Bygma Gruppen A/S - datterselskaber

Bygma er en solid virksomhed med en stolt historie, som går tilbage til 1952. Dette år starter Lars Børge Christiansen i agenturvirksomheden A/S Hjalmar Wennerth, der på det tidspunkt repræsenterer en række større svenske savværker i Danmark. Efter to år overtager Lars Børge Christiansen virksomheden og bliver ansvarlig for den videre drift.

I 1960 opstartes Scandinova som grossistvirksomhed, der sælger byggematerialer og relaterede produkter til byggebranchen, og A/S Hjalmar Wennerth overgår samme år til Scandinova A/S. Det går godt for Scandinova A/S, som opkøber nøje udvalgte trælaster. I 1992 skifter Scandinova A/S navn til Bygma. Året efter tiltræder Lars Børge Christiansens søn revisor Peter Christiansen som økonomichef.

Bygma runder 1 mia. kr. i omsætning i 1994 og samme år fratræder Lars Børge Christiansen som administrerende direktør for at fokusere på bestyrelsesarbejde. I 1998 udvides markedsområdet til Sverige, hvor Bygma opkøber svensk trælasthandel i nærheden af Stockholm.

2003 er året, hvor Bygmas 52 trælasthandler og byggemarkeder fusioneres til et selskab: Bygma Gruppen A/S, som også omfatter A/S Hjalmar Wennerth, Scandinova A/S og Profile A/S. I 2006 tiltræder ny direktion med Peter Christiansen i spidsen og omsætningen runder 4,3 mia. kr.

Aktierne i Balslev "Tømmerhandel og Byggemarked" på Færøerne bliver købt i 2008 og Bygma Gruppen A/S opkøber i 2011 islandske Húsasmiðjan.

Fra 2011 består Bygma Gruppen A/S af otte datterselskaber:

  • Bygma A/S
  • Bygma Balslev på Færøerne
  • Bygma AB
  • Húsasmiðjan på Island
  • Hjalmar Wennerth A/S 
  • Wennerth Wood Trading
  • Scandinova A/S
  • Profile A/S.

Læs mere om Bygmas historie og de enkelte datterselskaber nedenfor.

Bygma A/S - den største danskejede leverandør til byggeriet

Bygma A/S - den største danskejede leverandør til byggeriet

Bygma A/S har siden sin grundlæggelse i 1952 markeret sig som en stærk leverandør til byggeriet med aktiviteter inden for salg og distribution af trælast, bygnings- og byggemarkedsprodukter.

Bygma A/S, der er en landsdækkende kæde med 62 udsalgssteder, beskæftiger ca. 1.700 ansatte. Bygma A/S er et datterselskab i Bygma Gruppen A/S, der beskæftiger mere end 2.600 ansatte fordelt på mere end 100 forretningsenheder i hele Norden. Koncernen er den største danskejede leverandør til byggeriet, med aktiviteter inden for salg og distribution af trælastprodukter og bygningsartikler til de professionelle håndværkere og private forbrugere. Med en samlet omsætning på ca. DKK 10 mia. hører Bygma Gruppen A/S til blandt de største i branchen.

Bygma Balslev på Færøerne

Bygma Balslev på Færøerne

Bygma Balslev, der fremtoner som en meget moderne og førende forretning inden for branchen, beskæftiger ca. 40-45 personer i heltidsstillinger. De kommende målrettede investeringer vil fortsat sikre virksomheden en stærk position inden for den færøske byggebranche.

Læs mere om Bygma Balslev herBygma AB

Bygma AB

Bygma AB er et datterselskab i Bygma Gruppen A/S. Selskabet omfatter i øjeblikket 18 butikker.

Butikkernes brede sortiment af kvalitetsprodukter henvender sig til den professionelle bygge- og håndværkersektor. Men semi-professionelle gør-det-selv folk er også velkomne. Det professionelle sortiment understøttes af en faguddannet og serviceorienteret medarbejderstab.

Læs mere om Bygma AB her

Húsasmiðjan på Island

Húsasmiðjan på Island

Húsasmiðjan er en førende forhandler af byggematerialer og gør-det-selv produkter på Island. Virksomheden har været igennem store rationaliseringsrunder de sidste to år og beskæftiger i dag ca. 450 medarbejdere. Húsasmiðjan driver 16 forretninger spredt på Island under brandet Húsasmiðjan og havecentre under brandet Blómaval. Húsasmiðjan driver også grossistvirksomhederne Iskraft og HG Guðjónsson.


Besøg Húsasmiðjan på www.husa.is

Hjalmar Wennerth A/S

Hjalmar Wennerth A/S

Hjalmar Wennerth Trælastagentur er bindeled mellem danske virksomheder og savværker i hele Skandinavien, hvor der udelukkende handles med certificerede leverandører. 

Som et af de ældste trælastagenturer i Danmark har de i snart mange år formidlet træ i høj kvalitet direkte fra savværkerne til træforbrugende industrier og tømmerhandler landet over. Det har givet et stort netværk og en meget dybdegående viden om træ.

Hjalmar Wennerth gør en dyd ud af at matche kundernes forventninger – både på pris og kvalitet samt at vejlede så kunderne er klædt på til at træffe det rigtige valg.

Læs mere om Hjalmar Wennerth A/S her

Wennerth Wood Trading

Wennerth Wood Trading

Wennerth Wood Trading er en grossistvirksomhed, der importerer træpladeprodukter fra hele verden. Selskabet blev oprettet i 1984, under navnet Træbolaget Aps som et datterselskab til A/S Hjalmar Wennerth. Træbolaget skiftede navn til Wennerth Wood Trading i 2009.Læs mere om Wennerth Wood


Profile A/S

Profile A/S

Profile A/S blev etableret i 1999 og har siden starten markeret sig som en kompetent samarbejdspartner og leverandør til byggebranchen. 

Vi tilbyder et omfattende sortiment – her skal blot nævnes nogle enkelte: Nibra tagsten, Hüttemann limtræ, NOVA Lister samt PROTEX® programmet som er et komplet system til beskyttelse af husets klimaskærm.

Læs mere om Profile A/S

Bygma Grønland

Bygma Grønland

Bygma Gruppen overtog i 2016 Grønlands Byggecenter, som i dag drives som et proff-center under navnet Bygma Grønland. Selskabet beskæftiger sig udelukkende med salg af byggematerialer i Grønland, og har til huse sammen med Bygma Støvring i Danmark. Vi har bl.a. et stort logistikcenter, hvorfra Bygmas Grønlands-aktiviteter udgår.Scandinova A/S

Scandinova A/S

En meget sund virksomhed med et solidt dansk ejerskab, en lang og stolt historie og ikke mindst et stærkt hold af dygtige medarbejdere. En virksomhed i stadig udvikling der er afpasset til kunderne, så de altid er sikre på at blive præsenteret for de fagligt mest kompetente og serviceorienterede løsninger.

Scandinova vil være den bedst tænkelige samarbejdspartner inden for gulv- og keramikbranchen for både kunder og leverandører med udgangspunkt i fælles udvikling og et ultimativt rådgivnings- og serviceorienteret kundefokus.

Scandinova er en virksomhed med vidtrækkende historiske rødder og en stærk kultur, men samtidig stormer virksomheden fremtiden i møde og er innovativt på forkant med udviklingen. Kun med tilfredse, fagligt dygtige og passionerede medarbejdere, som står sammen, kan Scandinova leve op til sin vision.

Læs mere om Scandinova A/S her