Hjælp – der kommer vand ind i mit hus!

Måske frygter du at få vand ind i dit hus ved skybrud, eller måske er du allerede så uheldig, at vandet er strømmet ind i din kælder eller andre steder i huset? Her får du nogle tips til at klare udfordringerne, hvis din bolig bliver udsat for oversvømmelse.

1. Begræns skaden

Hurtig reaktion er afgørende, og som det allerførste skal du forsøge at begrænse skaden. Lokalisér, hvor vandet kommer fra og gør, hvad du kan for at stoppe det. Hvis det overhovedet er muligt.

2. Tag fat i forsikringen

Dernæst kontakter du dit forsikringsselskab. De har stor erfaring med vandskader og kan fortælle dig, hvordan du tackler den konkrete situation bedst muligt. Ved omfattende oversvømmelser kan det naturligvis være svært at komme igennem, men hold ud – deres erfaring kan være en stor hjælp for dig.

3. Fjern hvad fjernes kan

Hvis vandet kan beskadige flytbare genstande, eller allerede har gjort det, skal disse genstande fjernes. Det er vigtigt, at du gemmer beskadigede genstande, så forsikringsselskabets taksator kan vurdere dem, når evt. erstatning skal udregnes.

Vær i øvrigt opmærksom på skimmelsvamp. Den kan hurtigt udvikle sig i fugtige materialer, og hvis du flytter disse materialer til andre rum i boligen, kan svampen sprede sig.

4. Dokumentér alt

Tag billeder af vandskaden, gem alle kvitteringer for indkøb af materialer og notér, hvor meget tid du bruger på at rydde op. Det gør det meget nemmere for forsikringsselskabet at behandle din sag hurtigt og rigtigt.

5. Få vandet væk

Jo hurtigere, du får vandet fjernet, jo bedre. Udstyret, du skal bruge, afhænger af skadens omfang – måske kan du nøjes med en vandstøvsuger, men måske skal der mere til. Du kan kontakte et firma, der arbejder med vandskader og få dem til at hjælpe.

6. Fjern fugten

Når vandet er væk, er der stadig masser af fugt tilbage. Du skal nu i gang med affugtere, som skal arbejde i kortere eller længere tid, afhængigt af skadens omfang.

Når skaden er størst, er Bygma nærmest

Hos os finder du alle de materialer og værktøjer, du måtte have brug for til at udbedre vandskader. Vi hjælper dig også gerne med råd og vejledning, så du løser udfordringen bedst muligt.

Læs også om forebyggelse af stormskader