Gulve - Hvilken type gulv skal du vælge?

Det kan være svært at afgøre, præcis hvad der er den rette gulvtype, når du vil renovere hjemmet. Valget af et nyt gulv afhænger både af placering, rummets og gulvet funktion, lysindfald og sol samt hvor meget energi du vil lægge i at rengøre og pleje gulvet. Hos Bygma finder du alt i klikgulv, laminat, vinyl, parket, fliser og massive trægulve, og herunder får du tips og inspiration til at finde det bedste gulv.

Er du på udkig efter et nyt gulv, er placering og gulvets funktion oftest det rette sted at starte. Der er stor forskel på hvilken gulvtype du bør tage i betragtning mellem et køkkengulv og gulvet i en rummelig og lun dagligstue. Køkkengulvet skal kunne tåle fedt, madrester, farver fra forskellige fødevarer mens et stuegulv skal tilføre stemning, god akustik og elegance til rummet.

I nedenstående guide har vi fremhævet 5 særlige fordele ved forskellige gulvtyper, ligesom der er udarbejdet et overslag på hvad det koster at lægge et gulv af den respektive type. Prisen er et estimater der tager udgangspunkt i 50 m² gulvbelægning, hvor der allerede er etableret et bæredygtigt gulvunderlag til den respektive gulvtype samt at du selv udfører arbejde.

Gulvtype efter materiale

Gennemgang af gængse gulvbelægninger

Gulvtype efter materiale

Gennemgang af gængse gulvbelægninger

Gulvbrædder og Dalafload trægulve fra Sveden Trae

Massive trægulve og planker

Massive trægulve og plankegulve er efterhånden en sjælden luksus i moderne boliger. Her er tale om massive planker, der lægges oven på strøer, som danner grundlaget for den helt unikke fornemmelse og akustik, som et massivt trægulv tilfører en bolig. Træet har varme, og det dæmper lyden på en helt naturlig måde.

Hvis du går den eksklusive vej, skal du især være opmærksom på den træsort, du vælger til dit plankegulv. Fyr, Douglasgran, kirsebær og birk er lyse, men relativt bløde og knap så slidstærke gulvbrædder. Træsorter som bøg, ahorn, egetræ og ask er derimod hårdere, mere robuste og leverer gulvbrædder med en særlig skønhed.

Afhængig af træsorten er det tungt arbejde at lægge plankegulve. Derimod kan de slibes mange gange, olieres og lakeres for at udbedre skader eller tilføre gulvet et nyt udseende. Bambusgulve vinder også større og større indpas i hele Europa som et særdeles stærkt og miljøvenligt vlag..

Hvad er fordelene ved et massivt trægulv?

Der er mange fordele ved at vælge et massivt trægulv eller plankegulv til hjemmet. For at hjælpe dig på vej har vi fremhævet 5 af fordelene:

  • Naturlig skønhed: Massive trægulve tilbyder en tidløs æstetik med unikke træmønstre og farver, der tilføjer varme og karakter til ethvert rum.
  • Lang levetid: Med korrekt vedligeholdelse og gulvafslibning kan massive trægulve holde i årtier, hvilket gør dem til en langsigtet investering i hjemmet.
  • Mulighed for slibning: Massive trægulve kan slibes og genbehandles mange gange, hvilket forlænger deres levetid og giver mulighed for at opdatere udseendet.
  • Miljøvenlig: Trægulve er et miljøvenligt valg, da træ både er en fornybar ressource fra ansvarlige skovbrugsmetoder, og træet kan genanvendes i f.eks. produktion af MDF plader.
  • Forbedret indeklima: Trægulve afgiver ingen skadelige kemikalier og kan hjælpe med at regulere luftfugtigheden, hvilket skaber et sundere indeklima.

Hvad koster et massivt trægulv?

Mange forhold har indflydelse på prisen for et massivt trægulv. I overslaget herunder, tages udgangspunkt i at lokalet er kvadratisk, nemt at opmåle og med god udnyttelse af træet. Plankerne er at ubehandlet gran af god tykkelse for at give et stabilt og langtidsholdbart trægulv.

Der antages af undergulvet, herunder strøer og isolering, er etableret på forhånd og at der udelukkende er brug for træ og gulvlister, ligesom du selv monterer gulvet.

Et massivt trægulv på 50m² af 25-28 mm planker af massiv douglas gran af høj kvalitet koster i omegnen af 30.000,- kr i træ alene. Ved lavere tykkelser og dårligere sorteringer, kan prisen reduceres mærkbart.

Ønsker du et mere nøjagtig estimat på massive planker til netop dit trægulv, anbefaler vi at du kontakter din lokale Bygma.



Billige parketgulve i egetræ hos Bygma

Parketgulv

Massive trægulve er ikke altid det bedste valg, selvom du går efter et flot udseende og komforten af træ. Parketgulve er et populært og ofte mærkbart billigere alternativ, som består af flere lag træ, hvor det øverste lag er ægte træ.

I modsætning til laminatgulve betyder det øverste lag af ægte træ, at gulvet bevarer fornemmelsen, du kender fra de klassiske og eksklusive plankegulve. Det bevarer et naturligt flot og lunt udtryk, har en markant lavere vægt, er lettere at lægge og føles også bedre at gå på end mange andre gulvtyper.

