Bygma Gruppen A/S opkøber islandske Húsasmiðjan

The Iceland Enterprise Fund (FSI) har solgt alle Húsasmiðjans aktiver og passiver til Bygma Gruppen A/S (Bygma).

Salgsprocessen har stået på siden august i år, i hvilken Bygma afgav det bedste bud og samtidig var den foretrukne partner. Aftalen med Bygma indeholder overtagelse af gæld, alle medarbejderaftaler, lejeaftaler og øvrige forretningsforpligtelser. Efter Bygmas overtagelse pr. 1. januar 2012 vil Húsasmiðjan fortsætte under samme navn.

Bygma Gruppen A/S er en privatejet dansk virksomhed, der sælger og distribuerer træ, byggematerialer og gør-det-selv produkter. Bygma driver mere end 65 forretninger i Danmark, Sverige og på Færøerne med godt 1.600 medarbejdere og en omsætning på mere end DKK 4,5 mia. i regnskabsåret 2011. Bygma blev etableret for ca. 60 år siden og har været drevet af den samme danske familie lige siden.

Peter H. Christiansen, adm. direktør i Bygma Gruppen A/S:

Bygma er stolt af at kunne meddele, at vi fortsætter forretningen på Island, hvor vi ønsker at styrke og udvide Húsasmiðjans aktiviteter. Vi ser mange positive fællestræk mellem Húsasmiðjan og Bygma – både i forhold til forretningsfilosofien og til virksomhedskulturen. Samtidig spiller købet af Húsasmiðjan en vigtig rolle i udfyldelsen af Bygma Gruppens strategi, hvor vi tilstræber at være repræsenteret i alle de nordiske lande. Vi ser derfor meget frem til at blive en aktiv medspiller på Island.

Et af de vigtigste mål for FSI er at bidrage til genopbygningen af den islandske økonomi. Ved at sælge Húsasmiðjans aktiviteter til en stærk aktør som Bygma, er reorganiseringsprocessen for Húsasmiðjan hermed afsluttet med succes.

Finnbogi Jónsson, adm. direktør for Iceland Enterprise Investment Fund (FSI):

Med Bygmas køb af en førende detailhandler på Island er en betydelig direkte udenlandsk investering gennemført. Vi er overbeviste om, at Bygmas indtræden på det islandske marked vil være til gavn både for markedet, forbrugerne og for medarbejderne, idet Bygma har en lang og succesfuld historie. Da FSI købte Húsasmiðjan for et år siden var vores primære mål at sælge virksomheden i en åben salgsproces, og vi er derfor glade for at være nået succesfuldt i mål.

Húsasmiðjan er en førende forhandler af byggematerialer og gør-det-selv produkter på Island. Virksomheden har været igennem store rationaliseringsrunder de sidste to år og beskæftiger i dag ca. 450 medarbejdere. Húsasmiðjan driver 16 forretninger spredt på Island under brandet Húsasmiðjan og havecentre under brandet Blómaval. Húsasmiðjan driver også grossistvirksomhederne Iskraft og HG Guðjónsson.

Landsbankinn Corporate Finance fungerede som fondens finansrådgiver i forbindelse med transaktionen.