Bygma melder sig ud af Ditas

Kæden melder sig ud af indkøbssamarbejdet pr. 31. december 2007. DITAS mister hermed 25 % af sin indkøbsvolumen.

Bygma ser udmeldelsen som en logisk konsekvens af den udvikling, som har fundet sted i Ditas i den seneste tid og en konsekvens af Bygma-kædens strategi.
- Vi har oplevet, at Ditas har brugt mange ressourcer på opbygning og profilering af markedsføringskæden XL-BYG. Meget af dette har ikke været i vores interesse, og den naturlige konsekvens af disse ting er derfor, at vi melder os ud af indkøbssamarbejdet ved årets udgang, fortæller adm. direktør Klaus Hadsbjerg, Bygma A/S.

Et vemodigt farvel
Hos Ditas er adm. direktør Jens Sørensen ked af udmeldelsen.
- Bygma har været medlem hos os helt fra dengang da indkøbssamarbejdet hed Dendek, og derfor er det da vemodigt, at vore veje nu skal skilles. På den anden side har vi forståelse for Bygmas beslutning, fortæller Jens Sørensen.

I tørre tal betyder det, at DITAS mister ca. 25 % af sin indkøbsvolumen, men indkøbsforeningen vil fortsat være blandt de største aktører i byggevarebranchen.
DITAS vil fremover bestå af 170 tømmerhandlere, som ser deres fordel i at have et samarbejde på indkøbsområdet. Heraf deltager 145 forretninger i kædesamarbejdet XL-BYG.

- Vores indkøbsvolumen er stadig et af de allerstørste i branchen, og derfor er udmeldelsen i praksis ganske udramatisk for os, selv om det da er lidt vemodigt, slutter Jens Sørensen.