Nyhedsarkiv Nogle af de største danske sportsstjerner besøgte Julemærkehjem i Sønderjylland Tilbage til Nyheder Bygma Frederiksværk forvandlet til moderne proff-forretning Effektiv levering med Track & Trace Første CLT-boligblok opføres i Næstved bymidte Nyt rekord-resultat for Bygma Gruppen Bygmas kunder og medarbejdere støtter op om Danmarks Indsamling Bygma Fonden tager med Danmarks Indsamling til Etiopien Bygma forlænger sit hovedsponsorat af Håndboldherrerne Bygma ekspanderer på Bornholm Bygma er afsender på Materialepris på BA18 Brian har kørt ca. 2,5 mio. km for Bygma Peter H. Christiansen kan fejre 25 års jubilæum i Bygma Gruppen den 1. september Bygma vil gøre bæredygtighed til sit dna Ny direktør for Bygma Viby Sjælland Inger Støjberg besøgte syriske Riad i Bygma Esbjerg Bygma Gruppen leverer sit bedste resultat nogensinde Nyuddannede Bygma-elever på trælasttur til Sverige Ny Direktør for Marketing og Bygma Online Bygma Outlet for sidste gang i Kolding Håndværkskunder støtter Danmarks Indsamling 2018 sammen med Bygma Ny filialchef i Bygma Bellinge Bygma tager med Danmarks Indsamling til Uganda Nyt bygningsreglement pr. 1. januar 2018 Rejsegilde i Bygma Frederiksværk 40 år i Bygma er gået rigtig stærkt 40 år i samspil med Silkeborgs håndværkskunder Ny filialchef i Bygma Skærbæk Bygma-elever i praktik i Island Ny adm. direktør i Scandinova A/S Ny adm. direktør i A/S Hjalmar Wennerth Ny direktør i Bygma Hillerød Ny direktør i Bygma Haderslev Bygma Gruppen leverer flot resultat Bygma har netop åbnet helt ny proff-forretning i Aalborg C Rejsegilde for Bygma Aalborg C Ny direktør i Bygma Kolding Ny direktør i Bygma Frederiksværk Bygma inddrager kunder og medarbejdere i Danmarks Indsamling 2017 Nordjyske kunder til håndbold med Bygma Bygma lancerer smart førstehjælpstavle til byggepladser Ny direktør i Bygma Viborg 100 salgsledere starter nu på Bygmas Ledelsesakademi Bygma-kunder til herrehåndbold Ny CFO i Bygma Gruppen A/S Bygma Gruppen fortsætter sin vækst – Scandinova bliver endnu stærkere ! Bygma ekspanderer – Denne gang på Sjælland Bemærkelsesværdig entré hos håndboldherrerne Bygma som hovedsponsor for danske OL-deltagere Bygma leverer et stærkt regnskab Bygma bliver ny hovedsponsor for herrernes håndboldlandshold Europamestre Bygma ekspanderer: Opkøber Grønlands Byggecenter – XL Byg Bygma Gruppen AB ekspanderer Bygma Fonden støtter Danmarks indsamling Bygma Fonden støtter DR’s Danmarksindsamling Bygma Gruppen A/S ekspanderer – opkøber XL BYGG Norra Bygma Fonden støtter DR’s Danmarksindsamling Bygma Gruppen AB ekspanderer

Første CLT-boligblok opføres i Næstved bymidte

Materialer til kvalitetsbyggeri er valgt på bæredygtighed og en hurtig byggeproces.

På Østergade i Næstved er tre ejendomme med attraktive boliger ved at tage form. Byggeriet ligger i bymidten omgivet af bevaringsværdige huse, så det har taget lidt tid at indhente de nødvendige myndighedstilladelser. Men opførelsen af boligerne er nu i fuld gang. Det går bemærkelsesværdigt hurtigt; også selvom boligerne opføres i 2,5 etager. Der bygges nemlig med CLT, som er elementer af krydslamineret tømmer.

Udfordrende byggeri
Bygherren A. Brandelev Ejendomme, der tegnes af Anders Brandelev Paulsen, driver også tømrerfirmaet Anker Damgaard Paulsen Aps i Næstved og står selv for byggeriet.  ”Det er en spændende udfordring at opføre disse boliger” udtaler Anders Brandelev Paulsen. ”Vi skal tage hensyn til bevaringsværdige byhuse omkring os, grunden har niveauforskel og det er første gang vi bygger i højden med træ”.

Fordelagtigt Co2-regnskab
Da A. Brandelev Ejendomme som de første herhjemme valgte at opføre denne type byggeri udelukkende med CLT, var bæredygtighed en vigtig parameter i materialevalget. CLT er lavet af træ, der i forhold til fx stål og beton, giver et fordelagtigt Co2-regnskab. Men hastighed og en hurtig byggeproces var mindst lige så afgørende. 

Det er da også ganske imponerende at høre om tempoet i byggeriet. ”CLT-elementerne blev leveret en regnfuld tirsdag morgen, og samme dag kunne vi gå i gang med at montere de første vægelementer”, siger Anders Brandelev Paulsen. ”Byggeriet lå stille et par dage på grund af kraftig regn og blæst, men alligevel blev en hel boligblok - med CLT-elementer, limtræ, kviste, badekabiner og ståldragere - monteret på bare 8 dage”.

Alt passer sammen
”CLT leveres i præfabrikerede elementer ud fra ingeniørens tegninger” siger Jan Klöcker fra Profile A/S der har leveret elementerne gennem Bygma Haslev. ”Man kan montere dem umiddelbart, og de kræver ikke tørretid - ligesom betonelementer - hvor byggeriet ligger stille”. Profile har koordineret og vejledt omkring CLT-leverancen.

Langvarigt samarbejde
Thomas Sjøstein, direktør i Bygma Haslev - der har samarbejdet med Tømrerfirmaet Anker Damgaard Paulsen gennem mange år siger - ”Et pioner-byggeri som dette kræver indgående kendskab til kundens behov og en god og tillidsfuld relation.  Vi har leveret både træ og alle øvrige byggematerialer til Rebslagergården, og blev valgt på kvalitet, rådgivning og leveringssikkerhed. Det er en fornøjelse at følge byggeriet og at se hvordan kunden er ved at forvandle et kvarter i Næstveds bymidte til et attraktivt boligområde med smukke bygninger i bæredygtigt træ.”


Rebslagergården

Bygherre: A. Brandelev Ejendomme Aps
Entreprenør: Anker Damgaard Paulsen Aps
Rådgiver: Rambøl A/S 
Arkitekt: William Tolstrup Arkitekter Aps,
Ole Folk Arkitekter 

Fakta

CLT anvendes til etagebyggeri mange steder i udlandet, og er også ved at vinde indpas i Danmark bl.a. på grund af produktets stærke egenskaber; CLT omtales ofte som træets svar på beton. Men det er samtidig smukt at se på og har en grøn profil.

Nærmere oplysninger:  Kommunikationsrådgiver Jytte Wolff-Sneedorff, tlf. 88511937/ [email protected]

Fakta om Bygma Gruppen
Bygma Gruppen beskæftiger ca. 2.400 medarbejdere fordelt på ca.100 forretningsenheder i hele Norden. Koncernen er den største danskejede leverandør til byggeriet, med aktiviteter inden for salg og distribution af byggematerialer til både større og mindre byggerier. Bygma Gruppen omsatte i 2018 for 7,9 mia. DKK.