Parket er stadig anerkendt som en af de bedste gulvtyper, når det skal være eksklusivt og samtidig være muligt at slibe og pleje gulvet, som du kender fra trægulve. Vælger du parketgulv, skal du dog stadig være opmærksom på, at det er sårbart og derfor ikke velegnet til f.eks. køkken, bryggers, entre eller børneværelser.

Hvilke fordele er der ved et parketgulv?

Parketgulve er utrolig behagelige og et elegant valg til boligens storrum, herunder stuer og soveværelser, hvor æstetik og komfort har højeste prioritet.

  • Ægte træoverflade: Det øverste lag af et parketgulv er af ægte træ, hvilket giver en naturlig og autentisk følelse, som mange andre gulvtyper ikke kan matche.
  • Æstetisk appel: Parket tilbyder en tidløs og elegant æstetik med unikke træmønstre og farver, hvor især sildeben igen er blevet meget udbredt.
  • Mulighed for slibning: Parketgulve kan slibes og genbehandles flere gange, hvilket forlænger deres levetid og giver mulighed for at give dem et friskt nyt udseende.
  • Komfort: Træets overflade er behagelig at gå på og har en naturlig varme, der gør dem mere komfortable end nogle hårde typer laminat, fliser og microcement.
  • Let montering: Parketgulve er lettere at lægge end massive trægulve, hvilket gør dem til et praktisk valg for både professionelle og gør-det-selv-entusiaster.

Hvad koster et parketgulv?

Et massivt trægulv er både sårbart, svært at lægge og har en høj pris. Derfor er det oplagt at vælge parket, i det du stadig bevarer et øvre lag i elegant træ. Også her har gulvets areal og indretning stor betydning for mængden af spil, ligesom træsort, mønster og kvalitet har stor betydning.

Der antages af undergulvet, herunder strøer og isolering, er etableret på forhånd og at der udelukkende er brug for parketgulv og lister.

Et parketgulv med overflade i ask eller eg i god kvalitet på 50m², der er mere hårdfør end det massive trægulv i Douglas gran, skal du forventes koster i omegnen af ca. 30.000,-. 

Ønsker du en mere konkret pris på parket, udregnet til netop dit gulv, anbefaler vi at du kontakter din lokale Bygma.



Laminat er let at montere som klikgulv

Laminatgulv

Parketgulvets overflade og konstruktion er primært baseret på træ. Det betyder, at gulve har mange af de samme sårbarheder som traditionelle og massive trægulve. Drømmer du om træets elegance og nuancerede overflader, men ønsker du en mere hårdfør og rengøringsvenlig overflade, er et laminatgulv det mest oplagte valg. Vær meget opmærksom på, at der er kæmpe forskel på særligt slidlag, ergonomi og samlingskvaliteten af de forskellige typer laminat.

Et laminatgulv er opbygget af flere lag, som typisk omfatter et hårdført slidlag til beskyttelse af den flotte overflade, et dekorativt lag, der afspejler træsortens nuancer og udtryk, samt en kerne, der ofte er fremstillet af HDF, hvilket giver laminatplanken tyngde, holdbarhed og tykkelse. Alle lag samles under højt tryk og varme. Efterfølgende skæres det ud i de planker, du kender som et laminatgulv. 

 

Hvilke fordele er der ved et laminatgulv?

Laminatgulvet er den mest udbredte gulvbelægning i både privat og professionelt byggeri og har et utal af fordele over både parket og plankegulve. Her er bare 5 udvalgte fordele, som er vigtige, når du skal vælge gulvtype.

  • Høj slidstyrke: Laminatgulve fra producenter som Pergo, BerryAlloc og Haro er kendt for deres ekstra holdbare slidlag, der modstår ridser og slitage i både professionelt og privat byggeri.
  • Nem vedligeholdelse: Gulvet kræver minimal vedligeholdelse og er let at rengøre, hvilket gør det ideelt til både erhverv, lejeboliger og private hjem.
  • Autentisk udseende: Pergo, BerryAlloc og Haro tilbyder laminatgulve med realistiske trælook, der giver et naturligt og elegant udseende på niveau med parket.
  • Vandresistens: Hvis gulvet samles og lægges korrekt samt er af god kvalitet, er et laminatgulv vandresistent, hvilket gør det velegnet til køkkener, badeværelser og andre fugtige områder.
  • Enkel installation: Laminatgulv kendes også tit under betegnelsen klikgulv, der gør præcise samlinger og gulvlægning nem og sikrer et flot udseende.

Hvad koster et laminatgulv?

Hvis du vurderer, at parketgulvet er for sårbart, tilbyder laminatgulvet både et æstetisk, praktisk og mere økonomisk valg, hvor overfladen kan være enormt hårdfør. Prisen kan variere meget, og vi fraråder de helt billige laminatgulve, der findes på markedet - hold i stedet øje med gode tilbud på Pergo, Haro eller BerryAlloc: Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked om tilbud på Laminatgulv.

I overslaget antages af undergulvet, herunder strøer og isolering, er etableret på forhånd og at der udelukkende er brug for laminat fra enten Pergo, haro eller Berry Alloc og gulvlister.

Materialerne til et billigt laminatgulv - f.eks. et gedigent Pergo på tilbud - på 50m², ligger på ca. 10.000,- Kr., mens det bedste og mest slidstærke laminatgulv fra f.eks. BerryAlloc godt kan løbe op i ca. 20.000,- Kr.  

Ønsker du en mere konkret pris på parket, udregnet til netop dit gulv, anbefaler vi at du kontakter din lokale Bygma.



