Hegn - Hvilken type skal du vælge?

I Bygma butikkerne finder du mange forskellige byggematerialer til opsætning af nyt hegn. Men hvilken type hegn skal du vælge? Denne guide giver dig inspiration til 10 typer hegn i Bygmas udvalg, hvis du er i tvivl om hvilken typen hegn du skal vælge. Vi dækker alt fra hvor let opsætningen er til de forskelige fordele, hvor længe typen af hegn typisk holder og vedligeholdelse af hegn.

Der er stor forskel på prisen af et hegn lavet af klassisk trykimprægneret træ til et stilrent komposithegn med hegnsstolper i aluminium. På tilsvarende er der stor forskel på arbejdstid og opgaverne forbundet med at støbe stolper ned i jorden i forhold til hurtig montering af et trådhegn.

Når vi udarbejder overslag og inspirerer til valg, er det med afsæt i 10 meter hegn, der er 1.80 m højt, sat i regulær og stabil jordbund, uden brug af stabilgrus eller stolpebeton. Priser tager udgangspunkt i normalprisen med byggematerialer i høj kvalitet, hvorfor overslagene er højere end de mange tilbud på hegn og billige byggematerialer af lav kvalitet der ellers findes.

Få også vejledning til hegn i din lokale Bygma

Der kan være mange forhold, der påvirker prisen og valget af hegn, herunder materiale og opsætning af hegn i skel. Flere end hvad nærværende guide dækker. Som nordens største danskejede leverandør af byggematerialer tilbyder din lokale Bygma vejledning forbundet med opsætning.

Træhegn

Stor frihed med planker og stolper

Træhegn

Stor frihed med planker og stolper

Fra massivt plankeværk til lavt havehegn

En af de mest udbredte materialer til havehegn er trykimprægneret træ. Med hegnsbrædder og stolper har du den ultimative frihed til at bygge dit hegn præcis som du ønsker det.

Med stolper og planker kan du bygge alt, lige fra et massivt hegn med tætte lodrette brædder, der giver maksimalt privatliv til et åbent havehegn med få vandrette planker, der giver masser af lys og plads til buske og planter.

Opsætning af træhegn og holdbarhed

Opsætning af hegn med trykimprægneret træ er relativt enkelt afhængig af den type hegn du ønsker at bygge.

Opsætning af et hegn med klassiske lodrette eller vandrette hegnsbrædder stiller få krav til opmåling og snoretræk, korrekt nedstøbning af hegnsstolper eller stolpebærere samt tilpasning og montering af hegnsbrædderne med de rette udendørs skruer.

Et korrekt opsat træhegn lavet i trykimprægneret grantræ eller fyrretræ kan sagtens holde 25-30 år, forudsat det vedligeholdes ordentligt.

Kræver løbende vedligehold

Det danske klima er enormt omskifteligt. Om vinteren når vi ofte -10 grader og om sommeren over 40 grader i direkte sollys. Fordi træhegn er et organisk materiale, påvirkes det af de store udsving,

Derfor skal hvert år afsætte tid til rengøre dit træhegn og behandle det med træolie. Maler du hegnet med træbeskyttelse kan du forlænge perioden mellem behandlinger, men du skal være grundig med malerarbejdet.

Opsætning og pris på træhegn

Hvad koster et træhegn?

Hegn af træ tilbyder friheden bygge præcis til dine behov. Prisen på et træhegn afhænger af mange forhold, herunder behovet for nedstøbning i stolpebeton, højden og tykkelsen på hegnsstolper og hegnsbrædder samt tætheden på planker og ønsket om efterbehandling og montering af stolpehatte. 

Byggematerialer til 10 meter klassisk plankeværk i trykimprægneret træ, med alt fra stolper til de rette rustfrie skruer skal du forvente koster i omegnen af 5.000,- kroner, men kan gøres både dyrere og billigere afhængig af design og træets kvalitet.

