AL-KO robotplæneklipper - slip for besværet med Robolinho®

Sommeren nærmer sig, og snart begynder din plæne at vokse. Læn dig tilbage i havestolen i stedet for at bruge tiden på at slå græs. Overlad plæneklipningen til en brugervenlig AL-KO robotplæneklipper.

Robolinho®-serien er effektiv, intelligent og pålidelig

Fra Bygmas udvalg af robotplæneklippere kan du købe alt fra den kompakte Robolinho 500 W til den større AL-KO Robotplæneklipper Robolinho 1100 W. Alle modellerne leverer stor klippebredde, brede og robuste hjul, der klarer skråningerne, samt en intelligent AL-KO med sensorer, der gør dit havearbejde meget lettere. i 2019 og 2020 har Robolinho robotplæneklippere været testvindere for at være effektive, lette at indstille og nemme at vedligeholde, så du ved, at du får en maskine, der leverer, hvad den lover.

AL-KO er meget mere end en robotplæneklipper

AL-KO Gardentech er synonymt med både kvalitet og brugervenlighed. AL-KOs fokus er at gøre alle former for havearbejde og havepleje lettere. Hos Bygma fører vi også AL-KO vertikalskærer til plæneluftning om foråret, græstrimmere til den sidste skarpe kant, kædesave til beskæring og benzinplæneklippere.

Kom i gang med din
AL-KO Robotplæneklipper

Robotplæneklipperen har fundet hjem i rigtig mange hustande i Danmark. For mange er det vigtigst, at den nye investering i robotteknologi ikke bare er en hjælpende hånd til haven, men også har stabil batteridrift og er let at sætte igang.

Kom i gang med din
AL-KO Robotplæneklipper

Robotplæneklipperen har fundet hjem i rigtig mange hustande i Danmark. For mange er det vigtigst, at den nye investering i robotteknologi ikke bare er en hjælpende hånd til haven, men også har stabil batteridrift og er let at sætte igang.

Installation af afgrænsningskabel til robotplæneklipper

Start med ladestander og afgrænsningkabel

Når du tager din AL-KO robotplæneklipper i brug, behøver du ikke slås med GPS eller omfattende programmering for at komme i gang. Du tager let din nye AL-KO Robolinho® i brug, når fragtmanden har leveret til dig:

Installér ladestationen, fastgør det medfølgende afgrænsningskabel i plænen med jordsømmene, som sensoren navigerer efter og indkod tiderne for græsslåning direkte i maskinen. Så er både du og maskinen klar. 

AL-KO robotplæneklippere med let betjening

Let at betjene - med AL-KO intouch-appen

Det skal ikke være en videnskab, at få klippet græsplænen. Robolinho® har et stort og overskueligt display, som du hurtigt lærer at kende. Her indstiller du præcis hvornår du vil have robotplæneklipperen til at så dit græs og du kan sågar indtaste specifikke dage og tidspunkter.

Hvis du i stedet foretrækker at styre din AL-KO robotplæneklipper på mobiltelefonen, kan du også hente AL-KO intouch-appen til enten Android telefoner eller iPhone og iOS enheder. Med den kan du indstille og styre kompatible Robolinho® maskiner direkte fra terrassen.

AL-KO robotplæneklipper klarer også skråninger

Optimal trækkraft til skråninger

Der er godt nyt til dig, som bor på en ujævn eller skrånende grund. AL-KO Robolinho® robotplæneklipperen er en fantastisk klatrer, der har to kraftige profildæk med groft mønster og stærke motorer.

Hvor andre robotplæneklippere opgiver allerede ved 25%, bider Robolinho® sig godt fast i underlaget og klarer stigninger op til 45%. Det er altså slut med at skulle ud af havestolen bare fordi haven går lidt op eller ned af bakke!

Vendbare knivblade i AL-KO robotplæneklipper

Særlige knivblade med lang levetid

Levetid og holdbarhed er vigtig, når du investerer i en robotplæneklipper. Netop derfor har AL-KO også et bioklipsystem med vendbare knive fremstillet af specialhærdet stål, der skiftevis kører venstre og højre om.

De vendbare knive sikrer dig, at du ikke skal ud og købe tilbehør til havemaskinerne allerede efter første sæson. I stedet forbliver de skarpere i længere tid end traditionelle knive, der kun køre med eller mod uret.

Robotplæneklipper med bioklip

Bioklip og nem indstilling

Gem skruetrækkerne væk. Skal du justere klippehøjde, er det let klaret med en stor skrueknap under topdækslet. Bioklip funktionen sikrer ikke kun, at du får et flot klipperesultat men også lettere vedligehold.

Bioklip begrænser mængden af belægninger af græs, der sætter sig under skjoldet som du skal fjerne. Samtidig behøver du ikke at fjerne det afklippede græs fra plænen.

Bygmas udvalg af AL-KO plæneklippere

Få vejledning hos Bygma

Hos Bygma online varierer udvalget løbende afhængig af det landsdækkende lager. Søger du en helt specifik model, som du har fundet hos AL-KO, som du ikke ser på Bygma.dk, kan du kontakte din lokale Bygma.

I vores byggecentre vejleder vi naturligvis også altid, før du vælger og køber din robotplæneklipper. Får du efterfølgende brug for råd eller behov for at købe nyt AL-KO tilbehør, er du også velkommen til at ringe.