Vinylgulv med flot trælook

Vinylgulv

Trods hårdført slidlag og både kerne og underside, der gør laminat ekstra ergonomisk, kan laminatgulv føles hårde, ligesom de er sårbare over for høj luftfugtighed. Laminatgulvets dekorative lag, undersiden og kernen optager fugt. I fugtige omgivelser udvider laminat sig, så gulvet buler og de sammenpressede skiller ad.

Derfor er vinylgulve også den bedste type gulv, hvis det skal bruges i fugtige omgivelser, som f.eks. bryggers, køkken, badeværelse eller kælder. I dag er overfladen og det visuelle udtryk af et vinyl klikgulv fuldt ud på niveau med et laminatgulv, fordi der er lagt enormt meget arbejde i at designe og forarbejde vinylplankerne, så de har struktur og nuancer som ægte træ.

Slutteligt har vinylgulve en væsentlig kæmpe fordel over andre gulvtyper: Det er enormt behageligt at gå på.

Hvilke fordele er der ved et vinylgulv?

Efter de er lagt, er moderne vinylgulve fra Timberman, Moland og Pergo svære at adskille fra de meget populære laminatgulve. Producenternes fokus på at skabe elegant vinyl og LVT har løftet vinylplanken til et niveau, hvor det er svært at begrænse fordelene ved et vinylgulv til 5 udvalgte emner:

  • Vandafvisende: Er det lagt og samlet korrekt, er vinylgulvet fuldstændig vandafvisende, hvilket gør det ideelt til badeværelser, køkkener og andre fugtige områder, hvor fliser kan være hårde og uhensigtsmæssige.
  • Bløde og komfortable: Et vinylgulv tilbyder en blødere og mere komfortabel overflade at gå på sammenlignet med hårde gulvtyper som fliser og træ.
  • Støjdæmpende: Vinylgulve har naturlige støjdæmpende egenskaber, hvilket reducerer trinstøj og skaber et mere roligt hjemmemiljø, men bidrager også meget til lyddæmpning i kontorer.
  • Nem vedligeholdelse: De er lette at rengøre og kræver minimal vedligeholdelse, hvilket gør dem perfekte til travle husholdninger.
  • Holdbarhed: Vinylgulve er meget slidstærke og modstandsdygtige over for ridser, pletter og daglig slitage, hvilket sikrer lang levetid.

Hvad koster et vinylgulv?

Skal du lægge gulve i fugtige omgivelser, kan vinylgulve være en oplagt mulighed, ligesom de er enormt behagelige for børn at lege på. I dag er de bedste laminatgulve dog også så lækre, at de sagtens kan erstatte laminat i f.eks. stuen eller køkken-alrum og bevare æstetikken.

I overslaget antages af undergulvet, herunder strøer og isolering, er etableret på forhånd og at der udelukkende er brug for vinylplankerne og lister.

Materialerne til et godt vinylgulv som Moland Bastion, med en areal på ca. 50m² kan på tilbud komme ned på omkring 10.000,- kr, mens du generelt skal forvente at et flot og slidstærk vinylgulv koster ca. 18-20.000,- kroner. 

Ønsker du et mere konkret tilbud på vinylgulv, udregnet til netop dit gulv, anbefaler vi at du kontakter din lokale Bygma.



Udstilling med gulvfliser

Flisegulv

Hvis du kigger på vinylgulv, er det ofte for at få et hårdført og rengøringsvenligt gulv i køkken, entre, bryggers eller badeværelse. Her er et flisegulv også et populært og udbredt valg, dels fordi fliser er særdeles hårdføre over for skidt, men også fordi de har en naturlig modstandsevne over for fugt og vand.

Udover at benytte keramiske fliser, kan du i forbindelse med et flisegulv også overveje at bruge vinylfliser. De keramiske fliser kræver mere og grundigere arbejde samt overvejelser og målinger forbundet med gulvets vægt og hældning.

Vær desuden opmærksom på rummets størrelse. Store gulvfliser kan hjælpe med at få et lille bryggers til at føles større, ligesom små gulvklinker kan bruges til en flot bord eller til at give flisegulvet nuancering og detaljer. Når du køber fliser til gulvet, er det vigtigt, at du er opmærksom på flisens slidstyrke, hvor vi anbefaler slidstyrke 3 eller 4 afhængig af, hvilket rum flisen skal bruges i.

Hvilke fordele er der ved et flisegulv?

Fliser er hårdføre, kan være ekstremt flotte, og når først de er lagt, er et flisegulv nærmest uforgængeligt. Det er måske mere krævende at lægge et flisegulv, men der er mange fordele ved det:

  • Høj slidstyrke: Gulvfliser er enormt slidstærke og modstandsdygtige over for ridser, hvilket gør dem ideelle til områder som bryggers, entre og køkken, hvor slidtage er udfordrende.
  • Tåler vand og fugt: Fliser har en naturlig modstandsevne over for vand og fugt, hvilket gør dem perfekte til badeværelser, køkkener og bryggers.
  • Nem vedligeholdelse: Et flisegulv er let at rengøre og tåler også rengøringsmidler, som ellers ville efterlade mærker i trægulve og vinyl.
  • Varmebestandighed: Keramiske fliser bages ved høje temperaturer og kan derfor modstå meget høje temperaturer. Det gør fliser til den bedste gulvtype i f.eks. køkken eller tæt på ildsteder.
  • Æstetik: Fliser fås i mange forskellige designs, farver og størrelser, hvilket giver mulighed for at skabe unikke og personlige gulvdesigns.

