Hos Bygma kan du købe kap geringssav, uanset om du skal bruge den 18V akku-udgave eller helt op i de stærke 54V modeller, der kan klare selv hårde materialer. En kap geringssav er uundværlig til store som små byggeprojekter, herunder gulvlægning, udhæng og sternbrædder, opsætning af paneler og lister samt møbelbyggeri.
Uanset mærket, om den er batteri- eller benzindrevet, gør kap geringssaven præcise vinkelskæringer og nøjagtige snit markant lettere, hvilket sikrer dig perfekte samlinger og en professionel finish. Dette sparer både tid og øger kvaliteten af dit arbejde markant.
Modeller med udtræk klarer også brede emner som terrassebrædder og vinduesbundstykker, mens laser eller XPS-linjemarkering gør det nemt at følge snittet præcist.
+ Vis alle
En Kap geringssav er uundværlig til præcise længde- og vinkelsnit i lister, paneler, reglar og gulvbrædder. Her får du tips til 5 vigtige emner, der hjælper dig med at vælge den rette Kap geringssav fra fx DEWALT, Milwaukee, Makita eller Ryobi – og hvorfor valget af funktioner som udtræk og dobbeltskæring gør en forskel i praksis.
Kap geringssave fås typisk med klinger på 216 mm, 250 mm eller 305 mm. En 216 mm sav klarer de fleste opgaver som fodpaneler og lister, mens 305 mm modeller har større kapacitet og kan håndtere brede terrassebrædder eller reglar.
DEWALT, Makita og Milwaukee tilbyder robuste modeller i hele spændet – også med dobbelte geringsvinkler og stor dybdekapacitet.
En model med udtræk giver mulighed for at save brede materialer i ét snit, fx vinduesbeklædning eller bordplader. Det er især nyttigt ved montageopgaver og indbygning. Milwaukee og DEWALT er stærke på modeller med glatte og præcise udtrækssystemer.
Vælg en model uden udtræk, hvis du primært arbejder med smalle emner eller har brug for en kompakt sav.
En batteridrevet Kap geringssav er ideel på byggepladsen eller til dig der kører meget ud til kunder – fx DEWALT XR 18V/54V eller Milwaukee M18.
Til stationært værkstedsarbejde anbefales en 230V-modeller, der giver dig stabil og meget mere kraft, så du kan arbejde med alle materialer hele dagen.
Makita tilbyder modeller i begge kategorier – inkl. deres stærke 2x18V LXT system til krævende opgaver.
Kig efter funktioner som dobbeltsidet geringsindstilling, finjusterbar vinkel og lasermarkør for hurtigere og mere præcise snit.
Et justerbart dybdestop giver også mulighed for at lave not- eller falsesnit.
DEWALT og Makita skiller sig ud med intuitive indstillinger og præcise skalaer.
Et godt greb, lav vægt og solidt understel gør saven mere håndterbar – især ved gentagne snit.
Ryobi dækker behovet for de fleste gør-det-selv håndværkere med lette opgaver, mens Milwaukee, DEWALT og Makita leverer høj komfort og præcision i den professionelle klasse.
Effektiv støvudsugning via støvsugeradapter forbedrer især arbejdsmiljøet på værkstedet men også behovet for oprydning og rengøring på byggepladsen.
Kap geringssave er uundværlige til præcise længde- og vinkelsnit i lister, reglar, terrassebrædder og gulvpaneler. Her får du 5 almindelige opgaver og forslag til modeller, du med fordel kan overveje som udgangspunkt. Til hvert emne udpeger vi forskellige modeller, som du kan overveje.
Til præcise geringssnit i lister og paneler er en kompakt kap geringssav med god vinkelindstilling og fin savklinge ideel. Gerne med dobbelte geringsvinkler og skyggekapskæring for professionelt finish.
Start med at kigge på:
Skal du save i brede brædder (over 200 mm), eller terrassebrædder, er det en stor fordel at vælge en kap-/geringssav med udtræk og stor klingediameter. Det sikrer ét rent snit uden at vende materialet.
Start med at kigge på:
Til byggeopgaver med reglar (45x95 mm og op) er kraft og dybde vigtigt. Gå efter modeller med 250–305 mm klinge og høj savkapacitet i lodret snit.
Start med at kigge på:
Når du arbejder med plader, er det vigtigt at saven har stabilt udtræk og nøjagtig geringsindstilling – gerne med dybdestop og støvudsugning.
Start med at kigge på:
Til montageopgaver har du brug for en let og mobil kap-/geringssav på batteri. Vægten og ergonomien har stor betydning – især ved løbende flytning.
Start med at kigge på: