Aradas vinduer

- Ny generation af PVC vinduer

Vindues- og dørproducenten Aradas, som startede i 2008, byder på et bredt udvalg af vinduer og døre i komposit og PVC. Kvaliteten er i højsæde med test af alle produkter hos tyske Rehau på deres to udviklingscentre i Eltersdorf og Wittmund.

Alle vinduer og døre har bestået de nødvendige test i forhold til CE-mærkning. Samtidig er både vinduer og døre DVC-mærkede (Dansk Vindues Certificering). Det betyder, at de er fremstillet i henhold til de strengeste krav på markedet. Vinduerne og dørene opfylder også de skandinaviske markedskrav med det norske NDVK certifikat, hvor der er årlige inspektioner af NDVKs specialister. Det sikrer vedvarende og kontinuerlige kvalitetsforbedringer.

 Foto: Til venstre sælger Pierre Rolet fra Bygma Esbjerg og til højre Claus Rasmussen, afdelingschef hos STA A/S

Nordic Design Plus

PVC/Komposit vinduer

 • Ét af de mest energibesparende PVC/Komposit vinduer - U værdi på
  0,79 W/m2K (afhængigt af glastype)
 • Glasfiberarmeret kompositmateriale - Hightech RAU-FIPRO
 • HDF overflade (High-Definition-Finishing) glatte, rengøringsvenlige overflader
 • Kan opnå høj lydisolering
 • 3 gummilister som standard
 • Udadgående vinduer
 • Lette at håndtere og installere – ingen stålarmering
 • Fås i mere end 90 RAL-farver
 • 100 % genanvendelige
 • 10 års garanti på alle elementer
 • Leveringstiden er ca. 4 uger

 

PVC/Komposit vinduer

PVC/Komposit-vinduet Nordic Design Plus er yderst velegnet som alternativ til træ/alu vinduer i fx lavenergihuse og ved vinduesrenoveringer. De er et af de mest energibesparende PVC/Komposit vinduer på markedet med den lave U værdi på 0,79 W/m2K (afhængigt af glasvalg). Isoleringsevnen er høj, da plast er isolerende og ikke varmeledende.

Samtidig får du høj styrke og maksimal stabilitet med vinduerne, som er lavet af Hightech RAU-FIPRO glasfiberarmeret kompositmateriale. Det samme materiale bruges i fly og Formel 1 biler.

Endnu en fordel ved Nordic Design Plus vinduer er, at de kan opnå en lydisolering på op til 45 dB. Der er 3 tætningslister i gummi imellem karm og ramme som standard, og vinduerne er udadgående. Derudover er vinduerne lette at håndtere og installere.

Vinduerne er miljøvenlige, da de er 100 % genanvendelige, og du får 10 års garanti på alle elementer. Du kan vælge blandt mere end 90 RAL-farver. Det er muligt at vælge enten anverfer- eller paskvilgreb til at åbne og lukke med, og der kan fræses not i stedet for lister. Leveringstiden er ca. 4 uger.

Brilliant Design

PVC vinduer

 • Ideel løsning i etageejendomme ved moderniserings- og renoveringsopgaver
 • Hermetisk forseglede – ekstremt lufttætte
 • HDF overflade (High-Definition-Finishing)glatte, rengøringsvenlige overflader
 • God varmeisoleringsevne
 • kan opnå høj lydisolering
 • Indadgående vinduer
 • Fås i mere end 90 RAL-farver
 • 100 % genanvendelige
 • 10 års garanti på alle elementer
 • Leveringstiden er ca. 4 uger
PVC vinduer

PVC vinduet Brilliant Design er den ideelle løsning ved moderniseringer og renoveringer af etageejendomme. De er meget lyd- og varmeisolerende, så du undgår kulde og træk.

Du kan vælge en karmdybde på 120 mm eller en dybde helt ned til 70 mm og med et 5 kamret system. De kan fås med synlige eller skjulte hængsler. Der er mulighed for 10x10 mm not rundt i kanten på karmen for nem montering af lysningsplade, og der kan vælges blandt mere end 90 RAL-farver. Vinduerne er indadgående og dermed velegnede til fleretagers bygninger.

Vinduerne er miljøvenlige, da de er 100 % genanvendelige, og du får 10 års garanti på alle elementer. Leveringstiden er ca. 4 uger.

Farveudvalg

Du kan vælge Aradas vinduer og døre i mere end 90 RAL farver.

Forsendelse

Et kvalitetsvindue fortjener en kvalitetsindpakning, så produktet ikke bliver beskadiget under transporten. Derfor lægger Aradas stor vægt på både styrken af træpaller, og den måde de er fastgjort på traileren. Pallerne bliver lavet til elementerne, så de ikke stikker udenfor, og det minimerer risikoen for skader. Pallerne er desuden pakket ind i beskyttende film, så støv og smuds minimeres, og vinduerne ikke bliver ridset undervejs og når sikkert frem til kunden. Leveringstiden er ca. 4 uger.

Aradas vinduer monteret i AB Boligforening

Valget faldt på ARADAS, da bygherren AB Boligforening stod over for at skulle udskifte 900 vinduer i en af sine bebyggelser i Esbjerg. Entreprenøren er tømrer- og snedkervirksomheden STA A/S, mens Bygma Esbjerg A/S har leveret vinduerne.

Claus Rasmussen, afdelingschef hos STA A/S

”Aradas er relativt nyt i Danmark, men gode referencer fra Norge overbeviste os om både kvalitet og funktionalitet. Bygma står bag leverancen, også efter byggeperioden. Det er vigtigt for os, at vi også fremover kan få sparring – og ikke mindst reservedele”.