Fem eksempler på fordele ved træhegn

 • Friheden til at tilpasse hegnets funktion er næsten uanet
 • Holder nemt i 25-30 år og sågar længere hvis du lægger energi i træhegn
 • Når træet er helt tørt, kan det males med træbeskyttelse så farver og udtryk matcher resten af boligen.
 • Prisen kan være relativ lav, afhængig af dit ambitionsniveau.
 • Træhegnet er også relativ let og billig at reparere ved skader

Systemhegn

Byg af færdiglavede elementer i træ

Systemhegn

Byg af færdiglavede elementer i træ

Genvejen til et flot hegn i træ

Et af de mest praktiske materialer til havehegn er træ. Ulempen er dog, at det kræver nøje opmåling og tilpasning af stolper, brædder og profiler.

Systemhegn tilbyder en løsning, hvor du bevarer friheden og udseendet af et flot træhegn, men hvor alle elementer og hegnsfag har faste mål og er klar til opsætning. Brædder, stolper og fag kan stadig tilpasses så du kan bruge systemhegn til at alt fra læhegn til plankeværk, men udgangspunktet er betydeligt lettere end ved et hegn i traditionelt trykimprægneret træ.

Opsætning af systemhegn

Systemhegn fra Frøslev Træ er designet med henblik på nem opsætning i faste mål. Du bestiller stolper og profiler præcist til dine behov. Ligesom med et traditionelt hegn sætter du stolperne i jorden, eventuelt med brug af stolpebeton. Herefter glider du profilerne ned i stolpernes skinnesystem og afslutter med topprofilen.

Hegnets udseende kan du også tilpasse ud fra dit valg fra de færdige hegnsprofiler. Systemhegn fra Frøslev Træ fås for eksempel med alt fra dobbeltklink profil til blokhus profil, så du både får let opsætning og præcis det udseende, du ønsker.

Vedligehold af systemhegn

Da elementerne fra Frøslev Træ er lavet af trykimprægneret træ af meget høj kvalitet, får du et hegn, der sagtens kan holde i mere end 25 år, hvis du vedligeholder det.

Giver du hegnet træbeskyttelse, vil du ofte kunne nøjes med en rengøring for at fjerne begroning i foråret. Selvom træet vil ændre udseende over tid, er det altid en god idé at have et par ekstra profiler liggende i skuret til udskiftning i tilfælde af skader eller råd, når hegnet bliver ældre.

Opsætning og pris på systemhegn

Hvad koster et systemhegn?

I forbindelse med systemhegn tager du altid afsæt i de præfabrikerede elementer i trykimprægneret træ. Prisen tager derfor udgangspunkt i elementernes højde og profiler, hvor du må påregne en højere pris for hegnet end et træhegn i traditionelle brædder og stolper, fordi alle elementer er tilpasset og klar til montering

Byggematerialer til 10 meter klassisk plankeværk på 1.8 m med et systemhegn i trykimprægneret træ skal du forvente koste i omegnen af

Fem eksempler på fordele ved systemhegn

 • Nemmere opsætning end hegn i traditionelt træ
 • Naturligt og ensartet udseende i træ, der løfter havens og boligen udtryk
 • Lang levetid med træ behandlet for at modstå fugt og skadedyr
 • Mulighed for at tilpasse træets finish med træbeskyttelse når hegnet er tørt
 • Byggeelementer der også kan bruges til højbede, sandkasser m.m.

Raftehegn og rundstokke

Et behageligt, afrundet og hårdfør træhegn

Raftehegn og rundstokke

Et behageligt, afrundet og hårdfør træhegn

Rafter med eller uden bark

Et hegn behøver ikke at have lige overflader og rektangulære stolper. For nogle kan traditionelle hegn virke intimiderende eller overvældende og har en tendens til at dominere udseendet af både bolig og have.

Raftehegn og rundstokkehegn er to træalternativer, der tilbyder blødere former og et mere naturligt udtryk. Rafter er tilgængelige både høvlede og uhøvlede, hvor sidstnævnte kan tilføre et autentisk og meget naturligt look, fordi rafterne beholder deres oprindelige bark, knaster og afsavninger.

Opsætning af raftehegn og rundstokkehegn

Ved at vælge et systemhegn kan du nemt få et raftehegn med let opsætning og montering. Her er rafter og stolper fabriksfremstillet med henblik på nem opsætning i faste mål.

