Inspiration og gode råd ved valg af vægfliser og gulvfliser

Det kan være et svært valg at vælge vægfliser. Der er mange overvejelser at gøre sig som hvilken størrelse og form, farve, mønstret eller ensfarvet, blank eller mat, glat eller nubret, skal det være flere typer af fliser eller den samme der går igen i rummet eller i flere rum?

Her på siden kan du lade dig inspirere af forskellige gulvfliser i bygmas udvalg og vægfliser til fx. køkken og bad. Vi giver dig også gode råd med på vejen, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger fliser.

        

Farve- og størrelsesforskelle

Hvis du køber keramiske fliser, som er fremstillet af naturens materialer, vil der være mindre afvigelser i farvetone, overflade og struktur, da hver enkelt produktion/brænding er unik.

Efter brænding kan keramiske fliser få lidt forskellige størrelser. Det kompenserer du for ved at lave en 4-5 mm bred fuge. Vælger du rectificerede fliser, som er skåret i samme størrelse lige efter brænding, kan du nøjes med en 2 mm bred fuge.

Er du til store eller små vægfliser, stærke farver eller mere dæmpede farver?

Slidstyrke

Fliser bliver inddelt i seks kategorier i forhold til slidstyrke. Vægfliser har slidstyrke 1 og den højeste kategori U, som står for uglaserede fliser, er til gulve med meget stærkt slid. Det er til gulve i fx shoppingcentre, lufthavne og værksteder. Du kan også bruge fliser til væggen, som har en højere slidstyrke end 1. Det gør blot vægfliserne mere robuste.Skal det være mønstrede vægfliser, eller fliser lagt i et bestemt mønster? Kun fantasien sætter grænser for de mange muligheder.

I Bygma står vi klar med råd og vejledning, find din nærmeste Bygma nedenfor.

Bygmas fliseudstillingerI alle Bygma butikker har vi en stor fliseudstilling, hvor du kan se og mærke på fliserne. Samtidig står vi klar med vejledning og kan bestille mange andre fliser hjem, som ikke er i vores faste sortiment.

Online fliseudstilling

Nu kan du se vores udvalg, størrelser og specifikationer hjemmefra i vores online flisereol.

Har du et større projekt?

Bygma hjælper dig godt på vej!
Udfyld formularen, så kvitterer
vi med en skarp pris på
dit projekt.