Hos Bygma lægger vi stor vægt på de rette byggematerialer til dine byggeprojekter og det rette værktøj til at løse opgaven let og effektiv. Det rette tøj, sikkerhedssko, høreværn og fleksibelt arbejdstøj er dog ligeså vigtigt for et sikkert gør-det-selv projekt. I udvalget inden for arbejdstøj og sikkerhed finder du alt fra arbejdsbukser og vinterjakker til afmærkningsstrimler, sikkerhedsbriller og andet tilbehør, så du både passer på dig selv og dine kollegaer. Vi sørger selvfølgelig for hurtig levering.
Besøg din lokale Bygma og bliv guidet i produkter og mærkerUanset om det er arbejdsbukser, jakker eller sikkerhedssko, så er det altid rart at prøve arbejdstøjet inden du sender bestillingen. Besøg dit lokale Byggecenter og få vejledning af faguddannede specialister i arbejdsbeklædning fra bl.a. Snickers, Mascot, Engel, Airtox, Bjerregaard og Otto Schachner.
+ Vis alle
Hos Bygma fører vi i bredt udvalg i arbejdstøj, som også benyttes på professionelle byggeprojekter. Derfor finder du måske ikke ligefrem billigt arbejdstøj, men du finder kvalitet fra bl.a. Mascot, Airtox, Helly Hansen og Otto Schachner.
Der er mange forhold at tage stilling til, hvis du vil kende forskellen på professionelt og billigt arbejdstøj. Derfor har vi udarbejdet guides til de enkelte områder.
Når du vurderer tøjet, er det vigtigt at tage udgangspunkt i hvilke arbejdsopgaver du skal løse. Forskellige typer opgaver stiller forskellige krav til stof og materialer, der i sidste ende skal overholde forskellige EU standarder.
Skal du eksempelvis arbejde under kolde forhold, er det værd at se efter EN 342 klassificering mod kulde. Søger du beskyttelse mod varme og ild, er bl.a. EN ISO 11612 mærket vigtigt.
Fordi hver enkelt beklædningstype omfatter forskellige certificeringer og krav , har vi udarbejdet guides til dig, der er kompromisløs omkring kvaliteten og sikkerheden i dit arbejdstøj.
Læs vores proff guide, hvor vi vejleder ud fra generelle begreber indenfor sikkerhedssko, uden at det er begrænset til mærker. Begreberne hjælper dig med at vælge fodtøj, uanset om det er Airtox, Brynje, Bjerregaard eller Grisport.
et er vigtigt at bruge et par gode og passende arbejdshandsker. Mange håndskader kan undgås, hvis du beskytter dine hænder med handsker, som passer til specifikt opgaven.
Læs vores proff guide, hvor vi har opsummeret hvilke overvejelser du skal gøre dig, inden du køber arbejdshandsker
På byggepladsen er der krav om sikkerhedstøj ligesom der stilles krav til graden af synlighed.
Selvom der ikke krav om synlighed på “byggepladsen” hjemme på matriklen, er der god viden og stof til eftertanke i vores Proff guide til trafiksikkert sikkerhedstøj. Måske du som hundelufter også kan have glæde af sikkerhedstøj i den mørke tid?
Producenterne bag sikkerhedstøj, høreværn, beskyttelsesbriller og sikkerhedssko er i dag utrolig gode til, at skilte med de kendte EN standarder. Men hvad betyder de egentlig og hvad skal du kigge efter?
Vi har samlet op på de mest gængse standarder, og lavet en super kort guide, så du har en idé om hvad du skal kigge efter.
Inden for sikkerhedstøj findes der mange EN og ISO standarder, der går igen blandt producenter såsom Mascot, Otto Schachner og Engel Workwear.
Sammen med piktogrammerne guider standarderne dig til det rette valg. Her er nogle af dem, som kan være aktuelle for dine gør-det-selv projekter.
Svejsning: Skal du bruge beskyttelse ved svejsning, skal du kigge efter arbejdstøj mærket med EN ISO 11611, der er beregnet til bl.a. svejsning og tilsvarende opgaver.
Varme og ild: Har du brug for smidigt tøj, der tåler høje temperaturer og ild, er det derimod
EN ISO 11611 du skal hæfte dig ved. Mærkningen dækker over dragter der hæmmer og beskytter ved høje temperaturer og ild.
Synlighed: EN 17353 arbejdstøj giver generelt en øget synlighed, mens de tre klasser inden for EN ISO 20471 omfatter synlighed fra lav (klasse 1) til høj (klasse 3).
Kulde, vind og regn: Beskyt dig mod kulde, vind eller vand med henholdsvis EN 342 og EN 343. På den måde er du garanteret en effektiv beskyttelse når du arbejder i det lunefulde danske vejr.
Uanset om du køber Mascot, Otto Schachner eller Brynje, er der særligt to standarder du skal være opmærksom på.
EN ISO 20345 er en europæisk standard for sikkerhedsfodtøj, der sikrer, at både sikkerhedssko, -støvler og -sandaler lever op til de EU krav, der bliver stillet, når sikkerheden prioriteres højest.
EN ISO 20347 er en europæisk standard for fodtøj, hvor der ikke er tåkappe. Her er det typisk fodtøj, der har certificerede skridhæmmende egenskaber.
Lunger og slimhinder er utroligt sårbare dele af luftvejssystemet. Derfor anbefaler vi at du altid tænker på støvmasker, når du skal i gang med projekter, hvor du forventer udvikling af støv, røg eller kemi - eller bare i lokaler og loftrum, hvor du let udsættes for støv ud som er ud over hverdagens normale niveauer.
FFP1 støvmasker beskytter dig mod skadelige stoffer med koncentrationer op til 4 gange EU grænseværdien for hvad du må udsættes for. FFP1 er de mest udbredte på byggepladser, og beskytter dig når du arbejder med opgaver, hvor du IKKE forventer giftige eller fibrøse former for støv og aerosoler.
FFP2 støvmasker beskytter dig mod mod skadelige stoffer på op til 10 gange grænseværdien. Her får du støvmasker, der er velegnet til projekter hvor du er i kontakt med aerosoler (f.eks. spraymaling), tåge og røg der indeholder skadelige stoffer.
FFP3 støvmasker er primært til projekter, hvor du har tæt kontakt med stærk kemi. De yder desuden beskyttelse mod skadelige stoffer, som radioaktivt støv, bakterier og vira på op til 30 gange grænseværdien og fås kun med ventil.
Læs mere om standarder og støvklasser i vores guide.