Systemhegnet kan virke lidt for stilrent, hvis du foretrækker det organiske og rå udseende. Derfor vælger mange at købe rafter eller rundstokke separat og kombinere dem med hegnspæle. Dette giver raftehegnet et unikt udtryk med samme frihed til at tilpasse højde og bredde som et traditionelt træhegn.

Vær opmærksom på, at det kan være mere tidskrævende at forbore og fastgøre rafter og rundstokke på pælene sammenlignet med traditionelle planker.

Vedligehold af rafte- og rundstokkehegn

Rundstokke og hegnspæle har ikke flade overflader, hvor fugt normalt let kan trænge ind i træet. Ved at vælge trykimprægnerede rundstokke og hegnspæle får du hurtigt et vejrbestandigt hegn i træ, der ikke kræver træbeskyttelse på kort til mellemlang sigt.

Ulempen ved raftehegn og rundstokkehegn er, at de ofte har mange skyggefulde steder, hvor alger og skidt nemt kan samle sig. Rengøringen kan derfor være mere tidskrævende, især for raftehegn, hvor barken bevares. I sådanne tilfælde foretrækker nogle at lade træet ældes naturligt, indtil hegnet eller rafterne skal udskiftes.

Opsætning og pris på raftehegn og rundstokkehegn

Hvad koster et rafte- eller rundstokkehegn?

Især raftehegn med bark kan være en særdeles økonomisk løsning, hvis æstetikken passer til din bolig og havens omgivelser. Vær dog opmærksom på, at de kan have meget variabel diameter og være af forskellige træsorter. De trykimprægnerede rundstokke koster mere, men er fabriksfremstillede for nem opsætning sammen med hegnspæle. Også her bør du være opmærksom på rundstokkenes diameter, træsorten og træets kvalitet, men især på, at de er trykimprægnerede.

For byggematerialerne til et 10 m bredt rundstokkehegn, der er 1,8 m højt, og som er egnet til et hegn ud mod villavej, skal du forvente, at det koster i omegnen af...

Fem fordele ved rafte- og rundstokkehegn

 • Et naturligt og flot afrundet udseende, der fremstår mindre dominerende end plankeværk.
 • Mulighed for selv at reparere og vedligeholde.
 • Stor frihed til at tilpasse hegnet til omgivelser og individuelle behov.
 • Raftehegn med bark kan være en meget økonomisk løsning.
 • De behandlede rundstokke og rafter er også velegnede til højbede eller sandkasser.

Lamelhegn

Et klassisk læhegn til terrassen

Lamelhegn

Et klassisk læhegn til terrassen

Visuelt afvekslende havehegn og læhegn

Skal du indrette og opdele haven med hegn, eller har du brug for et læhegn omkring terrassen eller hyggekrogen i baghaven? Her udmærker lamelhegn sig.

Lamelhegn tilbyder et levende og visuelt varieret hegn, som først og fremmest er velegnet som havehegn. De kan også anvendes ud mod veje, men da lamellerne er mere følsomme end planker eller rafter, anbefales lamelhegn primært til brug i haven.

Opsætning af lamelhegn

En af de største fordele ved lamelhegn er, at de kommer som komplette hegnsfag. Til opsætningen skal du primært fokusere på nedgravning eller nedstøbning af hegnsstolperne, hvorefter hegnsfagene let kan monteres med de medfølgende beslag og rustfrie skruer.

Dette medfører dog også en væsentlig ulempe: Bredden på hegnet kan ikke tilpasses. Derfor skal indretningen af terrassen eller hyggekrogen tilpasse sig de standardmål, som hegnsfagene har.

Vær også opmærksom på lamellernes kvalitet. Lamelhegn af høj kvalitet er robuste, men billigere lamelhegn kan have svage lameller, der let flækker under transport; vælg derfor altid lamelhegn af høj kvalitet, f.eks. fra PLUS.

Vedligeholdelse af lamelhegn i træ

Lamelhegn er typisk fremstillet i trykimprægneret træ, og afhængigt af kvaliteten kan lamellerne med tiden blive tørre og mere skrøbelige end tykkere hegnsbrædder. Det er derfor vigtigt, at du rengør hegnet om foråret og løbende vurderer, om der er behov for behandling med træolie eller træbeskyttelse.

