0
Aktuelle webinarer

Aktuelle webinarer

Vil du holde dig opdatereret på det seneste inden for byggebranchen? Bliv fx klogere på radonsikring, bæredygtighed eller tagThermomur - et helt unikt byggesystem

Thermomur - et helt unikt byggesystem

Jackon Thermomur® er et unikt byggesystem til opbygning af fundament, bolig, garage eller sommerhus.

Windpanel nu i Bygma

Som noget nyt lagerfører Bygma nu Windpanel – den ergonomiske vindspærre-plade med overlegen teknisk performance. Windpanel Standard og Premium opfylder til fulde alle krav til en vindspærre i moderne lette byggerier samtidig med at den er let at montere.

 

30% lettere hverdag

Pladerne har en vægt på 9,3 kg/m2 og er ca. 30 % lettere end en tilsvarende vindspærre i traditionel fibercement. Windpanel er fremstillet i Kalcium silikat. Materialet er modstandsdygtigt overfor fugt samtidig med at det har en høj grad af diffusionsåbenhed, hvilket gør at evt. fugt fra byggeperioden kan ventileres bort fra konstruktionen. Windpanel er let at bearbejde og kan monteres på træ eller stålunderlag med knasfuge og fæstnes med søm, klammer og skruer.

Ivarsson_12_mdrLang eksponeringstid

I byggefasen har man ofte behov for en midlertidig klimaskærm, der kan holde isolering og underkonstruktion, tør indtil den egentlige klimaskærm monteres. Windpanel standard giver mulighed for eksponeringstid på op til 3 mdr., mens Windpanel Premium gør det muligt at udvide byggeperioden op til 12 mdr., hvis alle samlinger lukkes med Windpanel tape.

Godkendt Brandbeskyttelse

Windpanel produkterne fra Ivarsson er fremstillet i Kalcium silikat og har den bedst opnåelige brandklassifikation, nemlig A1. Ivarsson_brand I en række konstruktioner har man behov for at overholde et k1. 10 overfladekrav til vindspærren. Dette gøres ved at bruge en godkendt vindspærre monteret iht. montagevejledningen. Windpanel er testet og godkendt til montage med såvel Windpanel skruer, klammer og søm. Alle u-understøttede samlinger forsynes med stålprofiler. H-profiler lægges i lodrette samlinger med h-profiler i de vandrette samlinger.

Ivarsson_logo

Ivarsson_windpanel

Diffusionsåben

I hele byggeriets levetid er der behov for, at vindspærren kan transportere fugt væk fra konstruktionen. Det er derfor vigtigt at bruge en diffusionsåben vindspærrer. Diffusionsåbenhed måles og angives som pladens Z-værdi. Lav Z-værdi betyder, at pladen er diffusionsåben. Windpanel Standard er med en Z-værdi på 0,5 den mest diffusionsåbne pladevindspærre på det danske marked. Windpanel Premium er med en Z-værdi på 1,7 ligeledes særdeles diffusionsåben.

Ivarsson_skjoldIngen råd og svamp

Kalcium silikat er et uorganisk materiale med en høj PH værdi. Materialet danner ikke grobund for råd og svamp. Kalsium silikat anbefales bl.a. til brug for vådrumsvægge og bruges til indvendig isolering og renovering af fugtramte bygninger.

Montagevenlig

Kalcium silikat er et let materiale. Windpanels lethed betyder, at den er nem at håndtere og hurtig at montere. Windpanel monteres med knasfuge og kan fæstnes med såvel skruer, søm og klammer. Det er i nogen udstrækning muligt at ridse og knække pladerne.

Kontakt dit lokale Bygma Proffcenter for mere information om de mange muligheder.

proffshop

Toj

Nyhedsbrev