Hvad koster et nyt flisegulv?

Ligesom med gulve af vinyl eller laminat, kan prisen på et flisegulv variere meget, afhængig af dine krav til slidstyrke, udseende og hvor det skal bruges.

Tag udgangspunkt i at en god flise med slidstyrke klasse 4 koster i omegnen af 500-600,- kr. per m². Prisen kan dog sagtens komme helt op på 1.000,- til 1.500,- for gulvfliser med slidstyrke 5, der er designet til kontorer og butikker.

Antaget af du allerede har etableret undergulvet, lægter, strøer, isolering og gulvvarme, samt evt. vådrrumssikring, skal du derfor forvente, at 50 m² flisegulv starter i omegnen af 30.000,- kr inkl. fliseklæb og fugemasse. Det er dog de færreste, der har et badeværelsesgulv, køkkengulv eller bryggersgulv, der har brug for mere end 25 m² gulvfliser, derfor kan du tage udgangspunkt i at gulvfliserne vil koste under 15.000,-

I din lokale Bygma kan du også få råd og vejledning, samt hjælp til at finde en mere konkret pris, til udregning af dit flisegulv til badeværelse, bryggers eler køkken. 



Badeværelse med microcementgulv og fliser

Microcementgulv

Microcementgulve består af et tyndt lag cementbaseret materiale, der hældes ud på eksisterende overflader som beton, fliser eller træ. Denne konstruktion gør det muligt at skabe en sømløs og glat overflade uden behov for at fjerne det gamle gulv.

Microcementgulve er blevet populære, fordi de kan være en billig gulvtype, der udnytter cementens slidstyrke og modstandsdygtighed over for fugt og pletter. Det gør, at microcement i dag ses mange steder som køkkengulve, i bryggers og som gulv i kælderrum.

Fordi der kan tilføres farve til cement, får du også muligheden for at tilpasse gulvet til resten af boligens indretning. Det gør, at gulvet får en unik farve og tekstur, som i mange tilfælde tilføjer et flot og elegant look til boligen uden at sprænge budgettet.

Hvilke fordele er der ved et microcementgulv?

Uagtet de umiddelbare fordele skal du i særdeleshed være opmærksom på en betydelig ulempe, hvis du lægger microcementgulv oven på andre gulvtyper: Microcementgulvet bliver meget besværligt at fjerne og udskifte og bør derfor laves meget grundigt og med tanke på et gulv, der skal holde i over 25 år.

  • Fra råt til elegant look: Microcementgulve kan både give et moderne, råt og industrielt look, men også tilføres overflade behandling og blive blank som fliser.
  • Kan lægges på eksisterende gulve: Du kan lægge microcement direkte på de fleste eksisterende gulvtyper.
  • Nem rengøring og vedligeholdelse: Når det er korrekt imprægneret, er et microcementgulv nemt at rengøre og vedligeholde, hvilket gør det praktisk for travle husholdninger.
  • Høj slidstyrke: Et microcementgulv er særdeles slidstærkt og modstandsdygtigt over for daglig slitage - brudstyrken afhænger dog meget af underlag, tykkelse og arbejdets udførelse.
  • Økonomisk fordelagtigt: Microcement kan være en billig gulvtype med høj slidstyrke, som har gjort det utrolig populært i de seneste år.

Hvad koster et microcementgulv?

Selvom microcement kan være en billig måde til etablering af et glat gulv, f.eks. oven på gammelt terrasso eller fliser, skal du sætte dig godt ind i processen. Brug desuden god tid til at sikre, at underlaget er tæt og plant.

Antaget at underlaget er 100% klar til at bære microcementen, kan et billigt og råt microcement etableret fra laveste pris ca. 400-450 m² inkl. traditionelt imprægnering af overfladen.

Et microcementgulv kan både tilføres nuancerede farver, glimmer, blank overflade og andre detaljer, der alle øger prisen på den endelige løsning, men også løfter gulvbelægningen fra den rå microcement til et elegant gulvbelægning.

Du finder komponenterne til microcement under murerartikler.

Gulvtype efter værelse og funktion

Vælg en gulvbelægning der matcher

Gulvtype efter værelse og funktion

Vælg en gulvbelægning der matcher

Pergo Laminatgulv til børenværelse

 

Hvilken type gulv er god til børneværelset?

I børneværelset skal møbler og gulvet kunne tåle at blive brugt. Gulvet i dit børneværelse bliver udsat for stort set alt, så det skal være hårdfør og rengøringsvenligt, men især også behageligt.

Kig på følgende gulvtyper, når du skal vælge gulv til børneværelse:

  • Vinylgulv: Udover at være slidstærkt, modstandsdygtigt overfor vand samt rengøringsvenligt har vinylgulvet en kæmpe fordel over andre gulvtyper: Oerfladen er blødere og mere komfortabel når der leges på gulvet.
  • Laminatgulv: Laminatgulvets overfladebehandling gør, at det også kan tåle utrolig meget. Samtidig er det også rengøringsvenligt og kan i stort omfang også tåle fugt og vand. Især til større børn, der ikke behøver vinylens komfort, er et laminatgulv et slidstærk og godt valg.



Bryggersgulv med laminat

Hvilken gulvtype er god i et bryggers?

Bryggerset er det sted i boligen, der udsættes for de mest vekslende vilkår og hård slidtage. Det kan blive udsat for alt fra høje varmegrader fra fyr til stærke vibrationer fra vaskemaskine samt en stor mængde trafik med snavsede sko og støvler. Der skal slidstærke overflader til!

