Robotdragter
- EksoVesten

skal forebygge nedslidning i byggebranchen

Har du husket at tage dit skelet på i dag?

Fysiske skader og nedslidning er et stort problem i byggebranchen, men ny teknologi er nu kommet til hjælp. Er du klar til exoskelettet?

At arbejde med tunge løft og værktøjer gennem lange arbejdsdage slider på kroppen. Du kender sikkert alt til det. Særligt når du løser opgaver over hovedhøjde som fx opsætning af loftsplader, bliver din ryg og dine skuldre belastet, og risikoen for skader er stor.

Fokus på arbejdsmiljø

”I Bygma søger vi at være på forkant med ny teknologi, der kan gavne vores primære kundegruppe, de professionelle håndværkere”, siger marketingdirektør Lasse Weien Svendsen. ”Vi ved, at arbejdsmiljø spiller en vigtig rolle for trivsel og sikkerhed på arbejdspladsen. Og når Bygma nu vælger at teste eksoskelettet - med produktnavnet EksoVest - sammen med MT Højgaard, er det med et ønske om at kunne hjælpe håndværkere med at blive mindre nedslidte, ømme og trætte”.Det siger håndværkerne

Simon der er murer siger: ”Det er ikke besværligt at tage eksoskelettet af og på, når man først har vænnet sig til den. Den har nogle begrænsninger, når man udfører stilladsarbejde og skal have faldsikring på. Men den hjælper mig godt ved gentagende arbejde fx med at føre lim på”. Tømreren Michael føler sig også godt aflastet af eksoskelettet: ”Jeg udfører en del arbejde, hvor jeg har hænderne over hovedhøjde, og skelettet styrker mig helt klart, når jeg borer huller i loftet, som jeg gør meget lige nu”.


ekso_vest


EksoVesten har masser af justeringsmuligheder

Eksoskelettet er klar til din byggeplads

Heldigvis er der gang i en spændende teknologisk udvikling, som betyder, at mekaniske arme og kropsdragter nu er på vej ind på markedet. Navnet for disse hjælpemidler er eksoskeletter, hvor ”ekso” betyder ”udefra” eller ”eksternt”. Et eksoskelet er altså en slags ydre skelet, der understøtter det, du allerede har og gerne vil passe bedre på.

Ironman på job – og hjemme

Eksoskelettet monteres på kroppen og hjælper dig med at udføre fysisk krævende opgaver. Skelettet ”skubber” simpelthen blidt på, således at du skal bruge langt færre kræfter på din opgave. Dine kræfter rækker længere, så du kan arbejde med overskud og præcision hele dagen – og du kan komme hjem til familien uden at være helt udaset.


 

Er nu virkelighed

Udviklingen går hurtigt på området, og det er nu muligt at få gennemprøvede modeller til en fornuftig pris i Bygma. De fleste skeletter arbejder uden batterier, dvs. rent mekanisk, og vejer derfor meget lidt. Men der arbejdes også på mere intelligente modeller med indbygget elektronik.

Stay tuned – det bliver rigtigt spændende!

Læs mere omkring Eksovest produktet og få mere information på:
www.eksobionics.com

   Exoskeletter forbedrer arbejdsmiljøet hos Ford

Den store amerikanske bilproducent har indført exoskeletter til ansatte, der står under bilerne på samlebåndet og udfører montagearbejde over hovedhøjde. Efter lidt tilvænning oplever medarbejderne en stor lettelse af arbejdet, fordi armene holdes oppe næsten udelukkende ved hjælp af exoskelettet.

Britiske byggearbejdere får hjælp til tunge løft

Byggefirmaet Willmott Dixon i Cardiff har taget exoskeletter til overkroppen i brug. Firmaets håndværkere bruger især skelettet, når arbejdet involverer tunge løft eller arbejde over hovedet.

En af firmaets medarbejdere siger:

”Jeg skulle bruge de første ti minutter på at vænne mig til skelettet. Men derefter føltes det så let som en fjer. Nu kan jeg løfte plader over hovedhøjde helt uden besvær”.Vil du vide mere om Eksovesten - robotdragter? Udfyld formularen - så kontakter vi dig!