Byg en bedre verden
Vælg FSC®- eller PEFC-certificeret træ

Dit nye hegn eller din nye træterrasse kan ikke rede verden. Men valget af certificeret træ gør faktisk en forskel, som er større, end du lige regner med.

Når du vælger at bygge med FSC®- eller PEFC-certificeret træ, bliver der genplantet træ i samme omfang, som der bliver fælder. Samtidig sikrer du, at de mennesker, der arbejder i skoven, får uddannelse og anstændige arbejdsforhold.

Når du vælger at bygge med FSC®- eller PEFC-certificeret træ, sikrer du, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

Bygma er leverandør af Bæredygtig træ

Bygma er leverandør af certificeret træ

Bygma er den største danskejede leverandør til byggeriet, og det forpligter. Derfor ønsker vi at inspirere både private og professionelle håndværkere til i højere grad at bruge certificerede byggematerialer som fx FSC®- og PEFC-certificeret træ.

Skovdrift med omtanke for mennesker og miljø

I en skov med miljømærket skovdrift, bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Der bliver taget højde for at skovens planter og dyreliv, bliver beskyttet. Og de mennesker, der arbejder i skoven er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og en ordentlig løn.

Hvordan bruges bæredygtig træ korrekt?

Træer er en af de mest værdifulde naturressourcer, der findes på vores planet. De giver ikke kun livsvigtig ilt til at opretholde vores atmosfære, men de spiller også en afgørende rolle for vores økosystemer. Desværre er bæredygtigt træ også en af ​​de mest oversete ressourcer i forhold til bæredygtighed.

For at bruge træer på en bæredygtig måde er det vigtigt at sikre, at de bliver høstet på en måde, der sikrer, at skoven forbliver sund og produktiv. Det betyder at fokusere på bæredygtig skovhøstning, hvor træerne fjernes på en måde, der sikrer, at skoven forbliver intakt og kan regenerere sig selv.

Derudover kan bæredygtigt træer bruges på en bæredygtig måde ved at bruge træ fra bæredygtige kilder til at fremstille forskellige produkter og materialer. For eksempel kan bæredygtigt træ bruges til at fremstille papir, møbler, byggematerialer og endda til at producere energi. Kig efter FSC og PEFC certificering af træet du køber, for at være sikker på at det kommer fra virksomheder med fokus på bæredygtigt skovbrug og vækst af træer.

 

FSC certificering logo

FSC (Forest Stewardship Council®)

FSC®-certificeret træ er din garanti for, at træet kommer fra skovdrift, hvor der bliver taget hensyn til dyr, mennesker og miljø

PEFC.png

PEFC (Programme for the endorsement of Forest Certification)

PEFC-certificeret træ er din garanti for, at træet kommer fra skovdrift, hvor der bliver taget hensyn til dyr, mennesker og miljø.

Udvalgt certificeret træ