Bygma vil gøre bæredygtighed til sit dna

Bygma opruster sit fokus på bæredygtighed og bæredygtigt byggeri. Koncernen har etableret en intern uddannelse og er undervejs med at opbygge et landsdækkende korps af ”bæredygtighedsambassadører”. De skal løbende uddanne Bygmas øvrige ansatte og sikre markedets bedste vejledning på området.

Efterspørgslen efter bæredygtigt byggeri vokser, og stadigt flere bygherrer har i dag bæredygtighed som et krav til byggeriet. Derfor intensiverer Bygma, den største danskejede leverandør til byggeriet, nu sit fokus på bæredygtighed for at understøtte den udvikling og sikre markedets bedste rådgivning på området.

- Bygma har i mange år haft stort fokus på bæredygtighed, men nu øger vi vores engagement markant. Vi oplever større og større efterspørgsel efter bæredygtigt byggeri, og derfor vil vi nu i førersædet og igangsætter en række initiativer, der klæder vores medarbejdere optimalt på til mødet med kunderne, siger Ellen Bach Tegen, der er markedschef for Sjælland og Fyn og bæredygtighedsansvarlig i Bygma-koncernen.

Korps af ambassadører for bæredygtighed
Fokus på uddannelse og efteruddannelse af medarbejdernes kompetencer skal sikre, at Bygma nu og i fremtiden har førertrøjen på, når det gælder viden og vejledning om bæredygtigt byggeri.

- Bæredygtighed skal være en del af Bygmas dna, og det betyder konkret, at vi har sammensat et landsdækkende korps af ”bæredygtighedsambassadører”. De gennemgår en uddannelse, der rækker ud over den obligatoriske viden, der kræves for at blive PEFC- og FSC-certificeret. Uddannelsen tager medarbejderne med på en rejse fra skovens oprindelse, over krav til certificeringer til dokumentation af det bæredygtige træ og de øvrige bæredygtige produkter, som Bygma sælger. Det giver vores medarbejderne de kompetencer, der skal til for professionelt at kunne vejlede vores kunder inden for bæredygtighed, siger Ellen Bach Tegen.

Ud over fokus på professionel vejledning, intern uddannelse og et ambassadørkorps tilbyder Bygma også sine leverandører at være med til at videreuddanne Bygmas medarbejdere i deres respektive produktkategorier.

Medarbejderne ser bæredygtighed som naturligt tema

I Bygma-forretningerne landet over har medarbejderne taget godt imod det større fokus på bæredygtighed. Det gælder eksempelvis i Bygma i Roskilde.

- Hos medarbejderne i Bygma Roskilde er bæredygtighed et helt naturligt tema og fokusområde. Bygmas ønske om uddannelse og videreudvikling af medarbejdernes kompetencer sikrer et fælles afsæt, der går hånd i hånd med medarbejdernes ønsker om at vejlede kunder og samarbejdspartnere optimalt og ud fra en bred viden om bæredygtighed, siger Jesper Nielsen, salgsdirektør i Bygma Roskilde og en af koncernens bæredygtighedsambassadør.

Bygma har i 2018 uddannet 90 medarbejdere til ”bæredygtighedsambassadører”. I 2019 ventes yderligere 150 Bygma-medarbejdere at gennemgå uddannelsen.

For yderligere information:
Ellen Bach Tegen, markedschef, Bygma Sjælland og Fyn & Bæredygtighedsansvarlig, mail: ebt@bygma.dk

Om Bygma:

Bygma Gruppen beskæftiger ca. 2.300 ansatte fordelt på mere end 100 forretningsenheder i hele Norden. Koncernen er den største danskejede leverandør til byggeriet, med aktiviteter inden for salg og distribution af byggematerialer til både større og mindre byggerier. Bygma Gruppen havde i 2017 en omsætning på ca. 7,5 mia. DKK. Bygma har et ansvar og en forpligtelse over for det samfund, vi er en del af. Gennem målrettede initiativer og indsatser ønsker vi at påtage os et socialt ansvar, der rækker længere end pålagt ved lov.

Bygma opruster sit fokus på bæredygtighed og bæredygtigt byggeri. Koncernen har etableret en intern uddannelse og er undervejs med at opbygge et landsdækkende korps af ”bæredygtighedsambassadører”. De skal løbende uddanne Bygmas øvrige ansatte og sikre markedets bedste vejledning på området.