Som med et raftehegn, er rengøring og behandling af lamelhegn mere krævende end ved et klassisk plankeværk. Der er mange hjørner og kroge, der kræver ekstra rengøring og omhyggelig pensling for at forhindre, at alger eller svamp får fodfæste i træværket.

Opsætning og pris på lamelhegn

Hvad koster et lamelhegn?

Lamelhegn er generelt kendt for at være en utrolig billig løsning som havehegn og læhegn. De billige lamelhegn er dog sårbare, uhøvlede, med mange knasthuller og oftest af dårlig kvaltiet. Her vil den lave pris hurtig føre til meget vedligehold og kort holdbarhed.

Byggematerialerne til 10 m lamelhegn i robust kvalitet, med robuste lameller og flotte detaljer, inklusive hegnsstolper vil koste i omfanget af 8.000,- - 10.000,- kroner.

Fem fordele ved lamelhegn

 • Mange forskellige designs og løsninger til både havehegn og læhegn
 • Hurtig opsætning og montering uden tilpasninger
 • Økonomisk overkommelig med en bred vifte af kvalitetsniveauer og stilarter
 • Tillader også godt lysindfald afhængig af designet
 • Tillader også en smule luft at trænge igennem til f.eks. terrassen

Jalousihegn

Elegante havehegn med højt lysindfald

Jalousihegn

Elegante havehegn med højt lysindfald

Til stilfulde havehegn og terrassehegn

Mange typer hegn kan formindske lyset på terrassen og endda i resten af boligen. I sådanne tilfælde kan jalousihegn være en fordelagtig løsning. Dette hegnstype er konstrueret med lameller som et lamelhegn, men med større mellemrum mellem lamellerne for at tillade mere lys og vind at passere gennem hegnet.

Jalousihegn gør det muligt at opføre et unikt og stilfuldt terrasse- eller havehegn, der sikrer privatliv, samtidig med at det tillader et smukt spil af lys og skygge i haven. 

Opsætning af Jalousihegn

Jalousihegn leveres som komplette hegnsfag i standardmål, som er nemme at montere. De faste dimensioner kræver dog nøjagtig opmåling og planlægning af din have eller terrasse, da jalousihegnene ikke kan justeres.

Opsætningen af hegnsstolper er derfor den primære opgave ved montering af jalousihegn. Du kan vælge matchende hegnsstolper i træ eller vedligeholdelsesfri stolper i metal. Uanset hegntypen, er det afgørende at tage hensyn til jordbunden, hvor det i visse tilfælde kan være nødvendigt at anvende stabilgrus eller stolpebeton for at sikre, at stolperne står stabilt.

Vedligeholdelse af Jalousihegn

Da jalousihegn er tilgængelige både i træ og kompositmaterialer, vil vedligeholdelsesbehovet variere alt efter materialet. Generelt er rengøring og vedligehold af jalousihegn dog lettere, da lamellerne ikke er placeret lige så tæt som ved et lamelhegn. Hvis lamellerne er lavet af træ, vil de være mere udsatte for skader end dem på et lamelhegn, og derfor er det vigtigt med rengøring og behandling med træolie og træbeskyttelse for at bevare jalousihegnets holdbarhed og levetid.

Vær opmærksom på klatreplanter

Jalousihegn benyttes også ofte, når der ønskes klatreplanter integreret i hegnet for at skabe et levende hegn. Det er vigtigt at være opmærksom på, at beplantning kan have stor indflydelse på hegnet levetid. Fugtigheden samles omkring de voksende planter, og vinden, der trækker i planterne, kan øge slitage på hegnet og dermed også den samlede levetid.

Opsætning og pris på jalousihegn

Hvad koster et jalousihegn?

Prisen på et jalousihegn varierer efter kvaliteten. Mens du nemt kan konstruere et jalousihegn med planker og stolper i trykimprægneret træ til en forholdsvis lav pris, vil præfabrikerede, færdigmalede hegnsfag til enkel montering ligge i den dyrere ende af prisskalaen.

