Guide: Vælg den rigtige bordplade fra DFI-Geisler

Dit valg af bordplade kommer på mange måder til at sætte scenen for det liv, du og din familie skal leve i køkkenet i de næste mange år. Derfor er der en række vigtige spørgsmål, du bør stille dig selv om bordpladen.

Hvordan bidrager den til køkkenets samlede design og udtryk? Hvordan føles den? Hvad kan den tåle? Hvor nem er den at holde ren? Hvordan og hvor tit skal den vedligeholdes? Alt dette, og mere til, kan du finde svar på her på siden, så du kan vælge den helt rigtige bordplade fra DFI-Geisler.

Er du interesseret i at høre mere, så kom ned i din nærmeste Bygma! 

Tre vigtige overvejelser, når du skal vælge bordplade

I nedenstående kan du læse mere om tre vigtige faktorer, du bør overveje, når du skal vælge bordplade. Ved at have disse med i dine overvejelser, er du garanteret at finde den rigtige løsning for dig og dit behov. 

1. Design

Bordpladen kan have afgørende indflydelse på dit køkkens samlede udtryk. Derfor bør du overveje materiale, overfladestruktur, farve, tykkelse samt montage.

 

 

2. Funktion

Du bør overvejer disse faktorer, når det kommer til bordpladens funktion holdbarhed, hygiejne, rengøring, vedligeholdelse samt bordpladens evne til at modstå varme og spildte væsker.

 

3. Køkkenvask

Det er dit valg af materiale, der afgør hvordan vasken monteres. I laminat monteres den fx altid underlimet, så laminaten dækker vaskens kant, hvor du med et stenprodukt har flere muligheder.

 

Bordplade i laminat

Laminat er et godt valg, hvis din bordplade skal holde til et aktivt familieliv - og samtidig skal være til at betale. Med laminat får du stor styrke, høj hygiejne og nem rengøring. Samtidig er der næsten ingen grænser for dine muligheder, når det kommer til farver, design og kanter.

Du kan oven i købet få en særlig laminat med en silkemat overflade, der afviser både solreflekser og fedtede fingre.

DFI Geisler laminat bordplader

Bordplader i kompaktlaminat

Bordplade i kompaktlaminat

En bordplade i kompaktlaminat er et godt valg, hvis du gerne vil have et køkken med et let og møbelagtigt look. Den 12 mm tynde plade egner sig for eksempel utrolig godt til at blive monteret ”svævende” over køkkenelementerne for yderligere at understrege et stilrent og distinkt udtryk.

Kompaktlaminat er tilmed et nærmest uforgængeligt materiale og vil derfor give dig glæde i rigtig mange år – både at se på og at bruge i dit daglige køkkenliv.

Bordplade i massivt træ

En bordplade i massivt træ er et godt valg, hvis du vil give dit køkken en naturlig glød og varme. Det store udvalg af træsorter, og de mange mulige overfladebehandlinger, gør det samtidig nemt at få præcis den farvetone og det designmæssige udtryk, der komplementerer resten af køkkenet bedst muligt.

Massivtræ er tillige velegnet i spændende kombinationer med andre bordpladematerialer, fx stål, ligesom du med en broløsning i massivtræ kan skabe et smukt omdrejningspunkt for familiens fælles køkkenoplevelser.

Bordplade i keramik og Dekton®

En bordplade i keramik og Dekton® er et godt valg, hvis du vil have en eksklusiv og flot bordplade med alle de gode egenskaber, du overhovedet kan drømme om. Keramikplader og Dekton® er således både ridsefaste, varmeresistente, farvebestandige, rengøringsvenlige og helt igennem robuste.

Du får derfor en bordplade, du vil nyde at se på – og glæde dig over at arbejde ved i årevis.

Bordplade i kompositsten

Kompositsten er et godt valg, hvis du vil have det bedste fra to verdener. Med kompositsten får du en smuk bordplade, der er fremstillet af 94 % kvartsmineraler og æstetisk fremstår som et ægte naturprodukt. Den pulveriserede granit er blandet med en kunstig harpikslim og støbt i forme. I modsætning til natursten og marmor er overfladen derfor fuldkommen lukket, så fedtstoffer og andet ikke kan trænge ind og forårsage pletter.

Du får med andre ord naturstenens eksklusive udtryk og innovationens effektive produktegenskaber samlet i en og samme bordplade.

Bordplade i stål fra DFI Geisler

Bordplade i stål

En bordplade i stål er et godt valg, hvis du vil have en tophygiejnisk, superpraktisk og evigt moderne bordplade, der nærmest dag for dag bliver flottere og flottere, i takt med at stålet ridses og får sit naturlige patina.

Stål er samtidig et miljøvenligt materiale, der aldrig forgår – ligesom en stålbordplade holder til det meste og nærmest råber på at blive brugt. Dag efter dag.

Bordplade i linoleum

Linoleum er et godt valg, hvis du vil have et elegant overflademateriale, der er kendt for sin elegance og holdbarhed. Den er ligeså indbegrebet af høj kvalitet og design samt de naturlige ingredienser. Linoleum er derudover et bæredygtigt valg.

Linoleum forener en satinmat overflade med en varm, fin tekstur, så den enkelte bordplade får et meget karakteristisk og individuelt design og udtryk, som er helt unikt. Linoleums opbygning og overflade betyder, at materialet opnår en flot patina med tiden.

Bordplade i natursten og marmor

En bordplade i natursten og marmor er et godt valg, hvis du vil have en bordplade, som er skabt af naturen gennem millioner af år – og som er helt igennem unik. Med natursten og marmor får du med andre ord en bordplade med en utrolig smuk overflade og med alle de små og store karakteristika i form af farvespil, åretegninger og svindrevner, der gør den til helt sin egen. Og helt din egen.

Natursten og marmor indgår desuden perfekt i kombinationer med andre materialer som massivtræ og stål.

Bordplade i Core

Core er et godt valg, hvis du vil have fuldkommen kreativ frihed og en hårdhed uden sidestykke. Med Core kender mulighederne ingen grænser. Du kan derfor få eksklusive bordplader, kogeøer og broløsninger i præcis den form og det design, du drømmer om. Helt uden synlige samlinger.

Samtidig får du en bordplade, der med et minimum af vedligeholdelse bevarer sit flotte udseende år efter år. Materialets unikke formbarhed gør det endvidere muligt at få din køkkenvask skabt i samme materiale, så vask og plade flyder sammen i en harmonisk helhed.

Er du interesseret i at høre mere, så kom ned i din nærmeste Bygma!