Start med følgende gulvtyper til gulvet i bryggerst

  • Flisegulv: Hårdføre fliser med slidstyrke 4 eller 5, der er lagt plan og jævnt, giver et flot og enormt rengøringsvenligt bryggersgulv. Vær omhyggelig med at vådrumssikre bryggersgulvet samt etablere hældning mod eventuelt afløb. 
  • Vinylgulv: Du kan både overveje det traditionelle vinyl klikgulv, som f.eks. Moland Bastion, eller kigge på vinylfliser. Begge er særdeles modstandsdygtige over fugt, vand, snavs og er lette at rengøre - brug dog fliser, hvis dit fyr afgiver meget varme.



Entregulv med fliser

Hvilken gulvtype er god til entreen?

Hvilken type entregulv du skal vælge, afhænger meget af, om entreen er det primære sted både gæster og husets beboer går ind. Oftest er det hensigtsmæssigt at vælge en slidstærk og rengøringsvenlig gulvbelægning i entreen, så det modstår alle sæsoner, snavs, grus og sågar vejsalt.

Start med følgende gulvtyper, når du overvejer nyt entregulv:

  • Vinylgulv: Kombineret med en god stor dørmåtte er vinylgulvet et let og oplagt udgangspunkt. Den slidstærke overflade, lette rengøring og modstandsdygtigheden overfor vand gør vinyl oplagt. Prøv at kigge på Moland Bastion eller Timberman Novego.
  • Flisegulv: Store gulvfliser i entreen får rummet til at forekommet stor og rummelig. Vælger du gulvfliser med slidstyrke 4, får du et flisegulv i entreen, der tåler alt hvad gæster, børn og husdyr kan tage med ind.



Kældergulv med vinyl der ligner træ

Hvilket belægning er god som kældergulv?

Kælderen kan have mange funktioner. Fra opbevaring til hobbyrum, værksted og sågar badeværelse eller vaskerum Derfor er det svært at generalisere, men tag udgangspunkt i en gulvtype, der passer til indeklimaet og funktionen i kælderen: Vinyl, fliser og microcement er et godt udgangspunkt.

Start med følgende gulvtyper, når du skal lægge kældergulv

  • Fliser og Microcement: Uanset om kælderen bruges til opbevaring, hobbyrum, værksted eller til bad- og vaskeri, så er fliser og microcement perfekt valg, der tåler de fugtige omgivelser og den hårde slid. Med fliser og microcement får du også et gulv, der kan modstå eventuel oversvømmelse og vandskade.
  • Vinylgulv: Vil du etablere hobbyrum eller hyggerum til hele familiens, får du brug for et behageligt gulv, der samtidig er nemt at holde rent og tåler det lidt hårdere indeklima i kælderen. Et godt og vellagt vinylgulv, kan sagtens ligne og føles som et flot laminat- eller parketgulv.



Køkkengulv fra BerryAlloc

Hvilken gulvtype skal du vælge til et køkkengulv?

Køkkenet er både udsat for meget snavs, madrester, spildte vædsker, tunge hvidevarer, meget trafik og ofte høje temperaturer fra ovnen. Det stiller højde krav til gulvets holdbarhed, rengøringsvenlighed og tolerance overfor meget vekslende temperaturer.

Start med følgende gulvtyper, når du skal lægge køkkengulv

  • Fliser og microcement: Et køkkengulv med slidstærke fliser  eller microcement er særdeles hårdfør og resistent overfor alt hvad køkkenet tilbyder. Den væsentligste udfordring er tit at de er knap så behagelige som vinyl eller laminat.
  • Vinyl- og laminatgulv: Et vinylgulv eller et godt laminatgulv tilbyder langt større komfort, og tåler også køkkenets vilkår og udfordringer. Vinylgulve betragtes dog som en mere resistente og praktiske i køkkener.



Timberman Novego Kontorgulv

Hvilken gulvtype skal du vælge til hjemmekontoret?

Ikke alle har deres eget værelse eller hjørnet til et hjemmekontor. Er du alligevel så heldig, ved du også at indretning og komfort har betydning for dit fokus. Særligt akustik og komfort bliver hurtig vigtig, når du tilbringer mange timer på kontoret.

Tag udgangspunkt i følgende, når du kigger på kontorgulv

  • Vinylgulv: Med overfladestruktur og nuancer som et elegant trægulv, er et Timberman Novego vinylgulv et fantastisk flot valg til hjemmekontoret. Det er behageligt at stå på, tåler kontorstolen og dæmper også lyden i rummet.
  • Parketgulv: Afhængig af underlaget og varianten, får laminatgulvet lyden til at reflektere i dit kontor - det bliver trættende. Et akustisk venligere parketgulv er også behagelig at stå på samt et mere eksklusivt alternativ til dig, der har klienter eller kollegaer.



Lyst BerryAlloc laminatgulv i soveværelse

Hvilken gulvtype skal du vælge til soveværelse?

Soveværelset handler i høj grad om den rette æstetik, komfort og stemning, der understøtter hvile. Mulighederne er næsten uendelige....Gulvet kan være et eksklusivt og behageligt parketgulv, som et flot, rengøringsvenligt og lyddæmpende vinylgulv.

