Mindre kemi i børneværelset med miljømærket maling

Der har været meget fokus på indeklimaet i vores boliger de senere år. Men maling og nymalede vægge er ikke et emne, der har fyldt så meget.

Fakta er, at uønsket kemi kan dampe af fra væggene flere uger efter, du har malet dem. Hvis du gerne vil minimere mængden af kemi i hjemmet, så gå efter den miljømærkede maling. Svanemærket garanterer fx, at malingen er blandt de mest miljøvenlige på markedet, og der er stillet krav til indholdet af problematiske kemikalier.

Og du skal ikke være bekymret for, om du går på kompromis med kvaliteten, hvis du vælger en mere miljømærket maling. Vi har masser af god, miljømærket maling på hylderne.

Hvad er forskellen mellem miljøvenlig maling og almindelig maling?

Når det kommer til malinger, er det efterhånden mindre relevant at skelne mellem traditionel maling, miljøvenlig maling og miljømærket maling. En af de væsentligste parametre ved miljøvenlig maling er, om den bærer Svanemærket, Ecolabel eller er mærket fra Astma Allergi Nordic.

Miljøvenlig maling er en type maling, der er fremstillet af naturlige materialer, der belaster miljø og indeklima mindre end traditionel maling. På den måde er den et bæredygtigt alternativ til traditionel maling. Miljøvenlig maling er derfor velegnet til boliger og arbejdssteder, hvor man ønsker at minimere miljøbelastningen og samtidig bevare et sundt indeklima.

Almindelig maling er derimod fremstillet af syntetiske materialer, der ofte indeholder en større koncentration af skadelig stoffer som tungmetaller, opløsningsmidler og andre kemikalier. Disse stoffer kan forårsage sundhedsskadelige effekter på både mennesker og natur, når de frigives til miljøet.

Miljøvenlig maling er i dag så veludviklet, at den både har god dækkeevne og god rækkeevne. Ofte er den miljønvelige maling en smule dyrere end almindelig maling, men prisforskellen er efterhånden begrænset, hvorfor vi i vid udstrækning anbefaler de produkter fra Yunik og Pinotex der bærer Det Grønne Valg.

Her er et lille udpluk af de miljømærker, der findes

Svane_LOGO.png

Svanemærket

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke. Svanemærkede produkter er miljømæssigt blandt de bedste i deres kategori

EUBlomst_LOGO.png

EU-blomsten

EU-blomsten er det officielle europæiske miljømærke. Produkter, der har EU-blomsten er miljømæssigt blandt de bedste i deres kategori.

CradleToCradle_LOGO.png

Cradle to Cradle

Cradle to Cradle-produkter bliver fremstillet med et minimum af spild, forurening og affald. Restprodukterne skal kunne indgå i nye produkter

FSC.png

FSC (Forest Stewardship Council)

FSC-certificeret træ er din garanti for, at træet kommer fra ansvarligt forvaltede skove, hvor der bliver taget hensyn til dyr, mennesker og miljø.

PEFC.png

PEFC (Programme for the endorsement of Forest Certification)

PEFC-certificeret træ er din garanti for, at træet kommer fra ansvarligt forvaltede skove, hvor der bliver taget hensyn til dyr, mennesker og miljø.

AstmaAllergi_LOGO.png

Astma- og allergimærket

Se efter Astma- og allergimærket, hvis du har hudallergi eller ønsker at minimere risikoen for hudallergi i din familie.

 

Indeklimamaerket_LOGO.png

Dansk Indeklima Mærket

Dansk Indeklima Mærkning sætter fokus på, om et produkt kan påvirke dit indeklima.
 

Udvalgt miljømærket maling