For byggematerialerne til et 10 meter færdiglavede jalousihegn i Bygmas udvalg, til indhegning af en terrasse og som måler 1,8 meter i højden, kan du forvente en pris omkring cirka 8.000 til 10.000 kroner.

Fem fordele ved jalousihegn

 • Elegante designmuligheder, der sikrer lysgennemstrømning på terrassen og i haven.
 • Enkel opsætning med færdigmalede og komplette hegnsfag.
 • Lettere rengørings- og vedligeholdelsesproces sammenlignet med for eksempel lamel- eller systemhegn.
 • Muliggør større lysindfald på for eksempel terrassen end et flethegn eller plankeværk.
 • Anvendeligt til klatreplanter, der vokser op ad hegnet, selvom dette kan accelerere slid.

Polyrattan hegn

Effektive og elegante læhegn

Polyrattan hegn

Effektive og elegante læhegn

Billig og vejrbestandig løsning til læhegn

Mange, der kigger efter havehegn og hegn til terrassen, er på udkig efter noget, der både er prisvenligt og kræver minimal vedligeholdelse. Her kan polyrattan hegn være en overvejelse værd. Polyrattan havemøbler, som mange kender, er fremstillet af et kunstmateriale, der er billigt, vejrbestandigt, fleksibelt og kræver meget lidt vedligeholdelse. På samme måde er et polyrattan hegn et flethegn, der fungerer som et effektivt og næsten vedligeholdelsesfrit læhegn.

Opsætning af polyrattanhegn

Polyrattan hegn er designet til nem opsætning, med hegnsfag, der let monteres på hegnsstolper. Da de primært er tiltænkt som havehegn og læhegn omkring terrassen, findes de i en række forskellige højder og bredder, så det er let at finde en løsning, der passer til din terrasse eller forhave.

Vedligeholdelse af polyrattan hegn

Ligesom med polyrattan havemøbler, kræver hegnet meget lidt vedligeholdelse. Ofte er det tilstrækkeligt blot at vaske flethegnet af med en klud hvert forår og efterår.

Udfordringer med polyrattan hegn opstår typisk, hvis de hvide fletninger brister. I sådanne tilfælde skal hele hegnsfaget ofte udskiftes. Derfor er det vigtigt at undgå de alt for billige polyrattan hegn, hvor kvaliteten ofte betyder, at fletningerne går i stykker tidligere end hos de bedre kvaliteter.

En anden udfordring kan være, at rattan flethegnet over tid patinerer og mister sin farve. Dette er helt normalt og skyldes vedvarende udsættelse for UV-stråling. I visse tilfælde kan dette begrænses ved at behandle hegnsfagene med en særlig imprægnering, men da polyrattan ikke kan males, er det svært at undgå at hegnet mister sit pæne udseende over tid.

Polyrattan hegn som læhegn i haven

Hvad koster et polyrattan hegn?

Polyrattan hegnene i Bygmas udvalg er flethegn i høj kvalitet fra Plus hegn, der sikrer håndflettede robuste hegnsfag med rammer i alu og stål, der holder betydeligt længere end billige polyrattan hegn.

Byggematerialerne til 10 meter polyrattan hegn i en højde på 1 meter, velegnet til opsætning omkring terrassen, ligger mellem 7.000,- til 10,000,- kroner afhængig af højde og behovet for tilbehør til hegnet.

Fem fordele ved polyrattan hegn

 • Moderne og stilfuldt design til nem opsætning
 • Et effektivt læhegn til terrasse eller have med nem opsætning med hegnsfag af lav vægt
 • Tæt flethegn der giver dig sikkerhed for privatlivet
 • Meget lav vedligeholdelse, skal blot vaskes af i foråret og til efteråret.
 • Minimum 10-15 års levetid afhængig af vedligehold og vejrforhold

Rionethegn

Et billigt hegn med råt industrielt look

Rionethegn

Et billigt hegn med råt industrielt look

Rionet til både havehegn, klatreplanter og i skel

Rionethegn, også kendt som armeringsnet, anvendes i forbindelse med armeringsjern til betonkonstruktioner. Da det bruges til indstøbning i beton, er rionet et yderst robust materiale. Sammen med træstolper, for eksempel fra et systemhegn, bliver rionethegn til et både holdbart og æstetisk tiltalende hegn. Rionethegn tilbyder også en elegant løsning for at sikre højt lysindfald og et solidt gitter for klatre- og slyngplanter.

