I Bygmas udvalg finder du de mest almindelige lampeophæng, uanset hvilke typer lamper du skal montere i loftet, enten tæt på lampeudtaget eller ved dine rosetter.
Når du vælger lampeophæng, er det vigtigt at overveje, hvilken type loft det skal fastgøres i, om det skal understøtte ledningerne, og hvilken vægt og belastning ophænget skal kunne bære. I mange tilfælde kan montering af et pendelophæng være tilstrækkeligt, mens du i andre tilfælde skal anvende de stærkere svanehalse, der tilbyder maksimal bæreevne, forudsat at loftet er tilstrækkeligt kraftigt.
Når du køber loftkroge og loftlamper, bør du også være opmærksom på, om du har de rette dyvler eller rawplugs til installationen. Hos Bygma finder du et bredt udvalg af dyvler til dine behov.
+ Vis alle
Fiksering af loftlamper og pendler skal ske både med hensyn til sikkerhed og udseende.
Ophænget skal bære lampen i lang tid og for de fleste af Bygmas lamper skal de bære lampen gennem ledningen.
Svanehals giver et elegant ophæng hvor ledningen trækkes ind i svanehalsen og fikserer lampens placering umiddelbart over spisebord, stuebord, stuebord eller sengen. Fra svanehslen trækker du ledningen over til udtaget, uanset om det er monteret i væggen eller loftet.
De mindre pendelophæng er typisk til tyndere ledningen og oftest velegnet til loftlamper, hvor transformer sidder i basen tæt på loftet.
Fra lampernes transformer trækker du 12 volt ledninger igennem pendelopjænget og lader pendlerne hænge over f.eks. køkkenbordet eller mindre møbler i stue og værelser.
Til vores udvalg af Nordlux pendler fører vi et særligt pendelophæng i børstet stål, der er et elegant alternativ til den klassiske udgave i hvid eller sort plastik.
Ingen har lyst til, at deres dyrbare lamper falder ned. Derfor bør du ringe til eller besøge dit lokale Bygma byggecenter, hvis du er i tvivl om hvordan du sikrer din lampe bedst i loftet.
Du kan finde din lokale Bygma med vores oversigtskort.
Ophængning af lamper i loftet kan nemt blive en svær udfordring, fordi lofter laves meget forskelligt.
Derfor er det vigtigt, at du undersøger loftet før du køber lamper, ophængig og dybler.
I nogle ejendomme møder du gamle kalklofter, der skiller ad når du borer. I andre, særligt nyere lejligheder, møder du hårde betonlofter hvor du møder armering når du borer mere end 3 mm.
Tilsvarende kræver opsætning af en lampe i gamle sårbare lofter også en anden dyvel, end den du bruger til 3 mm i et betonloft.
Dyvler til til beton eller mursten har i stedet kraver, der udvider sig.
Kraven udvider sig, når du skruer skruen i, og sikrer dermed at både skrue og dyvel sidder i spænd. At ophænget og dyvel sidder i spændt har kæmpe betydning, når du har svært ved at bore mere end 3 - 4 mm i armerede betonlofter.
Hvis du banker med knoerne på gasbeton, fornemmer du at det er knap så hårdt og massivt som beton.
Samtidig er gasbeton et porøst materiale, der kræver en dyvel med god længde for at skabe holdbar hæftning. Derfor er dyvler til gasbeton også kendetegne ved at være lange.
Ligesom gasbeton er gips også porøst og sårbart. I modsætning til gasbeton er gipsplader derimod tynde.
Fordi gipsplader er tynde, skal du bruge en gipsdyvel, der laver en knude på bagsiden af gipspladen, når du skruer skruen i.