Claus Rasmussen er afdelingschef i entreprenørvirksomheden STA A/S i Esbjerg, der beskæftiger ca. 15 mand. Virksomheden har et mangeårigt samarbejde med Bygma Esbjerg, og har stort set daglig kontakt med Bygmas kundeansvarlige. ”Det er et samarbejde, der er baseret på tillid, og Bygma er min primære leverandør”, siger Claus Rasmussen, der kun bor et par stenkast væk. ”De har kvalitet i både ydelser og
produkter, konkurrencedygtige priser og sikkerhed for sparring igennem hele byggefasen. Og så spiller tilgængelighed selvfølgelig en rolle. ”

Plast af høj kvalitet

Det var netop, da Claus Rasmussen stod over for at skulle give tilbud på udskiftning af 900 vinduer til Boligforeningen AB, at han – fra Bygma – hørte om ARADAS vinduerne. ”De er af høj kvalitet og giver tiltrængt konkurrence på det danske marked for plastvinduer. Her i Esbjerg anvender man oftest plastvinduer i beboelsesejendomme på grund af de kraftige klimapåvirkninger fra Vesterhavet. Så det var en plastløsning vi var ude efter, og timingen og produktet var rigtigt”.

Referencer fra Norge

”Jeg var lidt skeptisk over at anbefale et helt nyt produkt til så stor en ordre”, siger Claus Rasmussen videre. ”Men Bygma hjalp os bl.a. med at skaffe referencer fra Norge, hvor ARADAS har været på markedet i længere tid, som vi kunne give videre til bygherren. Og jeg ved, at Bygma garanterer for leverancen og er til rådighed – også efter byggeperioden.

ARADAS har i øvrigt vist sig topprofessionelle gennem hele processen. Vi har modtaget få henvendelser fra beboerne efter montering og det har i alle tilfælde vist sig blot at være et spørgsmål om finjustering af vinduesrammer. Jeg vil ikke tøve med også at anvende ARADAS vinduer i min næste entreprise, hvor det giver mening”.

Jakob Thomsen, tømrer hos
STA A/S

”Det er et nemt produkt at arbejde med, og selve monteringen går stærkt. F.eks. er karmskruerne lette at håndtere, og karmen giver sig ikke, som så mange andre. Lysningerne er også nemme at montere pga. noten i karmen. Vi er 4 mand på opgaven, og kan udskifte ca. 12 vinduer om dagen inkl. lysninger.”

Tømrer Jakob Thomsen har sammen med 3 kolleger travlt med at udskifte vinduer i Boligforeningen AB. Sammen har de skiftet næsten 500 af de planlagte 900 vinduer; et arbejde der fortsætter nogle måneder endnu.

En fast procedure

”En typisk dag starter på byggepladsen kl. 7.00” fortæller Jakob Thomsen. ”Beboerne er adviseret på forhånd, så vi kan gå ind i deres lejlighed og dække af, så vi ikke snavser til. Vi starter med at skære fuger fri, demontere lysninger og bortskaffe affald. Derefter kører jeg tårnliften i stilling, og kører op til lejligheden og går i gang”.

Montering går stærkt

ARADAS vinduerne bliver leveret på paller, der er tilpasset deres størrelse, så de ikke vælter under transporten. ”Én mand kan håndtere vinduet alene, og vi er specielt glade for at lysningerne er så nemme at montere på grund af noten i karmen. Så monteringen går rigtig stærkt, og vi når ca. 12 vinduer om dagen.”Arly Pedersen, Varmemester, Boligforeningen AB

”Det er nogle rigtigt pæne vinduer. Jeg hører fra beboerne at de er lydtætte og holder gadestøj ude. Der er ikke længere træk i lejlighederne, og udskiftningen af vinduerne gik helt ubesværet. Og så er de lette at rengøre. Jeg har ikke fået en eneste klage”.

Varmemester Arly Pedersen repræsenterer bygherren, som er Boligforeningen AB. Arly Pedersen har været ansvarlig for det daglige tilsyn med lejlighederne gennem næsten 14 år. ”Foreningen stillede en række krav, da opgaven gik i licitation”, siger Arly Pedersen. ”Alle blev tilgodeset med de nye ARADAS vinduer, og STA A/S fik opgaven. Den løser de rigtig godt, og vi fik vinduerne designet, som vi gerne ville have dem. Vi ville bl.a. have en mere funktionel inddeling af vinduespartiet end på de gamle vinduer. Indtil videre har alle været tilfredse med både vinduer, håndværkere og udskiftningsproces. Og når beboerne er glade, kan vi også være det”.

Laila Olesen, beboer i Boligforeningen AB

Laila Olesen og hendes mand Kenneth har boet i lejligheden i Esbjerg i 16 år. De fik udskiftet deres vinduer i foråret 2018.

”Der er stor forskel på de nye vinduer, og dem vi havde før,” siger Laila Olesen. ”De gamle var mindre, og vi skulle hænge halvt ud af dem, for at få dem pudset. De nye åbner indad og er nemme at have med at gøre, og de kan både vippes og lukkes helt op. De er vældig fine. ”

Lone og Niels Innes, beboere i Boligforeningen AB

Ægteparret Innes, der har boet i ejendommen i snart 11 år, er meget tilfredse med deres nye ARADAS vinduer.

”Det er ikke meget, vi hører til bebyggelsens legende børn; det er næsten lidt ærgerligt, for det var glade lyde, men vinduerne er helt tætte”, siger fru Innes. Niels Innes har hæftet sig ved det gode håndværk; ”De er pæne at se på, og selvom vi ikke har haft dem en vinter endnu, er jeg sikker på, at de også kan holde blæsten ude”.

Aradas tilbyder også:

Kom ind i Bygma og hør mere

Vil du vide mere om Aradas vinduer? Udfyld kontaktinformationen - så kontakter vi dig!