AL-KO robotplæneklippere og tilbehør

Videovejledninger til din nye
AL-KO Robotplæneklipper

Installation af robotplæneklipper

Tre trin og du er i gang med din Robolinho® robotplæneklippere:

  1. Placér din ladestation et klogt sted, med let adgang til el-installation
  2. Placér jordsømmene og træk kablet som afgrænser græsplænen
  3. Indtast tidspunkter og datoer for hvornår du vil have græsplænen klippet

Så er du klar!

For at gøre det endnu lettere, har AL-KO udarbejdet videoer, der hjælper der med installation og vedligehold af din robotplæneklipper.

Gode råd til installation

  • Afgrænsningskablets afstand til mure og hække er minimum 15 hhv. 20 cm for at sikre tæt kantklipning
  • l Afgrænsningskablets lægges en enkelt gang rundt om klippeområdet
  • l Installér ladestationen på et sted, der er beskyttet med vind og vejr
  • l Robolinho® robotplæneklippere kan kører gennem smalle passager fra 60 cm
  • l Robolinho® robotplæneklippere klarer stigninger på op til 45%
  • l Forhindringer som bede og bassinger markeres med afgrænsningkablet

Installation af modeller til 550 og 1000 m²

Videoguiden gennemgår hele processen fra udpakning til opsætning af ladestander og montering af kanttråden der afgrænser hvor robotplæneklipperen må køre.

Hvis du skal bruge detaljeret information om opsætning af garage, programmering eller kalibrering af robotplæneklipperen, skal du se en af de uddybende videoer.

Installation af modeller til 1300 m²

Til de større modeller, med kapacitet til 1300 m² og opefter, introduceres AL-KO intouch-appen sammen med den øvrige gennemgang af udpakning og opsætningen.

Hvis du skal bruge detaljeret information om opsætning af garage, programmering eller kalibrering af robotplæneklipperen, skal du se en af de uddybende videoer.

Opsætning af garage til AL-KO robotplæneklipper

Garagen til din robotplæneklipper er både ladestander, beskyttelse mod sol og regn samt en diskret parkeringsplads, som robotten vender tilbage efter plæneklipningen.

Videon guider dig gennem udpakning, samling og tilslutning af din nye AL-KO garage, så du passer bedst muligt på din nye robotplæneklipper

Kalibrering til nøjagtig plæneklipning

Når du tilsluttet ladestationen og lagt afgrænsningskablet ud, gennemfører du en kalibrering, hvor robotplæneklipperen lærer længden på kablet og startpositionerne.

Kalibreringen og markering af startpunkter hjælper robotten med at optimere græsslåningen i forhold til havens dimensioner.

Programmering af din robotplæneklipper

Gennem displayet på AL-KO robotplæneklipperen kan du angive de forskellige tidspunkter, hvor du ønsker robotten kører i haven.

Videoen gennemgår et praktisk eksempel på at opsætte en tidsplan, hvorfor robotplæneklipperen starter på forskellige steder i haven på forskellige dage.

Få svar på spørgsmål om AL-KO robotplæneklippere

Vi har saml en række af hyppigste spørgsmål og svar forbundet med AL-KO produkter, herunder særligt robotplæneklipperen, for at guide dig inden købte af ny robotplæneklipper.

Er AL-KO et godt mærke?

AL-KO kommer af AL-KO Gardentech der oprinder helt tilbage i 1931 i Tyskland, og er et kendt mærke indenfor havemaskiner af høj kvalitet. AL-KO har først og fremmest fokus på sikkerhed og robuste havemaskiner, der giver deres kunderne lettere havepleje og derigennem en højere livskvalitet.

I Bygmas udvalg føres bl.a. robotplæneklippere, akku- og benzin plæneklippere, plæneluftere og græstrimmere. Fælles for dem er let og sikker ibrugtagning, så du får en god oplevelse med

Er AL-KO en god robotplæneklipper?

Robotplæneklippere fra AL-KO fremstilles af tyske AL-KO Gardentech med stort fokus på robust konstruktion og brugervenlig betjening. Søger du en robotplæneklipper, hvor du ønsket er en pålidelig plæneklipning og hvor det er nemt at komme i gang, så er AL-KO robotplæneklipperet et godt valg.

Benytter en AL-KO robotplæneklipper kanttråd?

AL-KO Robolinho og AL-KO Solo robotplæneklippere benytter en kombination af sensorer og kanttråd til at navigere rundt i haven samt hen over flisebelagte områder i samme plan. Kombinationen af kanttråd, den lette programmering og bioklip funktionen sørger for, at robotten leverer en optimal klipning græsplænen, uden at køre ind i planter og bede.

Hvilken robotplæneklipper er bedst i test?

Både i 2019 og 2020 har Robolinho været testvindere for at være effektive, lette at indstille og nemme at vedligeholde, så du ved, at du får en maskine, der leverer, hvad den lover. Den primære kritik ved de små modeller var dengang, at de ikke kan styres via AL-KO intouch-APPen som de større modeller og er sårbare overfor ujævnt terræn.

Hvad koster en AL-KO robotplæneklipper?

En AL-KO robotplæneklipper koster typisk fra 7.500,- DKK og opefter, men i perioder med særlige tilbud på robotplæneklipperen kan udvalgte modeller som Robolinho 500 fås helt ned til 6.500,- DKK. Hvis du gerne vil have besked, når der kommer AL-KO Robotplæneklippere på tilbud, kan du tilmelde dig Bygmas nyhedsbrev.