Vinterferie projekter: Få en frisk start på dit hjem i det nye år

Savner du inspiration til et indendørs byggeprojekt? Bygma hjælper dig, når haven ligger kold og fugtig, og din nyanlagte træterrasse forsvinder i mørket inden du kommer hjem.

Der er mange indendørs projekter, som du kan planlægge til vinterferien. Nye gulve, frisk maling på væggene, bedre belysning eller efterisolering er populære projekter. De er overskuelige og tilfører værdi både i den mørke tid og hvis du allerede nu går med tanker om salg.

Gulve

Ny indretning med lækker gulvvarme

Gulve

Ny indretning med lækker gulvvarme

Læg nye gulve og forny hjemmet

Når du overvejer et vinterprojekt, kan nye gulve forny hele boligens udseende eller give et enkelt rum et helt nyt udtryk. Både laminat- og vinylgulve tilbyder fordele, der kan berige dit hjem både funktionelt og æstetisk. 

Laminatgulv til følelsen af træ kombineret med holdbarhed

Laminatgulve er en fantastisk løsning, hvis du søger holdbarhed og stil. Med sin slidstyrke, modstandsdygtighed overfor ridser og sollys er laminatgulve ideelle til fx stue, kontor og gange, hvor du har brug for både æstetik og holdbarhed.

Vinylgulv med flot trælook og struktur med alle fordelene fra vinyl

Vinylgulve er særligt velegnede, når du har brug for vandresistens og nem rengøring. Derfor bør du overveje vinylgulve i forbindelse med køkkener og badeværelser. Vinyl er samtidig mærkbart blødere under fødderne og tilbyder en støjdæmpende effekt.

Tænk på gulvvarme og din hverdag

Gulvvarme giver en jævn og komfortabel fordeling af varmen i et rum, så du ikke er afhængig af radiatorer og ikke mærker kulden krybe ind under fødderne.

Er din bolig velisoleret, kan gulvvarme samtidig medføre besparelser på varmeregningen og gulvvarmepladerne kan monteres under både træ- og flisegulve.

I Bygmas udvalg finder du gulvvarmeplader fra bl.a. Novopan, som tilbyder en praktisk og effektiv løsning til gulvvarme og klimagulve med høj termisk fordeling.

Efterisolering - Isolering under gulvet gør det varmere og mere behageligt

Hvis du overvejer at lægge nyt laminat- eller vinylgulv, bør du også undersøge mulighederne for efterisolering. En bedre isolering under gulvet sikrer ikke kun et mere behageligt gulv, men også en markant lavere varmeregning.

Efterisolering kræver, at der er mulighed for at lægge isolering ind mellem terrændækket, de nye gulvplader og det efterfølgende laminat- eller vinylgulv.

Aktuelle forslag til nye gulve

Fliser

Forny dit badeværelse, bryggers eller køkken

Fliser

Forny dit badeværelse, bryggers eller køkken

Nye fliser eller helt nyt badeværelse

Ligesom laminat- og vinylgulve er vinteren også være en god tid til at skifte fliser på gulve og vægge, fx i køkkenet, bryggers, entre eller badeværelset.

Selvom du umiddelbart tænker, at det er mere praktisk at vente med udskiftning af fliser i badeværelser, til du skifter baderumsmøbler, kan udskiftning af fliserne ændre fornemmelse af størrelse og atmosfære i dit badeværelse. 

Tænk også på fliser til gang og bryggers

Om vinteren lægger du måske også mærke til, at fliserne i gangen eller bryggerset er særligt beskidte eller slidte, og derfor kunne de have gavn af en lidt mørkere tone eller en keramisk flise med højere slidstyrke.

Hos Bygma fører vi et stort udvalg af fliser, og i din lokale Bygma står vores faguddannede personale altid klar til at vejlede dig.

Scanbad badeværelsesmøbler gør det lettere

Er det tid til at renovere badeværelset fuldstændigt, finder du også alt i badeværelsesmøbler og bruseafskærmninger fra Scanbad hos Bygma.

Sammen med nye fliser i badeværelser, fornyer du let badeværelse med de de færdigsamlede møbler, der også er lette at montere.

Flisernes styrke og størrelse

Uanset du kigger på gulvfliser eller vægfliser, finder du mange forskellige fliser hos Bygma. Derfor er der især to emner, du bør overveje i forbindelse med valg af væg- og gulvfliser.

Flisens slidstyrke i forhold til placering

Flisens slidstyrke har stor betydning i forhold til værelse, gang eller badeværelse. Slidgruppen kategoriseres fra 1 til 5, hvor 5 er den stærkeste. Fordi vægfliser typisk ikke udsættes for samme slid som gulvfliser, er de typisk i slidgruppe 1, mens gulvfliser i vores udvalg er i styrke 3, 4 eller 5.

