GUIDE: Sådan bygger du din egen renovationsskjuler

GUIDE: Sådan bygger du din egen renovationsskjuler

Byg din egen renovationsskjuler med FT Systemhegn

Vil du smukkesere indgangspartiet med et skraldespandsstativ, også kaldt en renovationsskjuler, så følg med i denne guide, hvor vi viser, hvordan du bygger et stativ til dine skraldespande. Renovationsskjuleren kan nemt tilpasses i dimensionerne, så den passer præcis til din have. 

FT Systemhegn er et smart byggesystem fra Frøslev Træ, som gør det nemt at være gør-det-selv. Modulerne passer sammen og kan kombineres til at skabe en masse flotte løsninger, som fx hegn, højbede, sandkasser og postkassestativer. 

Følg vores guide - sådan gør du

Grav ud til stolperne

Start med at måle op til, hvor renovationsskjuleren skal placeres. En profil er 180 cm og derfor må afstanden mellem de indfræsede spor i stolperne ikke være større end dette. Ønsker du at bevare muligheden for at renskære enderne, anbefaler vi at holde en stolpeafstand på maks 173 - 178 cm mellem stolperne. Du kan med fordel måle bredden på dine skraldespande og bygge renovationsskjuleren efter dette. Skraldespandsstativet er i en højde, hvor vind vil påvirke denne. Derfor skal stolperne graves minimum 90 cm ned til frostfri dybde. Det gøres nemmest ved at bruge et pælebor, alternativt en tynd spade som fx en drænspade. Du kan vælge at omstøbe stolperne med Bygma stolpebeton eller blot tætstampe jorden omkring stolperne. 

Fastgør profilerne

Du starter med at montere de nederste profiler med 2 skruer i begge ender cirka 4 cm over jorden. Sørg for at tjekke diagonalmål og om profilerne er i vater. Når det hele er afmålt og gennemtjekket, monterer du resten af profilerne, også med 2 skruer i alle ender. Du kan selv variere højden på renovationsskjulet ved at montere flere profiler. I vores guide benytter vi 10 profiler i højden, hvilket giver en færdig højde på omkring 130 cm. Hjørnestolpen skal afkortes, således at den sidste profil stikker 15 mm over toppen af stolpen. 

Monter topprofilen

Når alle profilerne er monteret, er det tid til at montere topprofilen. Topprofilen skal skæres i 45 graders smig i hjørnerne. Har du ikke en kap-/geringssav kan det nemt opmåles ved at bruge din håndssavs vinkelmåler eller ved at sætte et mærke ved det inderste hjørne, ligge topprofilens bredde til og slå en diagonal streg. Monter topprofilerne med 2 skruer i hver stolpe og lad den gå 10 mm ud over enderstolperne. Husk at forbore for at undgå, at profilen flækker. 

 

Nu er renovationsskjuleren færdig. Når imprægneringen af træet har fortaget sig (typisk 6 måneder), kan du give skraldespandsstativet en overhaling med en god træbeskyttelse.

Find materialelisten her

Bemærk, at materialelisten er vejlende og udarbejdet efter tegningerne vist i denne guide. Bygma tager ikke ansvar for fejlagtige længder. Udregn altid selv mængden af materialer ud til dit byggeprojekt. 

 

Profiler: 20 x FT2258 dobbeltklink 

Hjørnestolper: 2 x FT 2661

Endestolper: 2 x FT 2656

Top-profil: 1 x FT 2552

Skruer til profiler: 1 x Bygma powerfast C5M spånskrue 4,0x60mm

Skruer til top-profil: 1 x Bygma powerfast C5M spånskrue 5,0x120mm