Pinotex træbeskyttelse - Let og effektivt med Superdec eller Classic

Træ er et organisk materiale, som udsættes for meget hårde vilkår i det danske klima. Med tiden udtørrer og revner træværk som hegn, facader, terrassebrædder og tagkonstruktioner samt optager fugt. Dermed bliver træet også sårbart over for råd eller skimmelsvamp, hvis træet ikke får den rette beskyttelse, og du kan ende med at skulle udskifte det helt.

Pinotex har været en af Nordens førende mærker inden for træbeskyttelse siden 1959. Derfor kan du være tryg ved, at du får den optimale træpleje til din træterrasse, træhegn, facader og tagkonstruktion, når du vælger Pinotex træbeskyttelse fra Bygmas udvalg af udendørs træbeskyttelse.

Vedligeholdelse af træværk er afgørende for, at du får den optimale holdbarhed og glæde af dine trækonstruktioner. Et hegn eller et terrassebræt i træ kan sagtens holde op til 25 år, når du husker den vigtige løbende vedligeholdelse med henholdsvis træbeskyttelse og terrasseolie. Og du får samme lange levetid, hvis du også giver dine havemøbler i træ træbeskyttelse eller træolie.

Pinotex Træbeskyttelse

To typer udendørs træmaling

Pinotex træbeskyttelse

To typer udendørs træmaling

Pinotex Superdec Træbeskyttelse

Pinotex Superdec Træbeskyttelse

Pinotex Superdec er en Svanemærker vandfortyndbar træbeskyttelse i den absolutte topklasse, som er meget populær hos både private og professionelle. Superdec tilføjer ikke kun en hårdfør halvmat overfladebehandling, men fremhæver også træets mønster og struktur i mange år.

Stærk og fleksibel overflade forhindrer revner

Pinotex Superdec tager højde for, at træ udvider sig og trækker sig sammen i varme og kulde, ved at bruge en blanding af både alkyd og akryl bindemidler. Blandingen gør at overfladen bliver fleksibel og smidig, så du undgår at der danner sig revner hvor fugt kan trænge ind og ødelægge træværket.

Heldækkende udendørs træmaling, der fortyndes med vand

Skal du skifte farve på træhegn eller facader, er Superdec den helt rette heldækkende træbeskyttelse. Alkyd og akryl blandingen sikrer ikke kun en smidig overflade men også en effektiv dækning af tidligere farver på træet. På den måde kan du også skifte fra mørke toner til meget lyse toner.

Træbeskyttelse kan med fordel fortyndes med vand for at øge sammenflydning og undgå strøgmærker.

Classic Pinotex Træbeskyttelse

Classic Pinotex Træbeskyttelse

Pinotex Classic er en traditionel tyndtflydende transparent træbeskyttelse til dig der foretrækker at træets naturlige årer og nuancer er synlige. Olien er til udendørs træbeskyttelse og giver en lysægte træpeje og beskyttelse mod skimmelsvamp.

Den alkydbaserede træbeskyttelse trænger også effektivt ind i træhegn og træfacader og reducerer risikoen for sprækker, der ultimativt kan føre til fugtskader.

Fås også i en tonet udgave

Træbeskyttelsen fås også i tonet udgave, som er beregnet til viderebehandling af træ der allerede er eller har været behandlet med en oliebaseret træbeskyttelse.

Ved køb af trykimprægneret træ, er det vigtigt at lade træet tørre, så det har et fugtindhold under 18% inden overfladebehandling med Pinotex træolie.

Populær Pinotex træbeskyttelse lige nu

Pinotex Terrasseolie

Uundværlig olie til træterrasen

Pinotex Terrasseolie

Uundværlig olie til træterrasen

Pinotex Terrasseolie Plus

Classic Terrasseolie Plus

I udvalget af terrasseolie finder du Pinotex Terrasseolie Plus, der er en transparent, vandig alkydolie med patenteret dobbelt UV- filterbeskyttelse.

Obs: Pinotex Terrasseolie Plus må kun anvendes kun til behandling af terrassebrædder i trykimprægneret træ. Den er ikke egnet til terrassebrædder hårdttræ.