Opsætning af Rionethegn

Opsætning af rionethegn kræver, at du selv konstruerer dine hegnsfag. Derfor er det primært egnet til dem, der har færdighederne og værktøjerne til at tilpasse både træ og især det robuste rionet, der skal monteres på rammerne med beslag.

Forarbejdet indebærer en del måling og tegning. Ved at kombinere rionet med byggeklodser, for eksempel fra Systemhegn fra Frøslev Træ, kan du gøre arbejdet mere håndterbart og opnå et flottere resultat, men det kræver stadig betydelig indsats.

Vedligehold af rionethegn

Armeringsjernet, der indgår i rionethegn, kræver intet vedligehold. Derimod kræver træværket løbende vedligeholdelse. Uanset om du vælger at konstruere hegnsfagene helt fra bunden eller anvender elementer fra systemhegn, vil de have brug for rengøring, træolie eller træbeskyttelse for at bevare sundheden og forlænge rionethegnets levetid.

Da rionethegn ofte bruges til klatreplanter eller slyngplanter, bør du gennemgå træets tilstand hvert forår. Selvom rionettet forbliver robust og uændret, kan planterne medføre øget slid på træværket.

 

Flot rionethegn kombineret med systemhegn

Hvad koster et rionethegn?

Prisen på et rionethegn varierer meget, afhængigt af dine evner til at arbejde med både træ og armeringsjernet. Hvis du allerede har værktøj og tilbehør, kan rionet være en meget billig hegn løsning. Både armeringsnet, trykimprægneret træ og hegnstolper kan købes til en lav pris. Hvis du derimod anvender præfabrikerede elementer til hegnsfagene, vil prisen stige mærkbart.

Byggematerialerne til et 10 meter langt rionethegn, som er ca. 1,80 m højt og lavet helt fra bunden med trykimprægneret træ, kan koste helt ned til 3.000 kroner afhængig af designet. Prisen stiger til mellem 5.000 og 8.000 kroner, hvis du benytter systemhegn for at lette arbejdet.

Fem fordele ved rionethegn

 • Særdeles lav pris, hvis du har evnerne og viljen til at bygge selv.
 • Meget stor fleksibilitet i, hvordan du designer dit hegn – lige fra lavt havehegn til blomster og klatreplanter til hegn, du kan sætte i skellet til naboen.
 • Meget mere robust end f.eks. stakit, lamelhegn og jalousihegn.
 • Afhængigt af træplejen, kan et rionethegn nemt holde i 25-30 år.
 • Tillader masser af lys at trænge igennem hegnet, og du har stort udsyn til haven.

 

Komposithegn

Elegante hegn med meget lang levetid

Komposithegn

Elegante hegn med meget lang levetid

Stilrent hegn der er nemt at vedligeholde

Komposit er blevet en moderne og populær løsning for mange boligejere, der ønsker et hegn med minimal vedligeholdelse, nem montering, et stilrent udseende og en lang levetid. Hegnsbrædder af komposit er en blanding af træ, plast og bindemiddel, som sammen skaber et let, formbart og farvefast materiale. Dette resulterer i et robust, vejrbestandigt og æstetisk tiltalende hegn. Desuden er kompositmaterialets konstruktion lydabsorberende og reflekterende, hvilket effektivt minimerer støj fra for eksempel en travl vej.

Opsætning af komposithegn

Monteringen af komposithegn er forholdsvis ukompliceret. Kompositbrædder og stolper kan nemt tilpasses i både bredde og højde for at skabe en unik løsning.

I Bygmas udvalg af komposithegn finder du komplette pakkeløsninger i forskellige højder, som sikrer, at du har det nødvendige antal stolper, brædder og profiler. Bredden på kompositbrædderne kan tilpasses med en kapsav.

