Kender du brandkravene i BR18

Er du opmærksom på at der i BR18 er indført nye krav til brandsikring?

Fx siger § 117 i BR18 følgende:

"Ydervægge og tage skal projekteres og udføres, så det sikres:

  • at brandspredning i og på ydervægge og tage begrænses.
  • at der i bygninger med flere end én brandmæssig enhed ikke sker brandspredning mellem de forskellige brandmæssige enheder via ydervægge og tage i den tid, som er nødvendig for evakuering og redningsberedskabets indsats".

Den nye formulering er en præcisering af, at kravet om begrænsning af brandspredning mellem brandmæssige enheder ikke alene relaterer sig til den udvendige overflade af ydervæggen, men til alle dele af konstruktionen. Det betyder i praksis, at det ventilerede hulrum imellem vindspærre og facademateriale skal sikres mod brandspredning i tilfælde af brand. Det samme gør sig gældende for det ventilerede hulrum mellem undertag og tagmateriale, hvor risiko for brandspredning er stor. 

Enkel og sikker løsning med flere funktioner

ventil_monteret

Løsningen sikrer både udluftningen gennem tagfoden og effektivt forhindrer spredning af brand. FB Hulrumsventilen lukker af for den ”skorstenseffekt” der kan opstå ved brand.

Med FB Hulrumsventil kan hulrummet under beklædningen sektioneres, således at brandspredningen begrænses i op til 90 minutter. Det sikrer både værdier og menneskeliv. Ud over at beskytte med spredning i tilfælde af en brand, sørger FB Hulrumsventil, i lighed med andre FB Ventiler, for en god udluftning bag beklædningen. Og som et ekstra plus, beskytter FB ventilen faktisk mod skadedyr, som insekter, mus og rotter, der hindres adgang til bygningen.

Se de forskellige varianter og teknisk data her

Flere brandmodstands-klasser


FB Hulrumsventil findes til flere brandmodstands-klasser: EI30, EI60 og EI90 og overholder derved de nye krav om en brandcellebegrænsende udførelse af tagfoden eller hulrummet i den ventilerede facade.

Fakta om FB Hulrumsventil:

- Sikrer mod flammespredning i hulrum

- Fungerer som gnistfang

- Kræver ingen vedligehold

- Nem og hurtig montage uden special værktøj

hulrums_ventil

Læs mere om FB hulrumsventil

4 gode grunde til at tage Scandi Supply og Bygma med på råd omkring Passiv Brandsikring

 

1. Lovgivning

I BR18 ændres kravene til passiv brandsikring med 6 måneders intervaller. Det er tidskrævende at holde sig opdateret og dyrt at tage fejl. Hos Scandi Supply laver de ikke andet end passiv brandsikring - derfor er de altid ajour med de seneste retningslinjer.

2. Dokumentation

Det er op den enkelte producent af passiv brandsikring, at udvikle og dokumentere deres systemer. Hvad der er muligt med ét produkt, er måske ikke muligt med et andet. Vælger du FireFree produkter, følger den nødvendige rådgivning og sparring om anvendelse i konkrete situationer med.

3. Løsninger

Scandi Supply har løsninger til stort set alle opgaver inden for passiv brandsikring. De kan levere dokumenterede, præaccepterede løsninger og materialer, der er flammestoppende fra første sekund. Er du i tvivl om det rigtige materiale? Så spørg os til råds!

4. Hjælpen er nær

Hvis du har brug for et kursus i anvendelsen af FireFree produkterne, så kan Scandi Supply stykke et individuelt forløb sammen, helt efter dit behov - fra teori til praktisk udførelse. De kommer til dig, og koster ingenting.

Scandi Supply har føling med markedet i samarbejdet med Bygma, de kender projekterne og har kørende konsulenter i hele landet. Og de møder gerne op på byggepladsen for at hjælpe dig godt videre.

Kom ind i Bygma og hør mere om brandsikring

 

FireFree ScandiBoard 850

FireFree ScandiBoard 850 er en helt ny brandsikker beklædning, som du kan anvende til passiv brandsikring af bl.a. bærende stålkonstruktioner og ventilationskanaler. Det er et letvægtsprodukt med en rigtig god isoleringsevne udført i et stærkt og holdbart materiale. Det er let både at håndtere og montere og du skal kun udføre det i ét lag. Men vigtigst af alt udvikler ScandiBoard en meget lav temperaturstigning i tilfælde af brand.  Og det er udført i miljømæssigt korrekt materiale (pH neutralt), som ikke giver vækstbetingelser for skimmelsvamp.

FireFree ScandiBoard 850 Brandkarmserstatning

Du kan også bruge ScandiBoard 850 som brandkarmserstatning. Produktet er testet og godkendt til formålet. Hvis du skal udføre brandkarmserstatning, skal du montere pladerne på undersiden af tagspærene og på ydersiden af de bærende konstruktionsdele.

Se de forskellige varianter og teknisk data herscandiboard 850

Flere fakta:

ScandiBoard 850 fås i en lys grå farve og monteres som en rå plade, der senere kan overfladebehandles.

 

Den vejer ikke mere end at du kan montere den selv.

 

Produktet er testet i henhold til EN 13381-4 og er klassificeret i henhold til 13501-1 og 13501-2.

Læs mere om FireFree