Hegn

Der er mange muligheder for at skabe det perfekte frirum i haven. Et havehegn har flere funktioner, og der findes mange forskellige typer af hegn. Havehegnet er et godt valg for dig, som vil have mere læ i haven, har kæledyr der skal holdes inde, men også en god løsning hvis du ønsker mere privatliv i haven. Vil du selv bygge et havehegn fra bunden, finder du på vores webshop et stort udvalg af varer og tilbehør, som du kan benytte til at lave dit nye havehegn med. Kræver det for meget af dig, at skulle bygge et havehegn fra bunden, og leder du efter et nemmere alternativ, har vi havehegn og havelåger i forskellige størrelser og farver, som nemt kan sættes op. Hos Bygma kan du finde produkter i mange kategorier, og vi stræber efter at skabe de perfekte rammer for dit næste byggeprojekt. Derfor tilbyder vi også levering direkte til døren. 

Havehegn kan vælges i forskellige stilarter

Inden du kaster dig ud i et nyt projekt, som indebærer montering af et havehegn, bør du overveje hvilken stilart du ønsker dit hegn til haven skal have. Der er nemlig forskel på, om du lige står og skal bruge et midlertidigt hegn, eller om du er på udkig efter et havehegn der holder i flere år. Her bør du overveje hvilken funktion havehegnet skal have, og derefter udvælge hvilket materiale hegnet skal laves af. Er det til afskærmning, til at holde kæledyr inde eller noget helt tredje? Ønsker du et havehegn, som passer til de allerede eksistrende rammer, er valget af farve på hegnet også afgørende for det samlede udtryk. Vi har et udvalg af forskellige materialer blandt andet træ fra PLUS hegn, stål og polyrattan i sort. Valget af materiale til havehegnet er altså være en afgørende faktor for både udtrykket og funktionen af dit havehegn.

Valg af materialer

Et havehegn kan holde mange år eller laves som en hurtig løsning. Det er derfor vigtigt med et kendskab til de forskellige materialer, for at du kan udvælge hvilket type hegn, der passer bedst til dit behov. På webshoppen finder du, under hegn, et stort udvalg af kategorier og tilbud til en god pris.

Hvilke muligheder har du?

Træ er et populært materiale, og derfor er et træhegn også et hyppigt valg til indhegning af haven. Her er der blandt andet mulighed for at vælge mellem lamelhegn og plankeværk. Som et midlertidigt hegn eller til indhegning af kæledyr, vil et plastbelagt eller galvaniseret trådhegn, fra vores sortiment, være et hensigtsmæssigt valg. Det er nemt at sætte op, og der er mulig for at planter og blomster kan vokse op ad hegnet. Et glasrækværk eller et glashegn er et godt valg, hvis du gerne vil bevare udsigten, til naturen eller vandet, ved at kunne kigge ud gennem glas i stedet for ind i et træhegn, men stadig ønsker læ fra vinden. Glas er en sofistikeret og enkel løsning på et havehegn. Hvis du vil undgå at andre mennesker kigger ind i din have eller på din terrasse, bør du vælge et alternativ til glashegnet, så ingen kan forstyrre privatlivet. 

Vedligeholdelse af dit havehegn

Hvor nemt skal havehegnet være at vedligeholde? Hos Bygma forhandler vi havehegn fra den kendte producent PLUS, som leverer høj kvalitet. Derfor er der anvendt FSC-certificeret træ, som en garanti for et valg af en skånsom miljøløsning og en lang levetid.

Typer af hegn

Hvis du drømmer om et vedligeholdelsesfrit havehegn, fås havehegnet blandt andet i polyrattan, stål samt trykimprægneret træ. Du kan også vælge et havehegn i komposit, som ikke rådner og har en lang levetid. Et komposit hegn har brug for minimal vedligeholdelse, som ordnes ved behov med vand og sæbe. Vi forhandler blandt andet komposit lamelhegn fra NSH Nordic. Hvis du vil have holdbare hegnsbrædder med færre knaster, kan vi anbefale trykimprægneret fyr. Leder du efter et billigere alternativ, kan vores kvalitetsgodkendte granimprægnerede hegnsbrædder være en god ide at bestille. Et bud på et moderne valg, der ingen vedligeholdelse kræver, er et hegn i glas, som både er holdbart og modstandsdygtigt overfor vejret i de skiftende årstider. Du kan lige nu på vores webshop finde tilbud på et udvalg af glashegn fra PLUS, som ikke kræver mere end en aftørring med vand og sæbe. 