Du bør altid overveje grundigt hvilken slidstyrke især gulvflisen skal have, når du vil lægge nye fliser i bryggers eller entre. Her er der meget trafik, der kommer tit meget skidt med ind udefra ligesom det tit er her flytte- ogfragtfolk kommer med tunge varer.

Flisens størrelse i forhold til rummet

Som udgangspunkt bør du vælge større fliser til større rum og mindre fliser til mindre rum.

Med de store overflader skaber store fliser en form for synlig ro i store rum. Et stort rum med mange små fliser eller klinker vil oftest blive meget uroligt. Mindre fliser er dog en god idé i mindre eller udfordrende rum med mange installationer.

Tænk godt over flisens størrelse, og husk at du altid kan få hjælp og vejledning i din lokale Bygma.

Udvalgte fliser til bad, entre og køkken

Maling

Forny indretningen med nye farver

Maling

Forny indrentingen med nye farver

Nye farver lyser op i vintertiden

Virker det uoverkommeligt at udskifte gulve, fjerne gamle fliser og sætte nye op, eller gennemgå boligens konstruktion for at forbedre isoleringen?

Så kan du overveje at male i stedet. Malingen og farverne på væggene og lofterne har en enorm indvirkning på lyset og stemningen i din bolig.

Vinter og forår opfordrer til mere lys og bedre atmosføre

Især i de mørke måneder finder mange inspiration til at male boligen om vinteren. Her tilbringer vi mere tid indenfor og kombinationen af gamle farver på væggenne og dårlig belysning gør vinteren tungere.

En ny finish på væggene, lofterne og træværket i vinterferien kan forvandle hele boligens udtryk. Du mærker lynhurtigt forandringen, og kombineret med moderne belysning fra Nordlux får du en ny atmosfære i hele hjemmet.

Yunik maling er en del af Flügger

Yunik er måske ukendt for dig, selvom det er en del af Flüggers malingsortiment. Yunik-malingen er målrettet professionelle, er af høj kvalitet og sikrer, at dit arbejde bliver let at udføre, med god dækkeevne og lang holdbarhed.

Få inspiration til farver med Yunik maling

Med Yunik Maling behøver du ikke bladre igennem tykke farvekataloger eller spørge din lokale farvehandler om råd.

Yunik har udarbejdet en omfattende inspirationsguide fyldt med gode råd til, når du skal vælge farvepaletten til væg- og loftmaling.

Sådan får du en bedre finish

Når du maler, sikrer selv den bedste maling ikke resultatet. Dine forberedelser til dit maleprojekt gør derimod kæmpe forskel.

Gør rent og reparer inden du maler

Sørg for at udbedre revner, huller og ujævnheder, inden du går i gang med at slibe og vaske vægge, lofter og træværk. Afvaskningen er afgørende for at sikre et underlag, der optager malingen korrekt.

Vægge og lofter køkken, bryggers og badeværelser tiltrækker snavs og fedt, der forhindrer malingen i at trænge ind og hæfte til underlaget.

Træværket skal slibes og grundes

Hvis du planlægger at male fodpaneler eller karme, skal træværket slibes og grundes. Undlader du slibning og afvaskning vil den lakholde træmaling krakelere, skalle og falde af. 

Start med at slibe med en kornstørrelse på 60-80 og vask støvet af. Derefter udbedrer du eventuelle huller og ujævnheder. Når reparationen er tør, sliber du med en kornstørrelse på 180-220 og fjerner støvet. Herefter påfører du en grundingsmaling, inden du maler med en maling med fx glans på 30 eller 35.

Husk arbejdsbelysningen i den mørke tid

Alle byggeprojekter påvirkes af mørket i vinterhalvåret. Særligt malerarbejdet bliver tit sværere, fordi den manglende belysning og mange skygger gør det svært at vurdere malerarbejdet undervejs.

Brug derfor kraftige arbejdslamper om vinteren. De er med til at sikre, at du løbende kan vurdere dit arbejde og nemmer efanger de områder på væggene, loftet eller træværket, hvor penslen eller rullen skal på besøg en ekstra gang.

 

 

Essentielt til maling af vægge, lofter og træværk

Isolering

Billigere og bedre indeklima

Isolering

Billigere og bedre indeklima

Reducer dine varmeudgifter

Det bliver hurtigt tydeligt på varmeregningen, når vinteren sætter ind. Om du bruger gas, el, pillefyr eller fjernvarme, stiger forbruget markant. Derfor er efterisolering et oplagt projekt til vinterferien.

Gå metodisk til værks når du skal isolere

Start lidt tid før vinterferien ved målrettet at gennemgå din bolig.

  • Identificer de områder, som du har en konkret mistanke om, har brug for renovering.
  • Sæt dig nogle realistiske mål for, hvad du ønsker at opnå.
  • Lav en tidsplan og et budget for at holde dig organiseret og undgå unødvendige udgifter.

Gode steder at isolere

  • Varmerør, der med fordel kan isoleres med rørisolering.
  • Loftsrum, hvor der kan tætnes og efterisoleres.
  • Kolde kældervægge, der kan tilføjes varmeisolering.
  • Utætte vinduer, hvor du kan bruge forsatsruder.

