Palsgaard Spær

- en solid PEFC™-certificeret samarbejdspartner


Palsgaard Spær - Danmarks største og ældste spærfabrik, er som den første spærfabrik i Danmark blevet PEFC™-certificeret. Palsgaard Spær leverer spær, vægrammer og tagmoduler til et stort antal private- og erhvervsbyggerier over hele Danmark.

”Vores primære råvare er træ, og vi mærker en stigende interesse for træbaserede produkter. Markedet efterspørger i højere grad bæredygtige produkter til anvendelse i fx DGNB-byggerier”, fortæller Tobias Smith, divisionsdirektør i Palsgaard Spær. ”Gennem de senere år er der kommet langt mere fokus på bæredygtighed i byggeriet, på det smukke ved materialerne og det gode indeklima som naturmaterialerne kan give.”

Bæredygtighed i hele værdikæden

”Palsgaard Spær er blevet PEFC™-certificeret, fordi vi som virksomhed ønsker at tage et medansvar for at beskytte verdens skove, og sikre at der plantes ny skov”, siger Tobias Smith. ”Vi har altid indkøbt vores træ i Danmark og Norden, så indkøb af PEFC™-certificeret træ er ikke nyt for os.

Vi ønsker, at vores kunder skal have glæde af vores bæredygtige valg og selv få muligheden for at gå den vej, hvis de ønsker det. Med PEFC™-certificeringen kan vi dokumentere, at vi bruger bæredygtigt træ i vores produktioner, og derved give stafetten videre til næste led i kæden, hvilket vores samarbejde med Bygma er et godt eksempel på. Med Bygma har vi en solid og stabil samarbejdspartner, der har leveret bæredygtige produkter længe inden certificering for alvor blev kendt; nemlig træ fra de nordiske skove og kvalitet i leverancen”.


”Palsgaard Spær er blevet PEFC™-certificeret, fordi vi som virksomhed ønsker at tage et medansvar for at beskytte verdens skove, og sikre at der plantes ny skov”, siger Tobias Smith, divisionsdirektør i Palsgaard Spær

Tobias Smith, divisionsdirektør i Palsgaard Spær
Foto: Palsgaard Spær

Bygma er godt klædt på

Salgschef Caspar Bladt fra Bygma Jelling, der er kundeansvarlig for Palsgaard Spær siger: ”Bygma ønsker som den største danskejede leverandør til byggeriet at præge udviklingen af det bæredygtige byggeri i Danmark. Vi støtter op om bæredygtige initiativer og glæder os over at en stor, betydende virksomhed som Palsgaard Spær går forrest og viser vejen mod en fælles grønnere fremtid baseret på certificerede materialer.

I Bygma er vi godt klædt på til at rådgive og sparre med en samarbejdspartner som Palsgaard Spær. Vi uddanner bæredygtighedsambassadører i alle vores forretninger, gennemfører obligatoriske bæredygtighedskurser for medarbejderne og leverer certificeret træ og en bred vifte af øvrige bæredygtige byggematerialer.Se i videoen nedenfor, hvorfor brugen af bæredygtigt træ er vigtigt for Palsgaard Spær.