Ny facade, nye tagrender og tagbeklædning gør boligen klar til efteråret

I efteråret er det sidste chance for at udføre reparationer eller foretage en komplet udskiftning af tagrender, facade- og tagbeklædning. Regnvejr, fugt og lave temperaturer påvirker indeklimaet i boliger og forårsage varige skader på boligen.

Derfor er det nu, du bør overveje at reparere eller helt udskifte taget, tagrenderne og facadebeklædningen.

Få vejledning i tagmateriale, tagrender og facadebeklædning

Hos Bygma hjælper vi dig med at finde professionelle materialer af højeste kvalitet til taget, tagrenderne og facadebeklædningen. Uanset om du foretrækker ståltagplader, tegltag eller tagpap, guider Bygma dig ikke kun i fordelene og ulemperne ved tagmaterialerne, men også til de passende tagrender og facadebeklædning i træ eller fibercement, som har lang levetid.

Klasssike røde Monier Tagsten

Tagsten - Tegl er tidsløs kvalitet

Når det kommer til valg af materialer til tagbeklædning, er der flere løsninger du kan overveje. Det vigtigste er at vælge materialer, der både er holdbare og passer til det generelle udseende af din bolig, men også materialer hvor vægten passer til din nuværende tagkonstruktion.

BMI Monier Dantegl logo

Traditionsrige Monier Dantegl teglsten

Teglsten er for mange det oplagte valg. På Bygma.dk fører vi den klassiske danske Monier Dantegl. Teglstenen er et helt igennem dansk naturprodukt, der bygger på stolte håndværksmæssige traditioner, der går mere end 1.000 år tilbage i tiden.

Den klassiske teglsten er typisk også den tungeste løsning. Derfor skal du have vurderet bæreevnen af din eksisterende tagkonstruktion, hvis du f.eks. vil skifte fra betontagsten eller eternitplader til teglsten.

IBF Beton teglsten

Når du foretrækker betontagsten

Betontagsten er en anden populær mulighed, da det er mere økonomisk end teglsten, men stadig holdbart og vejrresistent. Betontagsten er også tilgængelig i forskellige farver og former og kommer meget tæt på rigtige teglsten.

På Bygma.dk fører vi betontagsten fra IBF, hvilket gør udskiftning af dine nuværende teglsten billigere end at anvende klassiske teglsten. Dertil er IBF betontagsten ofte lettere end teglsten, hvilket betyder, at både du og dit tag udsættes for en lavere vægtbelastning.

Grå Swisspearl tagplader i fibercement

Tagplader - Lettere, hurtigere og billigere

Der kan være mange årsager til, at du fravælger teglsten. Det er en markant billigere løsning at vælge tagplader, renovering og nybyg er gennemført markant hurtigere og så er det en lettere arbejdesgang.

Swisspearl bølgeplader og fibercementplader

Eternit og bølgeplader

Eternitplader (ofte kendt som fibercementplader) kan være et alternativ til teglsten, især når det kommer til tagdækning, hvor du er nødt til at tænke på mere økonomiske og markant lettere løsninger end tegl, f.eks. til sommerhuset, redskabsskuret eller et brændeskur.

På Bygma.dk fører vi de to klassiske B6 og B7 bølgeplader inklusive alt tilbehør. Når du bestiller online på Bygma.dk, sørger vi for, at alle tagplader og alt tilbehør pakkes pænt og leveres til din adresse, så du kan komme hurtigt i gang med tagdækningen.

Ståltagplader fra DS Stålprofiler

Ståltagplader fra DS

Metal-tagplader er et populært valg på grund af deres holdbarhed og modstandsdygtighed over for skader, men de kendetegnes også ved lav vægt og den markant lavere pris i forhold til teglsten og betontagsten.

På Bygma.dk kan du bestille DS pandeplader i stål, som giver et tidsløst look, der egner sig til alle typer byggerier. Udvalget af forskellige farver gør det desuden nemt at opnå præcis det udseende, du ønsker til boligen, så det matcher facadebeklædningen og tagrenderne.

Adeso tagpap på krydsfinerplade

Tagpap - Hurtigt til mange formål

Især i sensommeren og efteråret er det vigtigt at holde øje med tagpaptaget, hvis du ikke allerede har gjort det efter skybrud tidligere på året. Vand trænger ind under de selvklæbende eller svejsede lag af tagpaptaget. Den trængende fugt kan forårsage skader på trækonstruktioner, isolering, lofter og vægge. Derfor er det bedre at være proaktiv end reaktiv med hensyn til tagpapdækningen.