De færdige pakkeløsninger giver enkel adgang til eksklusivt komposithegn og muliggør hurtig opstart af monteringen. Kompositløsningerne fra både Wimex og Plus hegn tilbyder også enkelte brædder og profiler, så du selv kan designe dit komposithegn til terrassen, haven eller som en lav afgrænsning omkring drivhuset.

Vedligeholdelse af komposithegn

Komposithegn betegnes ofte som et vedligeholdelsesfrit hegn, fordi det er ekstremt vejrbestandigt, modstandsdygtigt over for skadedyr og ikke nedbrydes så hurtigt som hegn i organiske materialer.

Alligevel er hegnet ikke helt uden vedligeholdelse. I løbet af foråret og efteråret bør hegnet rengøres for alger og snavs for at bevare dets attraktive udseende, og det er også en fordel at vaske hegnet med en imprægnering, der bevarer UV-beskyttelsen. Sammenlignet med billigere træhegnsløsninger er vedligeholdelsen af komposithegn dog en hurtig og enkel proces.

Opsætning og pris på komposithegn

Hvad koster et komposithegn?

Prisen på komposithegn kan variere bredt. Som følge af materialets stigende popularitet, findes der nu mange kompositløsninger på markedet, som prismæssigt er sammenlignelige med billige hegn løsninger i træ. Dog kan de billigere varianter af kompositbrædder og komposithegn hverken matche holdbarheden eller det visuelle udtryk, som du finder hos Bygma. Komposithegn fra PLUS hegn eller Wimex Glyngøre hegnsfag er af en kvalitet, der også anvendes i professionelle byggeprojekter.

For byggematerialer til et 10 meter langt og ca. 1,80 meter højt komposithegn af høj kvalitet, som kan måle sig med et tilsvarende plankeværk i træ, skal du forvente at betale mellem 17.500 og 22.500 kroner.

Fem fordele ved komposithegn:

 • Fremragende æstetik, der bevarer sit udseende år efter år
 • Nem indkøb og opsætning med pakkeløsninger
 • Ekstraordinær lang levetid, ofte over 30 år
 • Vedligehold uden brug af kemi som træbeskyttelse eller træolie
 • Modstandsdygtigt over for både skadedyr og fugt

Glashegn

Optimalt lys og udsigt til haven fra terrasse og balkon

Glashegn

Optimalt lys og udsigt til haven fra terrasse og balkon

Mere lys og fantastisk udsyn

Glashegn består af paneler af hærdet eller lamineret sikkerhedsglas, som er ekstremt holdbart og modstandsdygtigt over for vejrpåvirkninger. Mange vælger glashegn, fordi traditionelle alternativer kan tage lyset fra terrassen eller balkonen, og dermed også reducere lysindfaldet til boligen, samt for at nyde udsigten til de omkringliggende omgivelser.

Selvom glashegn kan være en dyrere løsning, kan komposithegn med glasfag i den øverste del være et godt alternativ. Disse er særligt velegnede til terrasser, hvor du ønsker meget læ, men stadig ønsker godt lysindfald.

Opsætning af glashegn

Installation af glashegn indebærer typisk brug af færdige moduler og stolper, der generelt er nemme at samle. Professionelle glashegn, som dem fra Plastmo, kan tilpasses helt unikke behov, men kræver mere arbejde at installere. Til hjemmebrug anbefaler vi derfor glashegn fra NSH Nordic, som leveres i samlesæt, hvor alle dele er klar til montage - meget på samme måde som et drivhus.

Som med alle andre hegnstyper, er det vigtigt at sikre en stabil grund for hegnsstolperne. Afhængigt af jordtypen kan stabilgrus eller stolpebeton være nødvendigt. Stolper fra NSH Nordic kan også monteres direkte på terrassebrædder eller fliser ved hjælp af særskilte stolpesko.

Vedligeholdelse af glashegn

Vedligeholdelse af glashegn er relativt simpelt. Da det er lavet af glas, bliver støv, pollen og snavs dog hurtigt synligt. Selvom rengøring er enkel, kræver glashegn oftere rengøring for at se pæne ud.

