0

Bambus er stærkere end ask, bøg og eg!

Bambusgulve

Bambus er den hurtigst voksende plante i verden og bidrager dermed positivt til CO2-regnskabet. Samtidig er materialet utrolig hårdt, hvilket gør det meget velegnet til gulve.

Plantens hurtige vækst gavner CO2-regnskabet

Bambus vokser markant hurtigere end træer. Nogle bambusarter vokser faktisk over en meter pr. døgn. Så hvor et egetræ er ca. 50 år om at vokse op, er en bambus typisk klar til at blive fældet efter 4-6 år. Den hurtige vækst bidrager positivt til CO2-regnskabet. En bambusplante frigiver nemlig ca. 35% mere ilt end almindelige træsorter, og det sker uden brug af gødning eller pesticider. Der er med andre ord tale om en rendyrket, bæredygtig produktion.

Bambus er hårdere end ask, bøg og eg

Bambus er hårdere end de traditionelle træsorter. På Brinell-skalaen (her måles hårdheden af materialets overflade) måler fyr 2,8, mens ask, bøg og eg ligger mellem 3,4 og 3,7. Bambus er helt oppe på 4,7. Altså væsentlig stærkere. Bambus er også et meget formstabilt materiale. Gulve lavet af bambus arbejder ikke så meget som andre træsorter, fordi de påvirkes langt mindre af luftfugtigheden.

Den bambus, der bruges til gulvene, hedder Mao Zhu og er ikke en af de sorter, som pandaerne har som livret.

Gulvene testet af Teknologisk Institut

Bambusgulvene fra Holse & Wibroe bliver testet af Teknologisk Institut, så produkterne er 100 % i orden.

Miljørigtig overfladebehandling

Overfladebehandlingen er både miljørigtig og af højeste kvalitet. Olierne kommer fra danske Trip Trap wood Care WOCA, som er "Dansk indeklima-mærket", og lakkerne er en UV-lak fra svenske Bona, som er kendt for bl.a. indeklimavenlige løsninger.
Kom ned i din lokale Bygma og lad os hjælpe dig med at finde fx det rette bambusgulv. Vi fører hele det store sortiment fra Holse & Wilbroe, som også indbefatter plader og lister i bambus.

Læs også om bæredygtigt byggeri