Tagpap og tagløsninger fra Phønix tag

Selvklæbende tagpap

Du kan i princippet bruge tagpap på alle typer tage, så længe du er opmærksom på hældningen af taget og afløb. Husk også at undersøge, om der gælder særlige regler for dit boligområde, der forbyder brugen af tagpap på boligen.

I Bygmas udvalg finder du traditionel tagpap og selvklæbende tagpap. De traditionelle baner kræver at du benytter svejsebrænder og asfalf. Den ne gammeldags metode giver fleksibilitet og kontrol over tagdækningen, mens selvklæbende tagpap gør det lettere at lægge større overflader.

UPM krydsfiner plader godkendt til tag

WISA Spruce Krydsfiner

Et tagpaptag kræver et fast underlag, der oftest er trædefast isolering, lister, brædder, OSB-plader eller krydsfinér. Hvis du har eller overvejer at bruge OSB eller krydsfinér, skal du vælge plader, der er vandfaste og behandlet til at modvirke råd og skimmelsvamp.

Hos Bygma finder du et bredt udvalg af krydsfiner plader og OSB plader, der egner sig til tagkonstruktioner og tagpap. Under krydsfiner finder du for fx WISA Spruce BT krydsfiner, der er en krydsfiner plade, der er forbehandlet med træbeskyttelse for at forebygge mugdannelse og skimmelsvamp.

Sort plastik tagrende fra Plastmo

Tagrender - Bærer den tunge last året rundt

Du ved det måske allerede, men tagrender, både de synlige og de skjulte, bærer en betydelig belastning hvert år. Derfor bør du ikke gå på kompromis, men derimod gøre dig grundige overvejelser. Det vigtigste er, at du er opmærksom på tagrendernes størrelse og form i forhold til den mængde vand, de skal håndtere, samt hvordan de monteres og deres hældning.

Plastmo plastik tagrender

Plastik tagrender

Plastik tagrender er blevet stadig mere populære gennem seneste årtier. De tilbyder også en lang række fordele. De er generelt betydelig billigere end stål og zink tagrender, risikoen for rustdannelse er lavere og de fleste gør-det-selv håndværkere kan arbejde med plastik tagrender.

Hos Bygma fører vi Plastmo plastik tagrender, der er dansk produceret. På den måde er du garanteret, at de er fri for phtalater og tungmetaller, men stadig tilbyder en stærk og langtidsholdbar tagrendeløsning.

Rheinzink Zink tagrender

Tagrender i Zink

Zink tagrender er særligt populære hos både arkitekter, entreprenører og boligejere, både pga. deres flotte udseende, men også fordi de danner deres egen beskyttelse mod rust, og derfor kræver meget lav vedligehold.

Hos Bygma finder du den højeste kvalitet i Zink tagrender fra Rheinzink og Plastmo. Vær dog opmærksom på, at Zink tagrender ikke er tilladte i udvalgte boligområder i Danmark pga. miljøhensyn. Er du i tvivl om dit boligområde er omfattet, hjælper Bygma dig gerne med at undersøge det.

Sort Cedral Lap facadebeklædning

Facadebeklædning - Vejrbestandige løsninger

Fornyelse af boligens facader behøver hverken være svært eller dyrt. Udfordringen er oftest at vælge en løsning, der har lang levetid og forbliver smuk. Traditionelt er du måske bekendt med klinkbeklædning, store facadeplader eller de klassiske sporplader fra 70'erne og 80'erne, som kræver hyppig vedligeholdelse for at undgå rådnet træ og begroninger. Sådan behøver det ikke være med facadebeklædning i fibercement.

Swisspearl bølgeplader og fibercementplader

Swisspearl Plank

Swisspearl Plank er fremstillet i fibercement og er designet med en elegant finish og struktur, der gør at plankerne ligner træværk. Det typisk udfordrende at vedligeholde traditionelt træværk på områder som kviste, tagudhæng, høje vægge, gavle og udhæng. Her kan du med fordel overveje Swisspearl Plank, der kræver mindre vedligehold.

I Bygmas udvalg finder du både planker, kantforsegler og skruer, så du hurtigt kommer i gang med facaderenoveringen i efteråret.

Cedral Lap og Ivarplank facade planker

Cedral Lap (tidl. Ivarplank)

Cedral fibercementbrædder kan benyttes til både facadebeklædning, underbeklædning, brystning, vinduesbånd, gavl, kvistbeklædning, såvel som til vindskede, stern og udhæng. Cedral Lap er den nye betegnelse for Ivarplank og er kendt for at være hårdfør og kræve minimal vedligehold.

På Bygma.dk finder du præcis de komponenter fra Cedral Danmark, som du skal bruge til renovering af facaderne på din bolig.