Belægningssten

De bedste fliser, Herregårdssten og Holmegårdssten

Skal du lægge nye belægningssten eller fliser på terrassen, i indkørslen eller som gangarealer gennem haven? Hos Bygma finder du altid gode priser og tilbud på sten og fliser ud fra et stort udvalg af belægningssten, havefliser og betonfliser i forskellige stilarter, priser og til forskellige formål.

Du finder bl.a. klassiske og populære herregårdssten, holmegårdssten og Hjertingsten, og matche belægningsstenene i mange forskellige farver og materialer, så de passer til boligen. Bl.a. er Herregårdssten i rødmix, gråmix, grå, koks, og gylden populære.

Bemærk: Vær opmærksom på, at fliser til indkørslen stiller krav til tykkelsen og underlaget. Som udgangspuntk skal de minimum være 6 cm tykke for at kunne modstå belastningen fra en personbal.

produkterFiltrer visning
Slet alle filter

+ Vis alle

    Underlag før der lægges fliser i indkørsel

    Kom godt i gang med belægningssten

    Underlaget under belægningsstenene er altafgørende for det færdige resultat og for belægningens holdbarhed. Især fliser i indkørslen udsættes for store spidsbelastninger, hvorfor det afgørende, at du har det rette underlag

    Hos Bygma forhandler vi både stabilgrus og big bags, som kan bruges under diverse belægninger for at opnå det rette resultat. Du kan overveje at kombinere det med fiberduge, under belægningen for at stabilisere yderligere og gøre vedligeholdet lettere.

    Korrekt lægning af fliser og belægningssten

    Det er et fysisk hårdt arbejde at lægge havefliser, terrassefliser og fliser i indkørslen. Det kan være en god idé at være to personer til opgaven, så i kan fordele opgaven med at slæbe grus og hente belægningsstenene fra pallerne.

    Vigtigt: Mange forhold spiller ind på at etablere et bæredygtigt underlag til dine sten og fliser.

    Når du graver ud, er det bl.a. vigtigt at fjerne hele muldlaget. Er underlaget ustabilt, får du brug for at etablere et bundsikringslag af enten stabilgrus eller grovere grus. Et bundsikringslag er oftest nødvendigt for at sikre enten stabilitet eller korrekt vandafledning. Er din jordbund af sand eller grus kan dette oftest undgås.

    Du kan læse flere detaljer i til lægning af belægningssten i guiden til at lægge havefliser.

    Mængde, vægt og antal af sten per kvadratmeter

    Vægten på belægningsstenene ser du på de enkelte typer. Her kan du ofte også læse hvor mange kvadratmeter de enkelte sten og fliser rækker til per palle, alternativt oplyser vi hvor mange af den pågældende type sten du skal bruge per kvadratmeter.

    Beskyt sten og fliser vind og vejr

    For at beskytte dine belægningssten mod vejr og vind anbefaler vi at du påfører en imprægnering. Imprægneringen beskytter stenene mod vand, frost og snavs, samtidig med at den bevarer stenens farve og udseende i længere tid.

    Det er vigtigt at påføre imprægneringen på en ren og tør overflade og gentage processen med jævne mellemrum for at opretholde stenenes beskyttelse.

    Se Borup imprægnering til sten og fliser.

    En anden måde at beskytte belægningssten på er ved at lægge et dræn under stenene for at undgå vandansamling, som kan forårsage skader på stenen.

    Læs mere om Polysan linjedræn.

    Rengøring af belægningssten og fliser

    En god måde at rengøre belægningssten på er ved at bruge fliserens, gerne kombineret en højtryksrenser eller en almindelig vandslange med en børste.

    Fjerner du algevækst og snavs fra stenene, undgår du også at de bliver glatte og farlige at gå på i dårligt vejr.

    Du kan også bruge en blanding af vand og sæbe til at fjerne genstridige pletter. Det er vigtigt at undgå. at bruge aggressive kemikalier, da det beskadiger den imprægnering du tidligere har givet overfladen, og det nedbryder også fugen mellem stenene.