Byg dit nye havehegn selv

Vil du helt selv bygge et havehegn? Vi leverer både hegnsbrædder, hegnsstolper og stolpehatte, som du kan bruge til at bygge et hegn fra bunden med. Hos Bygma fører vi stolper, både firkantet og runde, til hegn i flere størrelser. Stolperne kan fås i trykimprægneret træ. Når der skal stolper i jorden til et nyt hegn, skal du sørge for at hullerne er minimum 90 cm for at undgå frost. Her kan du benytte et pælebor, som kan benyttes af en person, uden at efterlade spor. Du kan finde pris og yderligere information på produkter samt tilbehør til montering af stolper på vores webshop eller i en Bygma butik.

Gør-det-selv

Vi forhandler FT systemhegn fra Frøslev træ, der let kan monteres i haven. Hegnet leveres med et system, der gør det muligt at undgå professionel hjælp og selv tage sagen i egen hånd. Vælg den længde, højde samt bredde du ønsker, og derefter er det kun fantasien der sætter grænser for, hvordan du vil bruge dit nye systemhegn. Husk at du kan bestille levering på Bygmas hjemmeside - så et nyt havehegn er kun et klik væk. 

Værktøj og tilbehør til opsætning af hegn til haven

For at hjælpe dig bedst muligt på vej med dit byggeprojekt, kan du på vores webshop og i enhver Bygma butik, finde det nødvendige værktøj og tilbehør, du har brug for til opsætning af både havehegn og havelåger. Vi sørger for hegnsbeslag, stolpehatte, stolpespyd og værktøj som rustfrie skruer, pælebor og måleværktøj. Både hegn og låger i træ kræver behandling, hvis du vil vedligeholde naturmaterialet. Dette gøres for at sikre en lang levetid og et holdbart resultat uden skader. Efterbehandling med træbeskyttelse behøves ikke gøres ofte, men når vejret tillader det, råder vi dig til at tjekke dit træværk og behandle det regelmæssigt. Vi sælger gode produkter til beskyttelse af dit træværk hos Bygma, så du sikrer dig et havehegn med levetid i mange år. 

Hegnsloven

Det er vigtigt at være opmærksom på hegnsloven, før du bygger et hegn, så det ikke er til gene for andre. Du skal ligeledes sætte dig ind i hvad de lokale byggevedtægter, servitutter og grundejerforeningsvedtægter siger. De fleste af os vil gerne opretholde den gode relation til naboen, og hvis der skal bygges et fælles hegn, skal I nå til en fælles enighed. Dette indebærer at du er enig med din nabo om, hvilke materialer der skal bruges, jeres fællesudgifter, eventuelle ændringer og vedligeholdelse af hegnet. Højden på hegnet må blandt andet ikke overstige to meter uden naboens samtykke. 

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til vores produkter eller mangler du mere information, må du endelig ikke tøve med at kontakte os eller læse mere på vores webshop. Vi kan kontaktes på e-mail, som du finder under kontakt på webshoppen, og ellers er vi klar til at hjælpe dig i din nærmeste Bygma butik.

Vi tilbyder dig

På vores webshop tilbyder vi dig levering, så du nemt kan bestille dine varer online og få dem leveret direkte til døren. Dette gælder både hegn, låger, tilbehør og hvad du ellers står og mangler for at kunne fuldføre dit byggeprojekt. Hvis du ikke står med et behov for levering til din bopæl, kan du overveje at bestille dine varer online og afhente i din nærmeste Bygma butik. På webshoppen finder du ligeledes tilbud på levering til alle brofaste øer i Danmark. Vi har hurtig levering og stræber som udgangspunkt på at din levering er hos dig inden for 48 timer. Er du ikke hjemme til at tage imod din levering, kan den afhentes på et posthus i nærheden.