Vi foreslår du kigger på følgende gulvtyper til soveværelset:

  • Vinylgulv: Når du står ud om morgenen, vil vinylgulvet være behagelig og imødekommende. Samtidig bidraget vinylen til lyddæmpning og er nem at rengøre, så du kan nyde mange timers søvn i et rum uden støv og pollen.
  • Parket- og laminatgulv: Parketgulvet er mere sårbart overfor mærker fra en tung seng, sengeborde og garderobeskabe end et laminatgulv. Tænk dog på, at laminat kan virke hårdere at gå påvirke rummets akustik.



Lyst Pergo spisestuegulv i forlængelse af køkken

Hvilken gulvtype skal du vælge til spisestuen?

Meget lig køkkenet, er spisestuen også tit udsat for mange forskellige belastninger: Spildte drikkevarer, madvarer, stole der rykkes ind og ud samt de mange aktiviteter, som spisestuegulvet skal tåle udover dagens samlinger. Børne laver krea, bageri, ad-hoc hjemmekontor og lektielæsning.

Når du indretter spisestuen, foreslår vi du starter med

  • Vinylgulv: Som perfekt match til køkkenet, er vinylgulvet slidstærkt, behageligt og rengøringsvenligt, så det kan tåle alt hvad du udsætter spisestuegulvet for - og så findes vinylgulve i elegant trælook, sildeben og fliselook.
  • Laminatgulv: Ligger spisestuen op af stue og opholdsrum, er det oplagt at benytte dig at et flot og hårdfør laminatgulv. Skab ro og helhed mellem rummene, og vær tryg ved at laminat tåler tabt bestik og spildte drikkevarer.



Flot Moland parketgulv til stue med brændeovn

Hvilken gulvtype passer som stuegulv?

Hvem opholder sig mest i stuen? Er der adgang til terrasse og udearealer og hvad er jeres vaner? Trægulve og sildebensparket kan gøre en stue eksklusiv, varm og rummelig, mens et laminatgulv gør stuegulvet mindre sårbart.

Til stuen kan du starte med følgende gulvtyper

  • Parketgulv: Parketgulvet tilføjer enhver stue en behagelig overflade med en eksklusiv fornemmelse og rolig akustik. Parket er dog generelt sårbar overfor spildte drikkevarer, fugt og slidtage for hårdfør brug - eller lad dig inspirere af det hårdføre Moland Super Eg
  • Laminatgulv: Med en mere hårdfør overflade, er laminatgulve kombineret med tæpper et rigtig godt valg. Tæpperne dæmmer op om hård akustik, mens laminat klikgulve er nemme at lægge i en stor stue.

Gulvtype efter mærke

Når du foretrækker en bestemt producent

Gulvtype efter mærke

Hvilke fordele har de forskellige producenter?

Pergo gulve

Pergo gulve

Pergo er et af de førende og mest populære mærker inden for laminat- og vinylgulve til både private boliger og erhverv. Pergo har været pioner inden for laminatgulve, gjort gulvlægning markant lettere med deres klik-system og har siden udviklet produkter, der kombinerer æstetik med funktionalitet.

Kendetegnene for Pergo gulve inkluderer deres patenterede klik-system, hvorfor Pergo i en lang årrække også var synonymt med klikgulv. Et klikgulv gør montering, tilpasning og gulvlægning enkel og præcis.

Uanset om du vælger laminat- eller vinylgulv fra Pergo, får du særdeles holdbare overflader, der modstår ridser, pletter og fugt. Derudover kan du finde inspiration til indretningen med Pergos brede udvalg af realistiske træ- og stenmønstre, der gør det let at tilpasse gulvet til resten af din bolig.

BerryAlloc Gulve

BerryAlloc gulve

BerryAlloc er et anerkendt varemærke inden for laminat- og vinylgulve, kendt for sin kombination af æstetik, innovation og holdbarhed. I lighed med Pergo får du også nem installation og montering med BerryAlloc, der også har et patenteret klik-system.

Særligt kendetegnende for BerryAlloc er deres unikke High Pressure Laminate (HPL) teknologi, som giver ekstra styrke og modstandsdygtighed mod ridser og stød. Kombineret med gulve, der har Hydro+, tilbyder BerryAlloc laminatgulve, der er i særklasse, når det gælder både slid og fugt, uden at gå på kompromis med et flot udseende.

Som udgangspunkt er BerryAlloc blandt de absolut bedste laminatgulve til både erhverv og privat brug, hvorfor du også finder et stort udvalg på Bygma.dk.



Holse og Wibroe bambusgulv

Holse og Wibroe gulve

Holse og Wibroe er et eksklusivt varemærke inden for gulvindustrien, kendt for deres håndlavede trægulve af Højeste kvalitet. I Bygmas udvalg finder du desuden Holse og Wibroes bambusgulve og bambus terrassebrædder, der er særdeles hårdføre og har en eksklusiv finish.

Når du køber Holse og Wibroe, kan du være sikker på at få gulve, der er fremstillet af nøje udvalgte træsorter og fremstillet med traditionelle håndværksteknikker. På den måde er du sikker på at få et gulv med et unikt og naturligt æstetisk udtryk og en holdbarhed, der er blandt det bedste på markedet.

Brugen af bambus til gulve og terrassebrædder taler også for, at Holse og Wibroe har et unikt fokus på miljøvenlige byggematerialer, hvorfor du hverken går på kompromis med miljø, holdbarhed eller elegant indretning, når du vælger Holse og Wibroe.

Timberman Novego vinylgulv

Timberman gulve

Hos Bygma finder du også Timberman, et af de mest anerkendte mærker inden for gulvløsninger, som er kendt for at levere træ-, vinyl- og korkgulve.