Aluminium- eller stålrammerne sammen med hærdet glas betyder, at du hurtigt kan rense glashegnene med en haveslange. Dog kan hjørner og områder omkring beslagene kræve en klud og noget rengøringsmiddel for at fjerne snavs, der har tendens til at ophobe sig.

Opsætning og pris på glashegn til terrasse

Hvad koster et jalousihegn?

Kombinationen af hærdet glas, profiler og stolper kræver ikke kun en dygtig håndværker, men er også kostbare byggematerialer. Derfor er glashegn ofte forbeholdt de eksklusive løsninger. Omvendt er glashegn også en investering, der holder i en livstid og som kan øge ejendomsværdien markant.

Byggematerialerne til et professionelt 10 meter glashegn, med en højde på ca. 1 meter, til montering omkring en elegant træterrasse, påløber let 75.000,- kroner. Men i Bygmas udvalg af glashegn, finder du også glashegn til terrassen fra NSH Nordic, hvor prisen for samme løsning er i omegnen af 17.500,- til 20.000,-.

Fem fordele ved glashegn

 • Fuldt udsyn til omgivelserne og maksimalt lysindfald
 • Moderne og eksklusivt udseende
 • Meget lav vedligeholdelse og en forventet levetid på over 50 år
 • Høj holdbarhed med hærdet eller lamineret sikkerhedsglas
 • Øger den visuelle forbindelse mellem indendørs og udendørs områder.

Trådhegn

Let og billig løsning til nyt hegn

Trådhegn

Let og billig løsning til hegn

Den hurtige hegnsløsning i mange anledninger

Der er mange situationer, der kræver en hurtig og økonomisk løsning til et nyt hegn. Måske er det tid til at plante en ny hæk langs skellet med naboen, men der er behov for at forhindre kæledyr eller børn i at beskadige de nye planter. Eller måske har du anskaffet dig et kæledyr og behøver at indhegne haven for at sikre, at det ikke løber ud på vejen.

Trådhegn kan også fungere som et dekorativt element i haven, enten alene eller som støtte for klatre- og slyngplanter.

Opsætning af trådhegn

Et grønt trådhegn er en praktisk løsning, der tilbyder hurtig installation og minimal vedligeholdelse. Hvis du vælger træpæle, bør disse monteres i stabilgrus eller stolpebeton for at sikre stabilitet, mens metalpæle ofte kan bankes direkte ned i jorden for en fast installation. Det er dog vigtigt at sikre, at pælene er slået mindst 60 cm ned i jorden for at opnå tilstrækkelig stabilitet.

Trådhegnet fastgøres til træpælene med hegnskramper og til metalpælene med det medfølgende bindetråd. Sørg for at stramme hegnet ordentligt under installationen.

Vedligeholdelse af trådhegn

Trådhegn monteret på metalpæle kræver næsten ingen vedligeholdelse. Det er dog klogt at inspicere pælene regelmæssigt, især i løbet af foråret og efteråret, da de kan løsne sig over tid på grund af jordens bevægelser, eller hvis hegnet udsættes for belastning fra dyr, planter eller børn.

Billige hegn løsninger med trådhegn

Hvad koster et trådhegn?

Trådhegn er uden tvivl den mest økonomiske løsning til et nyt hegn. Du kan opsætte 10 meter trådhegn for mindre end 500 kroner. For at gøre processen nemmere tilbyder vi komplette pakkeløsninger med trådhegn, så du hurtigt kan komme i gang:

25 meter grønt trådhegn inklusive tilbehør

50 meter grønt trådhegn inklusive tilbehør

75 meter grønt trådhegn inklusive tilbehør

100 meter grønt trådhegn inklusive tilbehør

Fem fordele ved trådhegn

 • Meget økonomisk løsning for hegn - også til klatreplanter
 • Lang holdbarhed, forudsat at man holder øje med og behandler eventuel rust i tide
 • Fleksibelt design, der nemt kan tilpasses forskelligt terræn
 • Tillader lys og luft at passere frit igennem
 • Hurtigt og økonomisk at reparere eller udskifte ved skader