alvorlige skader kan også forekomme ved meget højere frekvenser.

Fingre, hænder og arme er i farezonen

De fleste certificerede vibrationshandsker giver god beskyttelse ved 50-100 Hz i håndfladen og 500 Hz i fingrene. Desværre forstærker de samtidig hånd- og armvibrationer omkring 30 Hz og fingervibrationer mellem 100-300 Hz.

Vælg de rigtige handsker

Forskellige typer af værktøj påvirker hånden forskelligt. Nogle vibrationer optages i fingrene, andre i håndfladen. Vi har lavet en simpel oversigt med røde, gule og grønne lys, hvor du kan se hvilken handske, der passer til de forskellige typer af værktøj.

Hvilken handske passer til forskellige værktøjstyper      

Bemærk: I nogle tilfælde er der ingen god handskeløsning! Hånd- og armvibrationer under 50Hz og fingervibrationer under 100Hz kan ikke dæmpes med vibrationshandsker.

Sådan finder du værktøjets frekvensområde

Den lette måde er værktøjets omdrejninger pr. minut delt med 60. F.eks. 6.000 rpm /60 = 100 Hz

Hvad er "hvide fingre"?

Når du arbejder med håndværktøj som slibemaskiner, motorkædesave, mejsel- og borehamre, er der risiko for, at du udvikler ”hvide fingre”. De første tegn på skadelig påvirkning er snurrende eller følelsesløse fingre. Efter længere tids belastning bliver fingrene følelsesløse og kolde, når temperaturen falder.

Læs mere

Vil du vide mere om vibrationsdæmpende handsker? Udfyld formularen - så kontakter vi dig!