Deres sortiment omfatter et bredt udvalg af materialer og stilarter, hvilket gør Timberman til et ideelt valg, når du søger inspiration til dit nye gulv. Uanset om du foretrækker ægte Timberman trægulv, Novego vinyl eller Wicanders korkgulv, kan du finde inspiration i din lokale Bygma eller på Bygma.dk.

På Bygma.dk fremhæver vi i særdeleshed Timberman Novego vinylgulve som en serie af særligt flotte, rengøringsvenlige og slidstærke gulvbelægninger. Især Novego Sildeben har vundet popularitet, fordi det kombinerer ønsket om det elegante sildebensmønster med slidstyrke, så det matcher familieliv med ønsket om elegance.



Moland Gulv

Moland gulve

Hos Bygma finder du også Moland, et af mange udbredte og kendte mærker blandt gulvlæggere, som er kendt for både at levere parket-, laminat- og vinylgulve i absolut topkvalitet.

Netop bredden i deres sortiment og materialeudvalg gør Moland til et oplagt sted at søge inspiration til dit nye gulv. Modsat mange andre gulvmærker leverer Moland gulvløsninger, uanset om du foretrækker ægte træ, laminat eller vinyl - og der er hele tiden fokus på sikre, at overfladen der fremhæver træets struktur og udtryk, også som vinylgulv.

Derudover er både miljøvenlig produktion og æstetik to af Molands største kendetegn. Moland gulve er også kendt for nem installation og vedligeholdelse, hvilket gør dem til et populært valg for både private og erhvervskunder.

Haro gulve hos Bygma

Haro gulve

Haro er et førende tysk varemærke inden for gulvindustrien, kendt for sin fremragende kvalitet og innovative løsninger. Kendetegnene for Haro inkluderer deres brede udvalg af trægulve, laminatgulve og parket, alle fremstillet med tysk præcision og omhu.

Haro er i særdeleshed kendt for deres fokus på kombinationen af miljøvenlige produktionsmetoder og brug af certificeret træ, samt deres Haro Room Visualizer, hvor du kan se deres gulve ud fra billeder, du tager af din egen bolig.

Ligesom de øvrige leverandører får du gulve udarbejdet efter tyske kvalitetsprincipper, der kombinerer nem montering, holdbarhed og hårdføre overflader. Haro gulve er udbredte og populære hos både professionelle gulvlæggere og krævende privatkunder.



Dalafloda trægulve

Dalafloda gulve

DalaFloda er et gulvmærke under Sveden Trä, der udmærker sig ved at levere eksklusive og massive trægulve, som ikke kun er behagelige at gå på, men også en fryd for øjet med deres åretegninger og smukke farver. Gulvene skaber en naturlig og varm følelse i rummet.

DalaFloda har alt fra klassiske gulve til de mere moderne træsorter, hvor træet er nøje udvalgt fra svensk skovbrug og omhyggeligt behandlet efter gamle traditioner, hvilket gør DalaFlodas trægulve til et eksklusivt produkt.

Som privatkunde kan du købe udvalgte serier af DalaFloda-gulve direkte på Bygma.dk. Har du særlige ønsker i forbindelse med køb af massive trægulve, kan du med fordel kontakte din lokale Bygma.

Tarkett parketgulve og trægulve

Tarkett gulve

Med rødder i både Sverige og Tyskland har Tarkett fremstillet gulve og gulvtæpper i mere end 100 år, hvilket oprindeligt blev indledt med produktion af massiv stavparket af eg og bøg.

I dag er Tarkett et globalt anerkendt varemærke inden for gulvindustrien, der fremstiller alt fra massive trægulve til LVT og linoleum.

Fordi Tarkett fører en så massiv palette af gulvbelægninger, kan du altid finde belægninger, der passer: Uanset om det er linoleum til erhverv og institutioner eller laminatgulve med høj slidstyrke, kan du være sikker på, at Tarkett er leveringsdygtig.

Når du tænker på gulvvarme

Hvad skal du være opmærksom på

Når du tænker på gulvvarme

Hvad skal du være opmærksom på

Gulvvarmeplader fra Novopan

Gulvvarme til et godt indeklima

Gulvvarme er blevet en stadig mere populært investering i danske hjemi. I modsætning til traditionelle radiatorer undgår du kolde områder ved at lægge gulvvarme.

Det betyder en mærkbar højere komfort, men også en ganske positiv ændring på varmeregnskabet - hvis gulvarmen, isoleringen og gulvet ellers er lagt korrekt og med de rette materaler.

Der er stor forskel på varmeledningsevnen af gulve

Når du kigger på gulve i forbindelse med gulvvarme, er der vigtigt at være opmærksom på, hvordan og hvor godt gulvet fungerer med gulvvarmen. Selvom mange gulvtyper er kompatible med gulvvarme, er det ikke ensbetydende med, at du får den bedste udnyttelse af energien.

Hvilke gulve er gode til gulvvarme?

Nogle gulvtyper leder varme bedre end andre. Keramiske fliser og sten er blandt de bedste materialer til gulvvarme, da de har høj varmeledningsevne, hvilket betyder, at de hurtigt optager og fordeler varmen. Fliser trækker sig heller ikke sammen i kolde betingelser, eller udvider sig under opvarmning. Det gør organiske materialer som træ og vinyl derimod.