Sikrer mindre behov for terrasseolie og mindre rengøring

Terrasseolie Plus beskytter særlig effektivt mod solens UV stråler, der nedbryder træoverfladen, og beskytter i op til 4 år. Olie til træterrassen forhindrer desuden at fugt trænger ind i træværket og begrænser risikoen for sprækker i træet. Dertil beskytter den træet mod overfladebegroninger herunder alger og skimmelsvamp, så skal bruge mindre tid på rengøring.

Det svenske test-institutet SP har kåret Pinotex Terrasseolie Plus som testvinder, i det terrassebrædder behandlet med Pinotex udviste den mindste påvirkning af skiftende vejrbetingelser med færrest blære- og revnedannelse på overfladen.

Tilføj lidt farve og glød til din træterrasse

Terrasseolie Plus kan anvendes upigmenteret, men pigmenteret olie giver længere holdbarhed. Med en pigmenteret udgave kan du tilføre de klassiske trykimprægnerede terrassebrædder en smule glød samtidig med at du øger deres holdbarhed.

Classic Pinotex Terrasseolie

Pinotex Terrasseolie

Den klassiske Pinotex terrasseolie er en transparent alkydoliebaseret træbeskyttelse, til at vedligeholde din træterrassen og give den en vandafvisende overflade.

Oliens sammensætning er designet til at trænge ind i terrassebrædder af hårdttræ som Cumaru og Bangkirai men også yder høj beskyttelse af trykimprægnerede terrassebrædder.

Beskytter din investering mod solens stråler

Solens UV stråling er særdeles hård mod især terrassebræddernes overflade, hvorfor vi altid anbefaler brugen af olie til træterrassen når træet har et fagindhold under 18%. På den måde begrænser du risikoen for sprækker i træet ligesom olie giver træet en vandafvisende overflade.
Gør det lettere at rengøre din træterrasse

Træbeskyttelsen sikrer ikke kun mod UV stråler, men reducerer også den mængde tid du skal bruge på at rense overfladerne for alger, beskytter mod skimmelvamp og mos.

Populær Pinotex Terrasseolie lige nu

Hvilken type træbeskyttelse?

Vandbaseret, oliebaseret, heldækkende og transparent 

Hvilken type træbeskyttelse?

Vandbaseret, oliebaseret, heldækkende og transparent 

Heldækkende træbeskyttelse

Heldækkende Pinotex træbeskyttelse er til situationer, hvor du ønsker at træværket skal have en ensartet farve og jævn overflade.

Efter du har malet med en heldækkende træbeskyttelse vil du ikke kunne fornemme træets naturlige åretegninger, knaster eller nuancer fordi der dannes en plan overflade på træet.

Udover at efterlader en flot og slidstærk overflade, som er nem at rengøre, sikrer den heldækkende træbeskyttelse også den bedste beskyttelse af træet mod sol, vind og vejr.

Transparent træbeskyttelse

Sætter du pris på træets naturlige åretegninger, kan du i stedet beskytte det med en transparent træbeskyttelse.

Den transparent træbeskyttelse fra Pinotex udmærker sig ikke kun ved at yde god beskyttelse, men også ved at den fremhæver træets naturlige åretegninger. Efter du har påført træbeskyttelsen vil du nyde træets elegante nuancer.

Du skal dog være opmærksom på, transparent træbeskyttelse ikke beskytter lige så godt mod sol, vejr og vind som en heldækkende træbeskyttelse. Derfor er det nødvendigt at behandle oftere med transparent træbeskyttelse.

Oliebaseret træbeskyttelse

For mange er oliebaseret træbeskyttelse den mest traditionelle og mest tilforladelige. En af de primære årsager til at mange har større succes med den oliebaserede er, at den stiller lavere krav til udendørstemperaturen under malearbejde.

Afhængig af varianten har den oliebaserede også en bedre evne til at trænge ind i træværket og give det fornyet styrke. Skal du derfor male meget gammelt og slidt træværk, er den oliebaserede træbeskyttelse også at foretrække.

Pas på tidligere malede overflader

Hvis træværket allerede har været malet, må du ikke bruge oliebaseret maling på vandbaseret maling. Tag en lille flig af overfladen: Er den sprød, er det højest sandsynlig oliebaseret. Er den gummiagtig og en smule bøjelig, er den vandbaseret.