Få styr på reglerne om efterisolering

Hvis du planlægger andre byggeprojekter i vinterferien, kan det være, at du samtidig skal tage stilling til efterisolering af den eller de bygningsdele, som renoveringen vedrører.

I bygningsreglementet er der nemlig lovmæssige krav om efterisolering, når du udfører renoveringsarbejde - forudsat at efterisoleringen på lang sigt vil føre til besparelser på varmeregningen.

Gælder fx isolering af taget, gulve og væggene.

Hvis du for eksempel planlægger at renovere dit tag, gulve eller vægge, vil den eksisterende isolering spille en afgørende rolle for, om efterisolering er nødvendig.

Hos Byggeri og Energi, videnscenter for energibesparelser i bygninger, kan du finde en enkel brochure med yderligere information om dette emne.

Materialer til bedre isolering

Drivhus

Planlæg en ny oase til haven

Drivhus

Planlæg en ny oase til haven

Guide til valg af drivhus

Drømmer du varme og hyggen i haven, går du måske også med en drøm et drivhus. Allerede i det tidlige forår får du glæde af solens stråler og kan planlægge alt fra frugt og grøntsager til eksotiske blomster.

Få inspiration til valg af model og størrelse

I Bygmas udvalg finder du drivhuse i alle størrelser fra Vitavia. Alt fra små vægdrivhuse, som du kan placere på terassen eller i forhaven til rækkehuset op til store Poseidon orangerier, hvor der er plads til havebord og råhygge.

For at hjælpe dig i gang, har vi lavet en guide til de forskellige størrelser, typer og deres fordele. 

Tips til placering af drivhus

Har du allerede besluttet dig for, at du vil have et drivhus, skal du huske at tænke på hvor du placerer det.

Derfor har vi lavet en guide med tips, hvis du vil have det bedste ud af dit drivhus og samtidig undgå de mest almindelige fejl ved valg af placering.

Videovejledninger gør monteringen lettere

Der følger altid monteringsvejledning med til vores Vitavia drivhuse, men for at gøre dit arbejde lettere, har vi samlet videovejledningerne. 

Obs: Videovejledninger til samling af drivhuse er kun beregnet til modellerne fra Vitavia.

Belysning

Til en ny og bedre stemning

Belysning

Til en ny og bedre stemning

Indendørs lamper fra Nordlux

I vinterhalvåret lægger vi alle mærke til de mørke kroge og manglende belysning, fordi vi tilbringer mere tid indendørs.

Derfor bruger mange vinterferien på at male og udskifte lamper. Kombinationen af nye farver på væggene og nye lamper ændrer både stemningen i dine værelser og gør belysningen mere praktisk i de mørke timer.

Stort udvalg af Nordlux lamper

I Bygmas udvalg finder du et stort sortiment af bordlamper, standerlamper, loftpendler og indbygningsspot.

Nordlux er kendetegnet ved et elegant og tidsløst design uden at koste en formue. Uanset om du skal bruge en praktisk indbygningsspot i dit nye køkken eller en elegant standerlampe, finder du kvalitet og elegant design til lave priser.

Udendørs lamper fra Nordlux

I de mørke måneder er det ikke kun indendørs, vi har brug for ekstra lys. Udearealer som haver, indkørsler og terrasser kan også drage fordel af velovervejet belysning for at skabe stemning.

Udendørs lamper er ikke kun en praktisk løsning til at forbedre synligheden og sikkerheden; det kan også forvandle din have eller terrasse til et indbydende udendørs rum, når sommeren byder på grill og familiehygge.

Udendørslamper til attraktive priser

I Bygmas udvalg finder du et omfattende sortiment af udendørs belysning fra Nordlux, herunder væglamper, bedtemper og spotlights.

Uanset om du er på udkig efter en stilfuld væglampe til at lyse op ved din hoveddør eller effektive spotlights til at fremhæve haven, tilbyder Nordlux kvalitet og elegant design til attraktive priser. 

Find mere inspiration hos Bygma

 

Væg og loft

Få ideer til dine vægge og lofter. Få råd til maling, guide til at bygge en skillevæg og meget mere.

Væg og loft

Få ideer til dine vægge og lofter. Få råd til maling, guide til at bygge en skillevæg og meget mere.

 

Gulve

Få ideer og inspiration til dine gulve. Læs mere om både massivt trægulv, laminatgulv og vinylgulv.

Gulve

Få ideer og inspiration til dine gulve. Læs mere om både massivt trægulv, lamniatgulv og vinylgulv.

 

Klima

Få bl.a. inspiration til, hvordan du kan forbedre dit indeklima og gøre dit hjem mere bæredygtigt.

Klima

Få bl.a. inspiration til, hvordan du kan forbedre dit indeklima og gøre dit hjem mere bæredygtigt.