Netop fordi materialer arbejder under forskellige temperaturer, er det også vigtigt, at du kontrollerer at det laminat-, vinyl- eller parketgulv du påtænker at købe er godkendt til gulvvarme. Derudover skal du være opmærksom på, at selvom gulvet er godkendt til gulvvarme, kan der være begrænsninger for, hvor varmt gulvet må blive. Ved tvivl eller spørgsmål anbefaler vi, at du altid spørger i din lokale Bygma.

Novopan, Fermacell og Jackon gulvvarmeplader

Hos Bygma kan du købe løsninger til gulvvarmeplader og gulvvarmeslanger fra både Kronospan (Novopan), Fermacell og BEWI Jackon. Fælles for deres produkt er, at de købes som elementer der gør det så let som muligt at anlægge gulvvarmen og samtidig sikre en hurtig og effektiv varmefordeling

Husk at isolere underdækket

Netop fordi forskellige gulvbelægninger har meget forskellig varmeledningsevne, er det vigtig at være opmærksom på korrekt isolering mellem fundament og gulvvarmeplaerne. Korrekt udført isolering sikrer, at varmen fra rør og fordelingesplader fordeles i gulvet og ikke påvirkes af det langt koldere undergulv.

Spørgsmål til valg af gulvtype

Find svar til ofte stillede spørgsmål

Spørgsmål til valg af gulvtype

Find svar til ofte stillede spørgsmål

Hvad er klikgulv?

Klikgulv er en fælles betegnelse for gulvbelægninger, der kan monteres uden brug af lim eller søm. Klikgulve benytter i stedet specielt klik-system, hvor de enkelte gulvplanker først klikkes sammen og herefter holder sig ved hjælp af en effektiv låsemekanisme. Klikgulv mekanismen er i dag den mest udbredte løsning til montering af laminatgulve, vinylgulve og parketgulve.

Kan jeg kombinere klikgulve?

Kliksystemet på gulve er forskelligt fra mærke til mærke. Derfor kan du ikke klikke og låse et klikgulv fra Pergo med et fra BerryAlloc eller Moland. Du kan dog kombinere klikgulve fra samme producent, hvis de benytter samme kliksystem. Støder to forskellige klikgulve op mod hinanden, skal de samles med en overgangsprofil.

Hvad er laminatgulv?

Et laminatgulv består af gulvplanker opbygget af flere lag, typisk fire eller flere, afhængig af producent, variant og brug. Det øverste lag er et hårdført slidlag til beskyttelse af det dekorative lag. Det dekorative lag er en fin plade af den pågældende træsort, der afspejler de nuancer og det udtryk, som du har valgt. Herunder er en kerne, ofte af sammenpressede træfibre, der giver planken tykkelse, tyngde og styrke. Det sidste lag er undersiden, der bidrager til, at laminatgulvet ligger stabilt og på nogle varianter forbedrer komfort og lyddæmpning.

Hvordan vasker man laminatgulv?

Laminatgulve er særdeles nemme at holde rene og flotte, blot du følger nogle helt simple regler: Til daglig vasker du gulvet ved først at støvsuge det og derefter bruge en fugtig mikrofiberklud uden sæbe eller andre former for rengøringsmiddel. Til almindelig rengøring kræver laminatgulve ikke, at du udfører omfattende gulvvask, bruger damprenser eller rengøringsmidler. Du kan læse mere om vask og rengøring af laminatgulv i Pergos guider, hvor du får vejledning i at fjerne striber og pletter.

Hvad er forskellen på laminatgulv og parketgulv?

Den største og mest markante forskel på laminatgulv og parketgulv af typen lamelparket er, at parketgulve har et toplag af massiv træ. Det betyder, at du kan slibe og behandle parketgulve i løbet af den tid, du har det liggende, men også at toplaget på parketgulv er mere sårbart end laminatgulv. Laminatgulve er lavet af flere tynde lag, hvor det øverste er et hårdført slidlag, der ikke kan slibes og olieres.

Hvad er vinylgulv?

Et vinylgulv er en rengøringsvenlig og slidstærk gulvbelægning, der kan tilføres struktur og udseende, der i dag er så flot og avanceret, at det minder om træ- og laminatgulve. Vinylgulvet er typisk opbygget af fire eller fem lag, med et slidlag, et dekorativt lag med mønster og struktur, et vinyllag og et hårdt lag, der kan være lavet af vand- og fugtresistent komposit.

Hvad er LVT gulv?

Et LVT-gulv er en moderne betegnelse for vinylgulve, der er udformet som gulvplanker ligesom laminatgulv eller som kvadratiske fliser. Begrebet blev oprindeligt indført for at synliggøre forskellen på de traditionelle "gamle" vinylgulve, der var ruller af vinyl, og de moderne vinylgulve, der minder meget om laminat- og klikgulv.

Hvad er parketgulv?

Parketgulvet er det tætteste, du kommer på et massivt trægulv, men med den fordel, at gulvet er lavet af mindre stave. Det gør parketgulve markant lettere at lægge.

Et parketgulv opdeles typisk i to varianter, hvor den ene er massive stave af træ, mens den anden minder mere om laminatgulv, hvor det øverste lag er af massivt træ, der hviler på en MDF- eller HDF-kerne af træfibre.

I modsætning til laminatgulve kan parketgulve slibes og behandles for at give det et frisk og nyt udseende, efter det er blevet slidt. Dog betyder det fraværende beskyttelseslag, som du finder på laminat, at parketgulvet er mere sårbart over for slid og pletter.