Rationel vinduer

Nye vinduer - hvad skal jeg vælge?

Et godt, tæt vindue, som fungerer, og passer til husets arkitektur, lægger man knap nok mærke til. Man kigger lige igennem det.

Er dine vinduer derimod gamle og utætte og trænger til at blive skiftet? Kunne du også godt tænke dig at give dit hus et helt nyt look – ligesom naboen gjorde sidste år? Eller skal du bare have skiftet et enkelt vindue som følge af en vildfaren fodbold? Så er sagen pludselig en anden.

Rationel App

- se dit eget hus med nye vinduer

Et vindue er ikke bare et vindue – der er mange muligheder og forhold, du skal tage stilling til. Vi vil gerne hjælpe dig med at vælge de vinduer, som passer til dine behov og din bolig. Derfor har vi udarbejdet en nem og overskuelig guide, som hjælper dig gennem processen med budget og planlægning, design, energiklasse og funktionalitet. Læs mere længere nede på siden, eller prøv Rationels App, hvor du kan se dit eget hus med nye vinduer.Budget og planlægning

Skal du have udskiftet et enkelt vindue og vil gøre det billigst muligt, eller planlægger du at energirenovere boligen for at øge både komforten og husets værdi?

At skifte vinduer og døre i et helt hus er en stor investering. Vinduer og døre kan dog sagtens udskiftes i etaper. Fx en facade af gangen. Det vigtigste er blot, at du fra starten har en plan og sikrer, at du får begyndt på en løsning med så lang levetid som muligt. Så kan du sagtens få ønsker, økonomi og tidsplan til at gå op i en højere enhed.Energiklasse

Den energiklasse du vælger har betydning for prisen, men også for fremtidssikringen af dit hus. Se mere om energivinduer og om energikravene i Bygningsreglementet. Du kan vælge mellem energiklasse A og B:

Energimærke A

Vinduer med 3-lags glas, lever op til forventede krav i Bygningsreglement 2020. Har du fokus på energibesparelse og gerne vil fremtidssikre dit hus, anbefaler vi, at du investerer i A-mærket vinduer, som giver den bedste isoleringsevne og største besparelse på varmeregningen. Hvis du udskifter vinduerne lidt af gangen, kan du med fordel starte med de store partier, hvor varmetabet er størst.Energimærke B

Vinduer med 2-lags glas, lever op til kravene i gældende bygningsreglement 2018. Det forventes, at energimærke B vinduer udgår ved introduktion af BR2020.
Er der tale om en simpel udskiftning af et eksisterende vindue i en ældre bolig, og du har ikke planer om yderligere udskiftninger i nærmeste fremtid, anbefaler vi B-mærket vinduer, som er udviklet til netop udskiftning og renovering i ældre byggeri.

Design

Vinduernes design er vigtig og har stor betydning for husets udtryk og arkitektur. Vælg vinduer, som passer godt til boligens oprindelige arkitektur, og som bevarer harmonien i bygningen. Hvis du overvejer at foretage store facadeændringer eller ændre huset stil, anbefaler vi, at du rådfører dig med en arkitekt eller anden fagkyndig først. Når du vælger design, skal du først og fremmest tage stilling til følgende:

  • Skal vinduerne være i klassisk eller moderne design
  • Skal det være med sprosser eller ej?
  • Vil du have træ eller træ/alu vinduer?
  • Hvordan skal dine vinduer åbne?
  • Hvilken farve skal vinduerne have?Funktionalitet

Det er vigtigt, at dine vinduer passer til dig og din hverdag. Bor du tæt på en trafikeret vej og trænger du til lidt fred og ro? Vil du kunne lufte ud, når du ikke er hjemme? Har du små nysgerrige børn, som skal passes ekstra godt på? Tryghed er vigtig i et hjem, og derfor finder du også løsninger, der sikrer ekstra godt mod indbrud.

Med vores tilvalgspakker kan du let opgradere dine vinduer med det ekstraudstyr og de egenskaber, som gør, at de passer til dine behov.Kontakt din lokale Bygma

Hvis du vil høre mere om Rationels vinduer eller vil bestille vinduer, så kontakt din lokale Bygma. Herunder kan du se nogle af de mange muligheder, der er med Rationels serier; Rationel AURA og AURAPLUS og Rationel FORMA og FORMAPLUS.

Moderne vinduer

- Rationel AURA & AURAPLUS

Store glasflader

      

Når udsigten betyder mest

    

Moderniser 70'er huset

     

Vendbare vinduer

Klassiske vinduer

- Rationel FORMA & FORMAPLUS

Dannebrogsvinduer

    

3-fags vinduer

     

Klassisk småsprossede vinduer

Genskab den oprindelige stil