Træbeskyttelse

Hvad enten dit træværk er nyt og ubehandlet, eller har nogle år på bagen, skal det behandles, så det kan klare vind og vejr og modstå råd og svamp. Når du maler træværk, så er vejret og dit forarbejde den vigtigste forudsætning for et holdbart resultat. Gå derfor grundigt til værks og hav tålmodighed, hvis vejret driller.

Hvad påvirker træet

UV-stråler, vejret og almindelig brug er de primære årsager til, at træmaterialer skal beskyttes. Træbeskyttelse har primært til formål at beskytte mod UV-strålerne fra solen. Derudover er træ en levende organisme, der vil ændre sig over tid, hvis det ikke behandles regelmæssigt. Så der er altså kun gode grunde til at være god ved dit træværk, hvis du ønsker at bevare det igennem mange år.
træbeskyttelse til udendørs  i hvid, sort, grå, grøn, ral 9010, svenskrød eller transparent

Tjek dit træværk

Tjek dit træværks tilstand, før du går i gang, så du kan vurdere, hvad arbejdet kræver. Hvis den gamle træbeskyttelse skaller af helt ind til træet, så kan det være konstruktionen, der er dårlig og tillader fugt at trænge ind i træet. Konstruktionen skal derfor bringes i orden, før du maler. Er træet så blødt, at du let kan stikke en skruetrækker dybt ned i det, så er det tegn på, at det er råddent. Træet skal udskiftes og konstrueres således, at vand løber væk fra træet.

Bygmas 5 gode maleråd


  • Tjek om træet trænger til behandling ved at bruge et stykke tape, der fastgøres på et område af træværket. Træk det forsigtigt af. Sidder der rester af fibre på tapen, trænger træværket til behandling.
  • Optimal temperatur er 12-15 graders varme. Påfør aldrig træbeskyttelse i direkte solskin.
  • Træet skal være tørt og rent. Vask altid træet med en stiv børste og afrenser - lige meget om træet har været behandlet før eller ej.
  • Er træet ugrundet, skal det grundes, også selvom det er trykimprægneret. Har du renset gammel belægning af, skal træet også grundes.
  • Påfør træbeskyttelsen med en god pensel. Stryg altid med træets åretegninger og brug handsker og briller som beskyttelse.


  • Læs mere om Pinotex træbeskyttelse og Pinotex farveværktøj

produkterFiltrer visning

+ Vis alle