Se videoen om valg af træbeskyttelse

Rengøring af træværket

For at du kan få et godt slutresultat med dit malearbejde, er det vigtigt med korrekt og grundigt forarbejde. Træværket rengøres med en blanding af vand og Pinotex grundrens. Er der belægninger på træværket, skal du bruge Sadolin husrens, som har en langtidsvirkende effekt. Hvis der sidder gammel, løs maling sliber du det af og blanke overflader matsliber du.

Husk at grunde dit træ først

Udover en grundig rengøring af træværket, er det vigtigt at grunde træet med en trægrunder. Du opnår dermed en dybdebeskyttelse af træet mod råd og svamp samt blåsplint og skimmel. Samtidig giver det en bedre vedhæftning til selve malingen og det får malingen til at holde længere.

Ubehandlet træ, tryk- eller vakuumimprægneret træ og træ, der er blevet slebet ned, så bart træ er synligt, grundes med Pinotex Superbase.

Transparent eller heldækkende træbeskyttelse?

Er du i tvivl, om du skal vælge transparent eller heldækkende træbeskyttelse fra Pinotex? Her får du nogle grunde til at vælge enten det ene eller det andet.

Transparent træbeskyttelse

Vil du fremhæve træets åretegning og struktur og dermed bevare træets naturlige udseende, er det oplagt at vælge transparent træbeskyttelse. Du skal dog være opmærksom på, transparent træbeskyttelse ikke beskytter lige så godt mod sol, vejr og vind som en heldækkende træbeskyttelse. Derfor er det nødvendigt at behandle oftere med transparent træbeskyttelse.

Heldækkende træbeskyttelse

Foretrækker du mere fokus på farve eller vil du gerne skifte fra en mørk til en lys farve? Så er det rette valg at vælge en heldækkende træbeskyttelse. Samtidig får du den bedste beskyttelse af træet mod sol, vind og vejr ved en heldækkende træbeskyttelse.
Er du i tvivl om, hvilken farve du skal vælge til dit maleprojekt? Måske har du også brug for lidt hjælp til, hvilke farver der går godt sammen.

Det kan du få hjælp til ved at bruge Pinotex farvekort, hvor du kan se eksempler med både transparente og heldækkende farver.

Pinotex træbeskyttelse