Webinar om Wimex komposit - Fordele og ulemper

Gense webinaret med Wimex og Bygma

Wimex er nordens første importør af komposit, som har mærket alle fordele og ulemper ved brugen og udviklingen af komposit til terrasse og hegn.

I Webinaret introducerer Wimex produkterne til hegn og terrasse samt planen for at udvide til facadebeklædning og andre byggematerialer.

Vil du springe webinaret over kan du også læse om WPC og Wimex komposit samt se de aktuelle tilbud og priser på materiale hegn og terrasse.

På Bygma.dk kan du også se det aktuelle udvalg i Wimex komposithegn samt Wimex terrassebrædder.

Wimex komposit webinar

Introduktion til Wimex

Fra 0:00 til 8:00

Opstart på webinaret med introduktion til de to foredragsholdere, samt kort introduktion til Wimex og deres erfaringer som nordens ældste importør af komposit terrassebrædder.

Wimex ligger i Skive og er en del af Moland Group, hvor Moland primært er kendt for gulvbelægniner som også føres af Bygma.

Hvad er komposit?

Hvad er komposit?

Fra 8:00 til 12:00

Direkte fra Hal 1 hos Wimex forklares, hvor forskelligt kompositmaterialet og kvaliteten kan være fra producent til producent.

Med udgangspunkt i Wimex Glyngøre Superb vil vi forklare, hvilke komponenter der indgår i dette blandingsprodukt, som Wimex har udviklet, og som har en unik kvalitet, der ikke kan sammenlignes med andre kompositprodukter.

Her beskrives, hvordan Wimex benytter genbrugsplast og træfibre fra møbelproduktionen i det sammensatte produkt, der ender som kompositbrædder.

Forskellige typer komposit prægning

Produktionsmetoder

Fra 15:00 til 18:20

I afsnittet bliver de forskellige produktionsmetoder gennemgået, med henblik på hvordan de spejlblanke kompositbrædder bliver præget i forskellige kvalitetsniveauer.

Brunshline er den prisbillige løsning, hvor en børste giver et mat og ensartet udtryk. Embody benytter en valse, der trykker en struktur ned i kompositbrædderne. Duplex, der indgår i Wimex WPC, er en metode til indkapsling af de rå kompositbrædder med en slidstærk og resistent overflade.

 Sådan ser kompositbrædder ud

Komposittens udseende

Fra 18:20 til 19:40

De forskellige produktionsmetoder efterlader forskellige præg og udtryk. Her vises billeder af de forskellige Wimex produktserier med afsæt i de forskellige produktionsmetoder.

I afsnittet ser du tydeligt forskellen på Wimex Fur, Superb og Jenle.

Er komposit miljørigtig?

WPC - Et grønt valg

Fra 18:40 til 24:00

I sekvensen bliver du introduceret til Wimex WPC som grønt valg til moderne byggeri med fokus på miljø og Svanemærket byggeri.

Undervejs forklare hvordan at WPC er FSC/PEFC-mærket samt listet til Svanemærket byggeri. Dertil en kort introduktion til Wimex's baseline og cirkulære produktudvikling.

Du kan også lære mere om ansvarligt byggeri i samarbejde med Bygma.

Spørgsmål til komposit

Spørgsmål til komposit

Fra 24:15 til 30:00

Wimex besvarer de mest almindelige spørgsmål om Wimex, herunder om komposit bliver varmt, hvor meget det falmer, rengøring og om det er glattere end træ eller bambus.

Herigennem ved du bedre hvad du kan forvente af Wimex WPC, når du overvejer kompositbrædder og gerne vil vide, hvor varme de bliver, og i hvilket omfang kompositten mister sin farve.Typiske komposit montagefejl

Klassiske montagefejl

Fra 30:10 til 43:00

Gennemgang af 5 klassiske montagefejl og løsninger i forbindelse med kompositbrædder, herunder afstand mellem strøer, afstand mellem kompositbrædderne, afstand fra brættet til mur, manglende 2. strø i samlinger samt manglende fald på montering.

Undgå de mest udbredte montagefejl og få gode råd til korrekt montering baseret på de mest klassiske montagefejl, som Wimex oplever.

Tegning til lægning af komposit terrasse

Inspiration til terrassedesign

Fra 43:25 til 45:15

I sekvensen giver Wimex inspiration til at bruge kompositbrædder mere kreativt i stedet for den traditionelle terrasse med lige brædder.

I gennemgangen vises kort, at du kan finde konstruktionsvejledninger til mange forskellige typer terrassedesigns, lige fra enkelt bort til 45 graders kryds.

Du kan også se montagevideoen på Youtube for mere information .

Fordele ved kompositbrædder

Fordele ved kompositbrædder

Fra 47:25 til 49:00

Gennemgang af fordelene ved at bruge kompositbrædder i stedet for traditionelle tterrasebrædder i træ. Der drages sammenligninger med ædeltræssorter som Cumaru, Lærk og Jatoba.

Der vil blive beskrevet fordelene vedrørende montering, strøafstand, fald pr. meter samt det faktum, at kompositbrædder ikke kræver nogen afsluttende behandling.Fordele ved Wimex WPC komposit

Hvorfor WPC?

Fra 49:10 til 52:35

Vælger du komposit i høj kvalitet, kan du forvente en række markante fordele. Wimex argumenterer for de 7 punkter, der gør kompositbrædder til den rigtige investering.

Blandt fordelene fremhæves prisen i forhold til ædeltræ, udseendet, miljøcertificering, ingen splinter, markant mindre vedligeholdelse samt den ekstra levetid, som komposit tilbyder i forhold til træ.

Fordele ved Wimex Hegn

Wimex Hegn

Fra 53:10 til 52:35

Wimex introducerer kort Wimex hegn som et supplement til terrassebrædderne og fremhæver fordelene i forhold til de øvrige typer hegn lavet af f.eks. fibercement eller træ.

Det lette monteringssystem forklares kort, og de mange forskellige tilbehørspakker, herunder glasfag, stolper med lys og flotte eksempler på skraldespandsskjulere og afskærmninger i Wimex komposit, bliver præsenteret.