Plastmo Faskinen

- Få styr på regnvandet og undgå oversvømmelserForåret er en god tid til at planlægge forbedringer på hus og have. Plastmo har gjort det særlig nemt for hus- og haveejere at forebygge fugtskaber og oversvømmelser pga. regnvand. Den nye Plastmo Faskine er let at grave ned i haven og koble på husets nedløb. Regnvandet samles op i faskinen, der er et bassin eller et hulrum i jorden, som holder på vandet, indtil jorden kan optage det.Ifølge det rådgivende ingeniørfirma COWI, kan vi i de kommende 50 år forvente en stigning i mængderne af nedbør på op til 35 procent i forhold til i dag.

Med Plastmos stenuldsfaskine, mindsker du risikoen for oversvømmelser i haver og i kældre. Plastmo Faskinen, eller regnvandsopsamleren, er anderledes i forhold til andre faskiner på markedet. Den er lavet af naturmateriale – 100 procent stenuld, som tåler jord og havens træer og planter - også om 20 år.

Vær klar til næste skybrud

Nem håndtering og mindre gravearbejdeDen nye Plastmo Faskine kræver kun udgravning af en smal rende.

Den nye Plastmo Faskine aflaster kloaksystemet og forebygger vand- og fugtskader i huse, udestuer, garager og skure. Regnvandet samles op i faskinen, der er et bassin eller et hulrum i jorden, som holder på vandet, indtil jorden kan optage det.

Hver faskine er en smal blok, der nemt kan kobles sammen med det antal faskiner, der er brug for i den enkelte have. Det kræver blot, at man graver en smal rende, som faskinen placeres i. Kloakmestre har over for Plastmo givet udtryk for, at det kun tager halv så lang tid at grave faskinen ned sammenlignet med andre modeller på markedet. Det betyder færre omkostninger, fordi mindre jord skal graves op og køres væk.

Effektiv udledning af regnvand

Plastmo Faskinen har markedets største sideareal, hvilket placerer den på en klar 1. plads, når det gælder effektiv udledning af regnvand i jorden. Du kan derfor nøjes med en mindre faskine og mindre jord skal graves og bortskaffes. Du sparer således både tid og penge!

Tilskud fra kommunen

Før gravearbejdet af faskinen går i gang, skal man søge om tilladelse hos sin kommune. Der er også en række krav til selve etableringen, der skal være på plads. Tjek Plastmos hjemmeside for mere info og gode råd. www.plastmo.dk.

Mange kommuner giver tilskud til private husejere for at etablere en faskine, fordi den aflaster det kommunale kloaksystem under kraftigt nedbør. Når regnvandet fra taget bliver ledt ned i faskinen i stedet for kommunens kloaksystem, hjælper man med til at mindske belastningen på kloakken. Derved reduceres risikoen for, at kloakken bliver overfyldt, og at vandet bliver stemmet op i boligens gulvafløb, eller der sker oversvømmelser af lavt liggende områder.

Plastmo Faskinen kan købes på bygma.dk eller i dit lokale Bygma Center.

Vidste du…

… at Plastmo også markedsfører Danmarks bredeste sortiment af tagrendeløsninger og tagløsninger til lette konstruktioner?

Læs også om: