Regler for brug af stilladser

Det er vigtigt med et godt og sikkert arbejdsmiljø ved brug af stilladser, og derfor er det vigtigt at kende reglerne, når du skal bruge stillads. Vær opmærksom på, at det er stilladsopstillerens ansvar, at stilladset er opstillet ansvarligt. Der skal tænkes på understøttelses- og fastgørelsesforhold, påregnelige belastninger, vejrforhold og andre forhold, som kan få betydning for stilladsets stabilitet og bæreevne.

Vigtige stilladsregler

  • Gelænder og fodlister skal benyttes ved ståhøjder fra 2,0 m.
  • I folde- og rullestilladser må afstanden mellem to platforme være max. 4,0 m. Dog må første platform være max. 4,4 m over stilladsets underlag.
  • Støtteben se det første billede nedenfor.
  • Alle fastmonterede stilladser skal forsynes med sikkerhedsskilt, jf. AT bekendtgørelse nr. 727 af 29. juni 2004.
  • Stilladser, der er højere end 5 meter og længere end 10 meter, og som skal benyttes af 2 eller flere personer samtidigt, skal have separate opgangsfelter, med mindre det ikke er teknisk eller praktisk muligt, jf. AT bekendtgørelse nr. 727 af 29. juni 2004.
  • Fra ståhøjde 2 m og opefter kræves ind- og udvendigt gelænder på stilladstrapper.
  • Se montagevejledningen som følger med stilladset (du kan også finde montagevejledninger m.v. på www.JUMBO.as)

Proff stilladser og garanti

Alle stilladser fra JUMBO i kategorien Proff er produceret i højeste Proff-kvalitet og kan bruges til daglig brug i op til 10 år. Der ydes 10 års fabriksgaranti mod produktionsfejl på Proff stilladser.

JUMBO stilladser, stiger og lifte

JUMBO er Danmarks største fabrikant af stilladser og stiger, hvor 70 % af omsætningen kommer fra produkter der fremstilles på fabrikken i Kolding. Hovedproduktet er stilladser i aluminium, som indgår i JUMBOs fleksible system med rulle-, facade- og foldestilladser. JUMBO leverer også forskellige lifte.

Med JUMBOs TÜV-certificering af TÜV NORD, der sikrer kvaliteten af produkterne, udføres der løbende og minimum en gang om året en undersøgelse for at bibeholde certificeringen.OBS: Du kan kun se priser på stilladser nedenfor, hvis du er logget ind i Proffshoppen. Opdater denne side, når du er logget ind i Proffshoppen for at se prisen.