Vandbaseret træbeskyttelse

Vandbaserede maling, såvel ude som inde, bliver stadig mere udbredt i takt med at de oliebaserede typer udfases. Det gør de dels for at reducere mængden af kemi i malingen, men også fordi den oliebaserede maling også flyder lettere sammen, så du undgår strøgmærker.

De vandbaserede - som oftest også akrylbaserede - typer træbeskyttelse har også en markant større palette af tilgængelige farver. Hos Bygma toner vi din Pinotex Træbeskyttelse efter NCS farvekoder i din lokale Bygma.

Giv træet næring hvis det er tørt og slidt

Ved særligt slidt og udtørret træ, anbefaler vi at du er særlig grundig med rengøring, slibearbejde og forbehandling med trægrunder, når du bruger en vandbaseret træbeskyttelse.

Tips til træbeskyttelse

Giv træværket den helt rette behandling

Tips til træbeskyttelse

Giv træværket den helt rette behandling

Før du går igang med træbeskyttelse

Lige så essentielt træbeskyttelse er for at holde træværk sundt og flot, lige så meget skade kan du gøre, hvis du bruger det forkert. Derfor har vi et par generelle tips i forbindelse med maling med træbeskyttelse for, at du får det bedste ud af både malingen og dit træværk.

Husk at Bygmas faguddannede personale altid står klar til at vejlede i brug og valg af træbeskyttelsen, hvis du er i tvivl. Find din adresse og åbningstider på din lokale Bygma.

Mål fugtigheden i træet

Både nyt og eksisterende træværk indeholder fugt. Inden du benytter trægrunder og træbeskyttelse er det vigtigt at kontrollere, at fugten i træet ligger på et niveau under ca. 18% med en fugtmåler.

Giver du træværket træbeskyttelse når det indeholder for meget fugt, risikerer du at spærre fugten inde. Dels vil malingen boble op og skalle af og du risikerer også at træet rådner. Se udvalget af fugtmålere til træ her.

Kig på vejrudsigten

Inden du tænker på at benytte træbeskyttelse eller terrasseolie, er det vigtigt at tjekke vejrudsigten. En god regel er, at temperaturen på træet ikke må være under 10 grader hele døgnet, når du begynder på arbejdet.

Oliebaseret træbeskyttelse stiller oftest lavere krav til temperaturen, mens de vandbaserede typer ofte kræver højere temperatur: Obs: Vær også opmærksom på sol. Undgå at male i direkte sollys, da for hurtig udtørring påvirker arbejdet og det sluttelige udseende. En lun og tør småskyet dag er bedst!Afvaskning og rengøring

Inden du bruger Pinotex træbeskyttelse er det vigtigt at overfladerne er rene. Kun på den måde hæfter den udendørs træmaling ordentligt, og du slipper for grimme strøgmærker fordi pensel og rulle samler snavs til sig.

Start med at feje overfladerne fri for snavs og spindelvæv. Vask overfladen og brug eventuel algefjerner eller terrasserens, så eventuel begroning også kommer af. Skyld afslutningsvis træværket og vent med at begynde malearbejde til overfladen er tør.

Slib overfladen på træværket

Både når det gælder hegn, facader og terrasse kan det være gavnligt at letslibe overfladerne med nogle års mellemrum før du benytter træbeskyttelse eller terrasseolie. I forbindelse med maling oven på tidligere malede overflader, er det meget vigtigt at få slebet overfladen, da malingen ellers ikke har et ordentligt underlag at hæfte på.

Til terrassen kan du med fordel benytte en terrassesliber, der gør det enkelt at komme let hen over træet. Husk at feje og skylle efterfølgende. Til hegn og træværk er den klassiske slibsklods eller slibepude at foretrække, eller en 18v excentersliber til de meget store overflader

Brug trægrunder

Udover en grundig rengøring af træværket, er det vigtigt at grunde træet med en trægrunder. Med Pinotex trægrunder giver du især nyt og meget tørre overflader nye og vigtige olie, der forlænger træets levetid og etablerer den indledende beskyttelse.

Med Pinotex trægrunder får du dybdebeskyttelse mod råd, svamp, blåsplint og skimmel, og samtidig etablerer den en vigtig overflade, som træbeskyttelsen efterfølgende hæfter ved. Obs: Trægrunder er ikke beregne til terrassen, men hegn, facader og træværket på hus og carport.