    Se Borup fliserens

    Udendørs RBR og IBF belægningssten og fliser

    Typer, valg, fordele og ulemper

    Belægningssten har flere fordele, herunder deres holdbarhed og evne til at modstå slid og belastning. I forhold til træ er sten relativ let at vedligeholde og modstår skiftende vejrforhold. 

    Uanset om du vælger et flot mønster, eller foretrækker enkle belægninger med store sten, tilbyder IBF og RBR betonsten en flot og robust belægning. Afhængig af projektet, kan belægningssten dog også være dyre at installere, og et forkert valg kan også bidrage til glatte eller ujævne arealer. Vil du vil være sikker på en holdbar løsning, er det værd at overveje professionel hjælp for at sikre, at du gør en langtidsholdbar investering.
    De forskellige typer belægningssten

    Bygma online har et stort udvalg af IBF og RBR belægningssten, der forbedrer udseendet af have, indkørsel og terrassen.

    Nogle af de mest populære typer inkluderer betonsten, natursten, granitsten, klinker og brosten. Betonsten er holdbare og nemme at vedligeholde, mens natursten giver et naturligt og rustikt look til din have.

    Granitsten er også holdbare og har en unik og elegant finish, mens brosten giver en klassisk og traditionel følelse til din indkørsel eller gårdhave.

    Ideer til valg af terrassefliser

    Der er mange forskellige typer af belægningssten, der kan anvendes til en terrasse, og valget afhænger først og fremmest af dine personlige præferencer og behov.

    Hvis du ønsker en traditionel eller rustik terrasse, er natursten, som granit eller skifer blandt de bedste valg. Til et mere moderne udseende, kan du vælge betonsten eller fliser, hvor fx Herregårdssten i blandet gråmix eller rødmix er en elegant og utrolig holdbar løsning.

    Der ligger en del arbejde, hvis hele belægningen skal laves i mindre sten som Herregårdssten. Derfor er det bedst at overveje, at kombinere de elegante Herregårdssten og hjertingssten med traditionelle havefliser.

    Små eller store fliser til indkørslen?

    Især i indkørslen er holdbarhed og rengøring vigtig at overveje, når du går igennem udvalget fra IBF og RBR.

    For at sikre en jævn og sikker overfalde, anbefaler vi du vælger relativt store sten, som fx soldatersten og store havefliser med tilstrækkelig tykkelse. Længden giver en visuel rolig og praktisk overflade, men uden den rette brudstyrke bliver de store overflader også sårbar for spidsbelastningen.

    Vægten og belastningen fordeles lettere på mange mindre overflader af mindre robuste sten, men kræver mere arbejde og flere overvejelser for at sikre en pæn og vedligeholdelsesvenlig overflade.

    Netop med indkørslen er det også utrolig vigtigt at underlaget er helt i orden. Ujævnheder har direkte indflydelse på den belastning som stenene kan udsættes for. Er der samtidig hældning på indkørslen, eller drejer den, anbefaler vi du søger professionel vejledning inden du kaster dig ud i at lægge sten i indkørslen.
    Plantesten og sten til bede

    Sten til bede og mure

    Belægningssten er også utrolig velegnede til bede. Især multikantsten med skarpe sider eller super 8 plantesten er meget udbredte.

    Med mursystemet Nordic-Wall er det dog lettere at bygge fx en støttemur, læ-mur, blomsterkumme, havebænk, et bord, højbed eller udekøkken.

    Der er mange muligheder, hvor kun fantasien sætter grænser for anvendelsesmuligheder med det smarte Nordic-Wall. Byg en stabil mur uden brug af lim eller beton, da Nordic-Wall har et specielt låsesystem.

    Læs mere om Nordic-Wall mursystem.

    Mere til dig, der kigger på belægningssten

    Brolæggerværktøj og retteskinner fra Bygma

    Retteskinner og jordstampere

    Skal du lægge fliser og sten i indkørsel og til terrasse er retteskinner, jordstampere og snorholdere uundværlige.

    Store fliser og terrasse

    Guide til belægning med fliser

    Gør du arbejdet korrekt, kan flotte og robuste flisebelægninger holde 20 til 30 år.

    Polysan linjedræn til områder med belægning

    Inspiration til linjedræn

    I områder med sten og fliser, er nedgravning af linjedræn oplagt - og meget lettere med Polysan.