Rengøring af Pergo Laminatgulve

Alle Pergo laminatgulve leveres med livstidsgaranti, så du ikke skal bekymre dig. Det eneste, du skal gøre, er at rengøre dit laminatgulv en gang imellem. Ofte er det eneste du skal bruge til rengøring af laminatgulve en kost til fejning af krummer eller en støvsuger, samt en tørmoppe eller en let fugtig mikrofiberklud

I Bygmas udvalg finder du også Pergo tilbehør, der gør det meget nemmere at pleje og rengøre dit gulv. Som udgangspunkt er der dog ikke behov for særlige produkter til rengøring af laminatgulve, blot en hårdt opvredet klud.

Husk at vi hos Bygma også fører et stort udvalg af rengøringsartikler.

Daglig rengøring af laminatgulv

Det er meget nemt og effektivt at rengøre dit laminatgulv. Du skal bare bruge støvsuger, tørmoppe eller en let fugtig mikrofiberklud uden sæbe eller anden rengøringsmiddel. Som udgangspunkt er der ikke behov for omfattende gulvvask, damprenser eller særlig laminatpleje til daglig rengøring ag dit laminatgulv.

Alle Pergo-laminatgulve har AquaSafe, vores egenudviklede teknologi, der skaber en forseglet, 100 % vandafvisende overflade* hele vejen ned i fasen, så vand ikke trænger ned i gulvet. Husk, at alt vand eller andet spild skal fjernes inden for 24 eller 72 timer (afhængigt af laminatgulvet).

*Testet i henhold til ISO 4760 (ingen lækage) og overholder ikke EN13553-standarderne, der er udviklet til svejste, fleksible gulvbelægninger.

 

Fjern skidt og pletter på laminatgulv

For at fjerne genstridige pletter eller mærker på klikgulve, anbefaler vi du bruger Pergo All-round Floor Cleaner eller et tilsvarende rengøringsmiddel og pleje til laminatgulve. Du må ikke bruge kraftige rengøringsmidler eller universal rengøring til rens af pletter på laminatgulv. Brug en ren moppe, klud eller ridsefri svamp. Påfør rengøringsmidlet og lad det virke et par minutter. Fjern skidtet og pletten ved at tørre den væk, gentag om nødvendigt. 

Pletter fra chokolade, fedt, juice, alkohol, vin: Spray med Pergo All round Floor Cleaner eller brug varmt vand tilsat All round Floor Cleaner.
Peltter fra tjære, farvekridt, læbestift, skosværte, blæk, sod, neglelak eller cigaretter: Denatureret sprit, acetone eller rengøringsmidler, terpentin.
Pletter fra stearin og tyggegummi: Lad det hærde og skrab omhyggeligt af.

 

Fjern striber på laminatgulv

i et hjem med børn eller meget aktivitet, kommer der af og til mærker eller striber. Så længe de er fra sko, møbel eller tasker der er trukket over laminatgulve fra Pergo, kan striberne let fjernes. Oftest kan du nøjes med at bruge Pergo All Round Floor Cleaner. Det er vigtigt at du ikke først prøver med andre rengøringsmidler, som fx universal rengøring, eller en svamp med grov overflade.

Hæld i stedet Pergo All-round Floor Cleaner på en mikrofiberklub og gnid forsigtig pletterne væk. Pletter på et Pergo laminatgulv er sjældent mere genstridige end dette. Hvis du stadig har striber eller mærker tilbage, kan du forsigtigt forsøge at rengøre laminatgulvet med lidt acetone på en klud, så kommer det til at se ud som nyt igen.

Sådan fjerner du spild på laminatgulv

Alle Pergo-laminatgulve har AquaSafe, som er Pergos egenudviklede teknologi, der skaber en forseglet, 100 % vandafvisende overflade* hele vejen ned i fasen, så vand ikke trænger ned i gulvet.

Sker det at du spilder, behøver du derfor ikke gå i panik.

Vand eller anden spildt væskes skal fjernes inden for 24 eller 72 timer (afhængigt af laminatgulvet).

*Testet i henhold til ISO 4760 (ingen lækage) og overholder ikke EN13553-standarderne, der er udviklet til svejste, fleksible gulvbelægninger.